![]() |
5 Eklenti(ler)
Kaktüs ailemize yeni katılanlar. İyi ki almışım.;)
Astrophytum myriostigma. Eklenti 703146 Rebutia. Eklenti 703147 Adını bilmiyorum. Eklenti 703150 Lithops. Eklenti 703148 Eklenti 703149 |
5 Eklenti(ler)
Eskilerden. Ekim ve Kasım aylarından.
Eklenti 703151 Eklenti 703154 Eklenti 703155 Eklenti 703156 Eklenti 703152 |
Alıntı:
:)Sevgili SDurul ablacım hepsi çok güzel, güle güle büyütürsün inşallah. Astrophytum iki üç yıl önce aldım. fındıktan büyük, şimdi ceviz büyüklüğünde biraz ağır büyüyor. ek besin hiç kullanmıyorum acaba ondan olabilir mi?onunla aldığım diğer iki farklı kaktüslerim daha hızlı gelişti.ama sorunsuz yinede sulamaya korkuyorum. Llithopslara bayılıyorum pazara bir defa gelmişti çok minik oldukları için almadım. :):):):) |
İşte bakmayı en sevdiğim sayfalardan biri! ♥️
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Astrophytum büyümüyor evet. Ben de henüz besin vermedim. Ama lithopsu denemek için almıştım ve ölürse üzülmeyecektim. İkiz bebek geliyor hadi hayırlısı. :p Eklenti 704614 Diğerlerini alırken Euphorbia obesa da almıştım. Rengi fotoğrafa yansımadı, koyu yeşil, çizgileri daha belirgin aslında. Eklenti 704613 Sonbaharda açmıştı. Leş kaktüsü. Eklenti 704617 Mammillaria gracilis koca kış açtı, açmaya da devam ediyor. ;) Eklenti 704615 Alıntı:
Sevindim.:) |
Merhaba...
İşte sizin geçen yıl gönderdiğiniz mum çiçeği çeliğinin son hali. : ' ) Fırsat buldukça diğer gönderdiklerinizin de fotoğrafını ekleyeceğim. Bu arada geçen yıldan beri ben de bitkilerimi sizin gibi buradaki değerli dostlarım ve nitelikli seralar sayesinde arttırdım. Karantina dönemimiz bir bitsin ben de yavrularından paylaşmayı çok isterim arzu edenle. Sevgilerimle... [IMG]https://i.hizliresim.com/fZuikF.jpg[/IMG] |
1 Eklenti(ler)
Merhaba değerli kardeşim. Sevindim, mum çiçeği anne hatırasıydı. Paylaşımlardan da olduk covid-19 sayesinde. Sıkıntılı günler geçince elimizdeki güzellikleri başkalarıyla yine paylaşabilmeyi umuyorum. Sağlıkla kalın.
Kaynan diline aşıladığım atlasta tomurcuklar var. Eklenti 705098 Açtığında paylaşabilmeyi umuyorum. Sağlıkla kalın değerli forum üyeleri. :) |
5 Eklenti(ler)
Kaktüsler açmak için sıraya girdiler. :) İyi ki varlar. :)
Adını bilmediğim güzel tacını taktı. Eklenti 708931 Eklenti 708932 Alt türünü bilmediğim rebutia. Eklenti 708935 Rebutia perplexa. Eklenti 708933 Eklenti 708934 |
5 Eklenti(ler)
Sayın Muda'nın gönderdiği, Euphorbia trigona.
Eklenti 708938 Mammillaria prolifera. Eklenti 708940 Çarşıdan aldım bir tane, eve geldi iki tane. İyi ki almışım. Lithops. Eklenti 708939 Tomurcuklanmaya başlayalı epey oldu, bugün ilk çiçeğini açmış. Hepi topu üç tomurcuğunu büyütebildi. Kaynana diline aşılı bunlar, yoksa elimden atlas olmuyor. Eklenti 708937 Eklenti 708936 |
5 Eklenti(ler)
Epeydir ihmal ettiğim sayfamı güncelleme zamanı. :)
Aeonium. Eklenti 710464 Crassula excilis. Eklenti 710463 Günün sürprizi. Sevgili Güler hanım'ın gönderdiği kıymetli atlaslarım. :) Övünmek gibi olmasın da tam dört renk. :) Eklenti 710462 Yukarıda tomurcuğunu paylaştığım kırmızı aşılı atlasım. Eklenti 710461 Eklenti 710460 |
5 Eklenti(ler)
Kazaya uğrayan crassula ovata saksısı. Bahaneyle saksı değişimi yapıldı.
Eklenti 710466 Chamaecereus silvestrii, Eklenti 710467 Eklenti 710468 Lobivia. Eklenti 710469 Eklenti 710470 |
5 Eklenti(ler)
Güncel görüntüler.
