![]() |
Alıntılayıp resmi gösteremedim :) 524. mesajınızdaki 3. resim deki kaktüsünüz harika açmış sizin sayfaya girdikçe gözlerimiz bayram ediyor :)
|
5 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim, Sayın rainac. O bir rebutia. Beğendiğinize sevindim. Umarım çok daha güzel bitki görüntüleriyle paylaşım yapabilirim.:)
Sevgili loveforlife'tan gelen yeni çeliklerim. Hepsinin tutmasını çok istiyorum. Önce adını bildiklerim. Crassula marnieriana. Eklenti 613434 Sedum spurium tricolor. Eklenti 613435 Sedum chocolate. Eklenti 613436 Bunların adını bilmiyorum. Eklenti 613437 Nane kokulu sukulent. (Sağ alttaki) Eklenti 613438 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
İlk iki fotoğraftakiler leş kaktüsü çeşidi olabilir diye düşünüyorum.
Eklenti 613444 Eklenti 613445 Lav taşlarım. Dün çocuklar Salihli'den gelirken, Demirköprü barajı yakınlarındaki sönmüş yanardağ lav taşlarından getirmişler. Başka bir şey getirselerdi inanın bu kadar sevinmezdim. Artık sukulentleri öldürmeyeceğimi umuyorum.:rolleyes: İstediğimi biliyorlardı. Fakat bunlar siyah, kullanabilir miyim acaba? loveforlife'ın gönderdikleri kahverengiydi. Kullanılabilirse önce kırılmaları gerekecek. Eklenti 613446 Leş kaktüsüm de ikinci çiçeğini açtı.:p Eklenti 613447 Yine siparişlerim var, tabii ki nereden olduğu belli. (Allah'ım akıl fikir ver.) |
5 Eklenti(ler)
Pamuğumun üzerinde top top bir şeyler oluştu. Adını bilsem açıp açmayan kaktüs olduğunu öğrenirdim. Yine de bana tomurcuk oluşturuyor gibi geldi.
Eklenti 613557 Yavrular henüz görünmese de geliyorlar.:) Eklenti 613559 Graptosedum. Eklenti 613558 Berçin'in beyaz çiçekli sedumu, açmaya başlıyor.:) Eklenti 613556 Biz ilk çiçeğimizi açtık.:p Eklenti 613555 |
Sevgili SDurul ablacığım, sempervivum dağıtımında beni unutmamış olmanız beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Ben bitkilerimi kaybetmenin vermiş olduğu moral bozukluğu ile yaklaşık 2 yıl forumda aktif olamadım, taa ki tekrar toparlayana kadar. Bu yüzden dağıtımınızı görmemiş olabilirim. Tekrar dağıtım yapmak istediğinizde edinmek isterim. Çünkü benim aldığım sizin türden mi bilemiyorum. Ben sizin pamuklu sempervivum un çiçeklerine hayran olmuştum.
|
Sayın SDurul lavtaşını bildiğim kadarıyla kırıp kullanabilirsiniz siyah ve kahverengiyi karıştırıp kullananlar görmüştüm.
|
5 Eklenti(ler)
Berçin sedum, çiçekleri arttıkça güzelleşiyor.:)
Eklenti 615432 Cristat Echeveria. Eklenti 615431 En vefalı kaktüs ilân ediyorum kendilerini. Chamaecereus silvestrii. Eklenti 615428 Eklenti 615429 Eklenti 615430 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 617484 Adlarını bilmiyorum.:) Eklenti 617485 Eklenti 617486 Eklenti 617487 |
Sevgili SDurul bütün fotoğraflar ayrı güzel ve bitkileriniz coşmuş. Hele C.silvestrii harika. Ellerinize sağlık.
|
Çok teşekkür ederim, Sevgili selenn. Sizi, tekrar burada gördüğüme sevindim.:)
|
Pamuklu kaktüsün tomurcuğunu merakla bekliyorum Sdurul Ablacım.
|
5 Eklenti(ler)
Ben de çok merak ediyorum, sakdag'cım.:) Açtığında hemen paylaşırım. Aslında ben onu açmayan kaktüslerden sanıyordum. Sürpriz oldu.:)
Bir kaç tomurcuk daha. Her birini sabırsızlıkla bekliyorum.:rolleyes: Kaynana topuzlarımı -9 dereceye dayanıklı diye korumaya almamıştım. Çok çok eksilere düşünce ikisini de kaybetmiştim. Hiç kaynanasız, topuzsuz durur muyum? Arkadaşım bunu tomurcuklu halde verdi. Tutar mı tutmaz mı derken tomurcuklarını büyüttü, bakalım bekliyorum. Eklenti 618358 Tam 18 tomurcuğumuz var. Açtı açacak. Geçen seneye göre büyük başarı.:rolleyes: Eklenti 618356 Eklenti 618357 Lobivia da açmak üzere. Eklenti 618359 Sempervivumlar renk değiştirip duruyor. Akşam güneşi vurduğunda gözüme pek bir güzel göründüler. Diğerleri teras sayfamda görülebilir. Eklenti 618360 |
merhaba. sukulent tutkusuna yeni bulaştım. en zengin bilgi ve tecrübe kaynagının ağaçlar net olduğunu farkedince gezinmeye başladım bitkileriniz harika. ben sieboldii hayranıyım ancak butun ugraşlarına rağmen çok genç tek bir dala sahi olabildim tutsun diye gözünün içine bakıyorum. tohum da aldım ama uygun zamanın ağustos ayı olduğunu öğrendiğim için saklıyorum şu an tohumları.
forumda çok acemiyim dagıtımlara nasıl ulaşacağımı da henüz bulamadım ama azimliyim. sieboldi dağıtan birini bir şekilde mutlaka bulacağım. bitkileriniz harika tutkunuz hiç eksilmesin |
Alıntı:
Bu konuda Arıyorum - agaclar.net ve Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net bölümlerinden faydalanabilirsiniz, artı SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net da işinize yarayacaktır :) |
Alıntı:
Eşim suratını asıp "normal bir kadın gibi ayakkabı, çanta görünce bayılsan olmaz de mi" deyince ona bakakaldım. Halbuki karar almıştım onun yanında böyle yorumlar yapmayacaktım. :rolleyes: O lav taşlarını kullanabilirsin. Bol miktarda karıştırırsan kaktüslerin, sukulentlerin rahat nefes alacaklardır. ;) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kaynanalar sözleşmiş, dili ve topuzu aynı gün açtı.
Sabah açmaya başlamıştı. Akşam üzeri böyleydi. Eklenti 619053 Eklenti 619054 21:08 Eklenti 619055 22:33 Eklenti 619056 00:04 Eklenti 619057 |
Benim kaynana bu sene pembe tuvaletini giyemediğinden midir bilmem, ben de kaynanalarınıza bakmaya doyamadım...
İkisi de harika görünüyor, topuzun pembiş çiçeğini benim için koklayın lütfen ;) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili A_NOMAD, kokladım. Fresh bir koku aldım. Çok hoştu.
Eklenti 619145 Kaynanamızın topuzunun süsünü bir de sabah çektim. Gündüz ayrı güzel görünüyordu. Öğleden sonra yavaş yavaş kapandı. Saçlarımızı bu kadar uzatabildik. Senecio rawleyanus. Eklenti 619146 Gasteria yavrular veriyor. Eklenti 619144 Cylindropuntia imbricatanın tomurcuk sandığım kısımları sürgünmüş. Dallanıp budaklanıyoruz. Eklenti 619143 Süt ağacı giderek kırmızılaşıyor. