![]() |
merhaba
yaklaşık on beş yıldır astım ve alerjiler nedeni ile evde bitki bakamıyordum bu kış yurtdışına çıkan oğlumun sardunyalarına baktım ve br sorun çıkmadığını görünce tekrar bitki yetiştirmeye karar verdim daha önce hiç kaktüs ve sukulent bakmamıştım ben ilk defa sukulent ve kaktüs büyütmek istiyorum mümkünse bana çelik gönderebilirmisiniz teşekkürler |
Alıntı:
Şu anda yeni dağıtım yaptığım için, bitkilerim çelik almaya uygun değil. Zaman zaman forumun alışveriş bölümündeki bu başlıkta istekleri karşılıyorum. Orayı takip ederseniz neden olmasın? Siz okuduktan sonra bu mesajımı silerim. :) |
5 Eklenti(ler)
Kaktüsler peşpeşe açmaya başlayınca biraz fotoğraf çektim.
Clematis saksısında sedumlar açmış. :) Eklenti 672596 Kaktüsler taçlarını takmaya yönelmişler.:) Bazıları da takmışlar. :) Rebutia. Eklenti 672597 Mammillaria marcosii. Eklenti 672598 Mammillaria bombycina. Eklenti 672599 Mammillaria matudea. Eklenti 672600 |
Maşallah sevgili SDurulcum, kaktüslerin çok güzel olmuşlar, emeklerine sağlık...
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler YeniGine'cim. Hele Mammillaria marcosii aldığımdan beri ilk kez açacak. Çok sevindirdi beni. :rolleyes: Yedi sene olmuş, mini kaktüs saksısında alalı.:)
Dün akşam üzeri PC yi kaptırınca diğer minikleri ekleyememiştim. Sevindiren gelişmeler var. :) Adını bilmediğim kaktüs, tepeden çektim. Yeni dikenleri pek şeker. Eklenti 672685 Aeonium haworthii, geçen yaz unlu bitten çok çekti. Şimdi saksısını da değiştirdim, daha güzel büyüyecek. Eklenti 672681 Yanlış yazmış olabilirim chiristat echeveria güzel gelişti ama yapraklarının üzeri karardı, güneş yanığına da benzemiyor. Gölgeye mi alsam bilemedim. Eklenti 672683 Echeveria purpusorum açacak. Eklenti 672682 En sevindiğim, sedum burritonun sadece bir dalında tomurcuk oluşumu gözlemledim. Eklenti 672684 Şimdilik bu kadar. :rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Eklenti 672688
Eklenti 672689 Eklenti 672690 Eklenti 672691 vakti zamanında benimle paylaşmıştınız bu kaktüsleri :D |
Sayın shawshang, emekler boşa gitmemiş, sevindim. Emeklerinize sağlık. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sdurul Ablamın sayfasını işgal etmeyelim derim. :rolleyes: Kendi kaktüs sukulent sayfamda cevapları bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1540422 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Kaktüslerde açma zamanı. Rengârenk çiçekleriyle günü aydınlatıyorlar. :) Mammillaria, alt türünü unuttum. Eklenti 674410 Mammillaria matudea. Eklenti 674409 Aldığımdan beri açmayan Mammillaria marcosii, nam-ı diğer havuç kafam, tacını taktı.:) Eklenti 674408 Veee medar-ı iftiharım, Chamaecereus silvestrii, coştu. İki gündür böyle dolu dolu açıyor. Eklenti 674407 |
4 Eklenti(ler)
Biraz da sukulent. :)
Crassula ovata. Eklenti 674412 Sedum burrito. Eklenti 674414 Echeveria purpusorum. Eklenti 674415 Eklenti 674413 |
Sevgili SDurul sayfanızı inceledikten sonra bendeki kaktüsler de neymiş dedim :))
Muhteşem gözüküyorlar ,, bu işin sırrı nedir Çiçeklerinizle musmutlu günler diliyorum size |
Çok güzel çiçeklenmişler hepsi maşallah. Bayıldım bitkilerinize [emoji4]
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili snglgrc!!!, Duru Teşekkkürler. İşin sırrı? Bilemiyorum, dillerini çözdüm galiba. :)
Yakında şenlik var. :p Sempervivum arachnnoideum tam dört rozette tomurcuk yapmış. ;) Eklenti 675848 Eklenti 675849 Yeni aldıklarımdan. Tomurcuklanmış. :) Eklenti 675850 gilan'dan, Crassula campfire. Eklenti 675851 Gymnocalycium baldianum. Dalton kardeşler, dizilmişler. Dördüncüsü kareye girememiş. :) Eklenti 675852 |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç güncel görüntü daha. :)
Eklenti 675855 Eklenti 675856 Eklenti 675857 Eklenti 675858 Eklenti 675859 |
Maşallah,Sevgili Durul Silvestrii coşmuş,hepsi ayrı ayrı güzeller.Sevgiler.