Cylindropumtia imbricata yine aldattı. Çıkıntılar tomurcuk değil, sürgün olarak uzadı. :) Eklenti 710866 Yan yattı çamura battı misali açmaya devam ediyor. Yavru yok henüz. Mammillaria matudea. Eklenti 710867 Eklenti 710868 Oscularia deltoides, bir ay öncesinin görüntüsü, tohum kesesi oluşturdu şimdi. Eklenti 710869 Eklenti 710870 |
Abla silvestrına bayılıyorum ya maşallah;) Bende de var tabii, senden gelmişti yine. ;)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Teşekkür ederim, Sevgili Sûz-i Dilârâ. Şimdi de Echinopsis oxygona bir görsel şölen sergiledi. :) Gece ve gündüz çekimleri. Gölge bir yerde öğleye kadar çiçekler canlılığını korudu. :) Eklenti 711103 Eklenti 711104 Eklenti 711105 Eklenti 711106 |
Maşallah çok güzel görünüyorlar
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kaktüsler açmaya devam ediyor. :) Adını bilmiyorum. İlk açan çiçekler daha açık devamındakiler daha koyu renkte açtı. Eklenti 711154 Eklenti 711155 Eklenti 711156 Gymnocalycium mihanovichii. Eklenti 711157 Eklenti 711158 |
5 Eklenti(ler)
Kaktüsler açmaya devam ediyor. Gymnocalycium baldianum.
Eklenti 711557 Geçenlerde aldım, adını bilmiyorum. Eklenti 711558 Maymun kuyruğu kaktüsüm oldu.:p Eklenti 711559 Sempervivumlar. Eklenti 711560 Eklenti 711561 |
Merhabalar herkese. Öncelikle eğer yanlış bir konunun altuna yazıyorsam beni düzeltin daha yeni üye oldum foruma. Benim sormak istediğim bi konu var. Ben kısa süre önce sukulent ve kaktüs yetiştirmeye başladım ve özellikle renkli olan sukulentler çok hoşuma gidiyor ama birkaç gün önce marketten aldığım pembe renkli sukulentimin rengi yeşile dönmeye başladı. Onun rengini nasıl koruyabilirim bilgili birileri varsa yardım eder misiniz? Şimdiden teşekkürler 🥰
|
Sayın Pandaa, burada herkes görmeyebilir sorunuzu. Bildiğim kadarıyla ben söyleyim.
Bazı bitkiler güneş aldığında renklenir. Bazıları da ayazı sever. Bunlar genelde dondan etkilenmeyen bitkilerdir. Bilimsel adını bilip soğuğa dayanımlarını öğrenirsek ona göre davranırız.:) Kolay gelsin. |
Sevgili S.Durul, yine güzellikleri sergilemişsin. Ellerine sağlık.
|
Alıntı:
|
Bu sempervivumların çiçeği beni resmen büyülüyor. maşallah.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Eee mesaj yazmışken fotoğraf eklemeden olmaz. :) Sarı atlas ve Güler atlası deli gibi sürgün veriyorlar. Eklenti 711929 Eklenti 711930 Bu lithops beni utandırdı. Aldığımda yaşatacağımdan hiç umudum yoktu, güzel gidiyor. Sayfabaşındaki ilk fotoğraftaki kaktüs yok artık. Lithopsla aynı alışverişte almıştım. Eklenti 711932 Adını bilmediğim bu sukulent ise yemyeşildi. Balkona güneşe aldıktan sonra kırmızı çilleri oldu. Eklenti 711933 Alt türünü unuttuğum huernia açtı. Diğer leşlerde çiçek belirtisi yok henüz. Eklenti 711931 |
Merhaba Sevgi abla.
Sizin bana yolladığınız mum çiçeğinin çeliği bugün çiçek açtı. Paylaşmak istedim bu eşsiz güzelliğini. Sevgiler : ' ) [IMG]https://i.hizliresim.com/xIaxat.jpg[/IMG] |
Sevgili yardimcierhan, arkadaşımız Sevgi Durul bu günlerde hayli yoğun bu yüzden Foruma giremiyordur ama bu güzelliği gördüğünde eminim ki çok mutlu olacak ve size cevap yazacaktır.
|
Çok teşekkür ederim Güler Hanım.
Sevgilerle... ♥️ |
Sevgi abla, selam.
Biliyorum çok yoğunsunuz. Siz yoğunken ben de fırsat bulmuşken bu güzellikleri paylaşayım istiyorum. Geldiğinizde umarım hoşunuza gider. Bu da sizin bana çelik olarak yolladığınız leş kaktüsün çiçeği. Öylesine büyük ki... Fazlasıyla da sinek çekiyor. Acayip bir şey. Fantastik öykülerden fırlamış gibi! Sevgiler. : ' ) [IMG]https://i.hizliresim.com/EybA7F.jpg[/IMG] |
Alıntı:
Hepsi çok güzeller maşaallah |
5 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Bugüne kadar sizlere dönüş yapamadım. Çünkü bu yaz hayli zor zamanlar yaşadık. Eşim oldukça önemli bir ameliyat geçirdi. Öncesinde endişeli, üzgün, yorgun, zorlu günlerimiz oldu. Çok şükür ki atlattık, dün dikişlerimiz alındı. Bundan sonrası için her şeyin güzel olmasını umuyorum. Pandemi de çabası. Alıntı:
Enzim yapımını bahçe sayfamda yazmıştım. Boş bir zamanımda link atarım. Alıntı:
Alıntı:
agaclar.net böyle bir yer. Bitki kardeşliği bende de çiçek açtı. Sevgili Sûz-i Dilârâ, yeniden teşekkürler. Adenium. Eklenti 712926 Eklenti 712927 Eklenti 712928 Eklenti 712929 Eklenti 712930 |
Çok geçmiş olsun... Şimdi ferahfeza günler başlar eminim. Sevgiler. : ‘ )
|
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025