![]() |
5 Eklenti(ler)
Peperomialar. Aynı anda gelmişlerdi. Variegata olan çabuk köklenip saksıya alındı. Diğerinden umudu kesmiştim ama o da köklenmeye başladı.:p
Eklenti 610398 Eklenti 610399 Oputia microdaysler. Eklenti 610397 Eklenti 610396 Kalanchoe hildebrandtii. Eklenti 610395 |
5 Eklenti(ler)
Sempervivumlardaki gelişmeleri paylaşmadan olmazzz.:rolleyes:
Eklenti 610400 Eklenti 610401 Eklenti 610402 Eklenti 610403 Eklenti 610404 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 610405 Eklenti 610406 Sedum sieboldii, Clematis jackmaniiye gölge yapacak. Eklenti 610407 Echeveria perle von nurnberg. Eklenti 610408 |
Sayfanızın sıkı takipçilerindenim her şey çok güzel görünüyor ...özellikle sempervivumlar çok güzeller
Elinize sağlık diyorum |
Sayın SDurul tüm kaktüs ve sukkulentleriniz harika. Mammillaria elongata'nın açıp açmadığını merak ediyorum. Çiçeğini hiç gördünüz mü?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Böyle açacakmış.:) Hatta netten aldığım bir fotoğrafını da ekliyeyim.:) Eklenti 611215 |
Sevgili SDurul,
Pamuklu sempervivum dan edindim. Yanlardan uzayan kollardaki minik yavruları toprağa diksem tutarlar mı? |
Sayın SDurul;
Bana yollamış olduklarınızı resimlemedim henüz ama sempervivumlar geçen hafta coştu yavrular geliyor :) |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Aslında burada yaptığım dağıtımda sizi unutmamış, listeye dahil etmiştim. Sizden ses çıkmayınca hakkınız devretmişti. Edindiğinize sevindim. Uzayan minik kolları koparmayın, anneye bağlı olarak daha güzel gelişiyorlar. Alıntı:
Eklenti 612969 Eklenti 612970 Eklenti 612968 Eklenti 612967 Eklenti 612966 |
5 Eklenti(ler)
Kargoda bitkilerin zarar göreceğini düşünenler olabilir, bu yüzden paketlenmiş hallerini de görelim ki, tereddüte düşmeyelim.
Eklenti 612976 Aldıklarımın devamı. Çok istediğim Sedum sieboldiinin variegata çeşidi. Eklenti 612974 Rebutia Cumartesi geldi, Pazartesi açtı.:) Eklenti 612975 Bunlar da benim garibanlar. Kaynana dilinde şimdilik ondört tomurcuk saydım. Geçen sene tek çiçek açtığı düşünülürse epey aşama kaydetmiş.:rolleyes: Eklenti 612977 İlk kaktüslerimden Chamaecereus silvestrii sayılamayacak kadar çok tomurcuk yapmış. Kış soğukları ona iyi gelmiş.:rolleyes: Eklenti 612978 |
Alıntılayıp resmi gösteremedim :) 524. mesajınızdaki 3. resim deki kaktüsünüz harika açmış sizin sayfaya girdikçe gözlerimiz bayram ediyor :)
|
5 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim, Sayın rainac. O bir rebutia. Beğendiğinize sevindim. Umarım çok daha güzel bitki görüntüleriyle paylaşım yapabilirim.:)
Sevgili loveforlife'tan gelen yeni çeliklerim. Hepsinin tutmasını çok istiyorum. Önce adını bildiklerim. Crassula marnieriana. Eklenti 613434 Sedum spurium tricolor. Eklenti 613435 Sedum chocolate. Eklenti 613436 Bunların adını bilmiyorum. Eklenti 613437 Nane kokulu sukulent. (Sağ alttaki) Eklenti 613438 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İlk iki fotoğraftakiler leş kaktüsü çeşidi olabilir diye düşünüyorum.
Eklenti 613444 Eklenti 613445 Lav taşlarım. Dün çocuklar Salihli'den gelirken, Demirköprü barajı yakınlarındaki sönmüş yanardağ lav taşlarından getirmişler. Başka bir şey getirselerdi inanın bu kadar sevinmezdim. Artık sukulentleri öldürmeyeceğimi umuyorum.:rolleyes: İstediğimi biliyorlardı. Fakat bunlar siyah, kullanabilir miyim acaba? loveforlife'ın gönderdikleri kahverengiydi. Kullanılabilirse önce kırılmaları gerekecek. Eklenti 613446 Leş kaktüsüm de ikinci çiçeğini açtı.:p Eklenti 613447 Yine siparişlerim var, tabii ki nereden olduğu belli. (Allah'ım akıl fikir ver.) |
5 Eklenti(ler)
Pamuğumun üzerinde top top bir şeyler oluştu. Adını bilsem açıp açmayan kaktüs olduğunu öğrenirdim. Yine de bana tomurcuk oluşturuyor gibi geldi.