|
3 Eklenti(ler)
Teşekkürler, sevgihoca'm.:) Sırası gelen açıyor. Silvestrii uzun süre açtı, hâlâ tek tük de olsa çiçekli. :)
Gymnocalycium baldianum. Eklenti 676336 Rebutia. Eklenti 676337 Eklenti 676338 |
2 Eklenti(ler)
Bugün onca işimin arasında çatı balkonundaki echinopsisi kontrol etmeyi unutmadım. Az daha kaçırıyormuşum bu güzelliği.:rolleyes: Hemen terasa indirdim. Masaya kuruldu. :rolleyes:
Dört silahşörler, akşam üzeri. Eklenti 676385 Ve mutlu son. :) Eklenti 676386 |
5 Eklenti(ler)
Açanlar, sıraya girenler, gizlice açanlar, doğanlar. Şölen devam ediyor.:rolleyes:
Gymnocalycıum mihanovichii, Eklenti 677227 Bebek. Eklenti 677226 Başını beklesem açmazdı. Dün aniden açmış, gördüğümde dalların arasına saklanmıştı. :rolleyes: Eklenti 677228 Sempervivum arachnoideum bu sefer dört rozette çiçek yapmış. :p Eklenti 677229 Eklenti 677230 |
3 Eklenti(ler)
SDurul Merhaba, özel mesaj atacaktım ama hata verdi, aşağıdaki resmini eklediğim küçüklükler senden bana geldi, ama bir türlü isimlerini bulamadım, yardımcı olabilir misin :)
|
Alıntı:
İlk fotoğraf, Kalanchoe kewensis. İkinci, Stapelia gigantea. Üçüncü, graptosedum. Graptosedum, dona dayanıklı kışı dışarıda rahat geçiriyor, sarı çiçekler açıyor. :) |
5 Eklenti(ler)
Güncel görüntüler.
Leş kaktüsleri atakta. Maalesef alt türlerini bilmiyorum. Eklenti 678515 Eklenti 678516 Bu türün ikinci çiçeği. İlkinde tomurcuğu fark etmemiş, aniden açtığını görmüştüm. Tomurcuğu da farklı ve hoş. Eklenti 678517 Eklenti 678518 Sempervivum arachnoideum, bu sefer beş rozette çiçek yaptı. :rolleyes: Eklenti 678519 |
Öğretmenim Sempervivum harika olmuş. Bir de açtıktan sonra ölmeyecek olsa daha da güzel olurdu.
|
Çiçek açtıktan sonra ölüyor mu? Şaşırdım ve üzüldüm..
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar. :) Neyse ki çok sayıda rozet olduğu için bitki kaybolmuyor. :) Ama sanırım bu tomurcuklanan minik (henüz yavrusu yok), muhtemelen yok olacak. :(
Eklenti 678852 Sempervivum red rubin de tomurcuklanmıştı. Fakat aniden tomurcuklu rozet dahil, çoğu rozetinde çürüme oluştu. Biraz nazlı bir tür sanırım. Bu tam adını bilmediklerim çok keyifli. Eklenti 678851 Gymnocalycium mihanovichii friedrichii açıyor. :) Kendisi pek minicik ve cansız gibi görünüyordu, çiçeğiyle sevindirdi. :) Eklenti 678850 Eklenti 678849 |
4 Eklenti(ler)
Gelişmeler...