Eklenti 613557 Yavrular henüz görünmese de geliyorlar.:) Eklenti 613559 Graptosedum. Eklenti 613558 Berçin'in beyaz çiçekli sedumu, açmaya başlıyor.:) Eklenti 613556 Biz ilk çiçeğimizi açtık.:p Eklenti 613555 |
Sevgili SDurul ablacığım, sempervivum dağıtımında beni unutmamış olmanız beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Ben bitkilerimi kaybetmenin vermiş olduğu moral bozukluğu ile yaklaşık 2 yıl forumda aktif olamadım, taa ki tekrar toparlayana kadar. Bu yüzden dağıtımınızı görmemiş olabilirim. Tekrar dağıtım yapmak istediğinizde edinmek isterim. Çünkü benim aldığım sizin türden mi bilemiyorum. Ben sizin pamuklu sempervivum un çiçeklerine hayran olmuştum.
|
Sayın SDurul lavtaşını bildiğim kadarıyla kırıp kullanabilirsiniz siyah ve kahverengiyi karıştırıp kullananlar görmüştüm.
|
5 Eklenti(ler)
Berçin sedum, çiçekleri arttıkça güzelleşiyor.:)
Eklenti 615432 Cristat Echeveria. Eklenti 615431 En vefalı kaktüs ilân ediyorum kendilerini. Chamaecereus silvestrii. Eklenti 615428 Eklenti 615429 Eklenti 615430 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 617484 Adlarını bilmiyorum.:) Eklenti 617485 Eklenti 617486 Eklenti 617487 |
Sevgili SDurul bütün fotoğraflar ayrı güzel ve bitkileriniz coşmuş. Hele C.silvestrii harika. Ellerinize sağlık.
|
Çok teşekkür ederim, Sevgili selenn. Sizi, tekrar burada gördüğüme sevindim.:)
|
Pamuklu kaktüsün tomurcuğunu merakla bekliyorum Sdurul Ablacım.
|
5 Eklenti(ler)
Ben de çok merak ediyorum, sakdag'cım.:) Açtığında hemen paylaşırım. Aslında ben onu açmayan kaktüslerden sanıyordum. Sürpriz oldu.:)
Bir kaç tomurcuk daha. Her birini sabırsızlıkla bekliyorum.:rolleyes: Kaynana topuzlarımı -9 dereceye dayanıklı diye korumaya almamıştım. Çok çok eksilere düşünce ikisini de kaybetmiştim. Hiç kaynanasız, topuzsuz durur muyum? Arkadaşım bunu tomurcuklu halde verdi. Tutar mı tutmaz mı derken tomurcuklarını büyüttü, bakalım bekliyorum. Eklenti 618358 Tam 18 tomurcuğumuz var. Açtı açacak. Geçen seneye göre büyük başarı.:rolleyes: Eklenti 618356 Eklenti 618357 Lobivia da açmak üzere. Eklenti 618359 Sempervivumlar renk değiştirip duruyor. Akşam güneşi vurduğunda gözüme pek bir güzel göründüler. Diğerleri teras sayfamda görülebilir. Eklenti 618360 |
merhaba. sukulent tutkusuna yeni bulaştım. en zengin bilgi ve tecrübe kaynagının ağaçlar net olduğunu farkedince gezinmeye başladım bitkileriniz harika. ben sieboldii hayranıyım ancak butun ugraşlarına rağmen çok genç tek bir dala sahi olabildim tutsun diye gözünün içine bakıyorum. tohum da aldım ama uygun zamanın ağustos ayı olduğunu öğrendiğim için saklıyorum şu an tohumları.
forumda çok acemiyim dagıtımlara nasıl ulaşacağımı da henüz bulamadım ama azimliyim. sieboldi dağıtan birini bir şekilde mutlaka bulacağım. bitkileriniz harika tutkunuz hiç eksilmesin |
Alıntı:
Bu konuda Arıyorum - agaclar.net ve Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bölümlerinden faydalanabilirsiniz, artı SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net da işinize yarayacaktır :) |
Alıntı:
Eşim suratını asıp "normal bir kadın gibi ayakkabı, çanta görünce bayılsan olmaz de mi" deyince ona bakakaldım. Halbuki karar almıştım onun yanında böyle yorumlar yapmayacaktım. :rolleyes: O lav taşlarını kullanabilirsin. Bol miktarda karıştırırsan kaktüslerin, sukulentlerin rahat nefes alacaklardır. ;) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kaynanalar sözleşmiş, dili ve topuzu aynı gün açtı.
Sabah açmaya başlamıştı. Akşam üzeri böyleydi. Eklenti 619053 Eklenti 619054 21:08 Eklenti 619055 22:33 Eklenti 619056 00:04 Eklenti 619057 |
Benim kaynana bu sene pembe tuvaletini giyemediğinden midir bilmem, ben de kaynanalarınıza bakmaya doyamadım...
İkisi de harika görünüyor, topuzun pembiş çiçeğini benim için koklayın lütfen ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025