Eklenti 679732 Gelinin yeni sürgünleri. Eklenti 679733 Bu da sanırım tomurcuğu. Daha çok var, umarım açarlar. :) Eklenti 679734 Üç silahşörler. Eklenti 679735 |
4 Eklenti(ler)
Adlarına leş kaktüsü diyordum, huerniaymış. Bu ad konuları çok karışık. :rolleyes:
Huernia boleana. Kokusu yok. Eklenti 679736 Huernia pendula. Berbat kokuyor. Eklenti 679737 Eklenti 679738 Eklenti 679739 |
3 Eklenti(ler)
|
Hepsi birbirinden guzel masallah bendede üç tane var bu aralar benimde ilgimi cekiyorlar ellerinize saglik iyi bakmissiniz
|
5 Eklenti(ler)
Adını unuttuğum sukulent.
Eklenti 680738 Sedeveria letizia, nazsızlardan.:rolleyes: Eklenti 680737 Huernia angolensis çiçeklerini arttırdı. :rolleyes: Eklenti 680734 Adını bilmediğim kaktüs. Üç tomurcuğu vardı, Allahtan ilk açanı şehir dışına çıkacağım gün görebildim. Diğerleri ben gelene kadar açmış, geçmişler. :p Eklenti 680735 Eklenti 680736 |
5 Eklenti(ler)
İki aydan beri fotoğraf eklememişim.:rolleyes:
Yılbaşı çiçeğini kaynana diline aşıladım, bakalım sonuç ne olacak? Eklenti 683893 Bir türlü gelişmeyen ve geriye giden atlas çeliklerini, çift kap yöntemiyle lav taşına diktim. Etli etli yapraklar ve sürgünler oluştu. Eklenti 683894 Yakın çekimlerdeki detaylara bayılıyorum. (Crassula ovata) Eklenti 683895 Bir türlü yavru vermeyen aeonium saksı büyütünce bekleneni verdi. Eklenti 683891 Aranjman. Eklenti 683892 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sempervivum red rubin. Benimki tomurcukluyken tomurcuklu dalı dahil bazıları çürümüştü. Neyse ki sağlamları vardı da tümden kaybetmedik. Arkadaşıma verdiğim açmış. Gittiğimde çekmiştim.:rolleyes:
Eklenti 683903 Sedum sieboldii şöleni. Eklenti 683906 Eklenti 683904 Eklenti 683905 Eklenti 683907 |
ablacığım günüm sayende çok güzel başladı. kargomu yeni aldım allahım ne güzellikler göndermişsin çokk teşekkür ederim. resimlerini sana atacağım. emin ol hepsine gözüm gibi bakacağım. çok teşekkür ederim.. şimdi şunu sormak üsterim. pakettekileri hemen bir gazete kağıdı üzerine serdim. hava alsınlar diye doğrumu yaptım bilmiyorum. akşam eve geçince bu güzelleri tek tek toprakla kavuşturayım diyorum ne dersin.
|
teşşekkür ederim
1 Eklenti(ler)
bu güzel paket için, ilgin için çok teşekkür ederim. devamı benim sayfamda.sayfanızı meşgul etmek istemedim diğer resimlerle
|
5 Eklenti(ler)
Sukulentlerin kış halleri. Mammillaria gracilis dışında hepsi kışı açıkta geçirdi.:)
Eklenti 687319 Eklenti 687320 Eklenti 687321 Eklenti 687317 Eklenti 687318 |
https://i.hizliresim.com/dvaqPp.jpg
Tüm bu bitkiler için ne desem, nasıl teşekkür etsem bilemedim. Sağ olun, var olun Sevgi Hanım : ' ) Hakikaten çok mutlu oldum. Şimdilik görece büyük saksılara ve bazı türler birlikte dikildi. Bu ayın sonuna doğru ayrı ayrı daha küçük saksılara, daha iyi bir toprak harcıyla yeniden dikeceğim. Tekrar çok teşekkür ederim. Gelişmelerini de sizinle paylaşacağım. Ayrıca size bir de özel mesaj attım. Sevgiler. ❤ |
Güzel günlerde büyüsünler kardeşim. Ben de paylaştığım için mutluyum.
İlk etapta fazla sulamadan kaçının, sadece fısfıs. Hayata tutunduklarında gelişmelerini izlemek çok keyifli. Mum çiçeğini önce suda köklendirseniz mi, dedim sadece. :) Sevgiyle... |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025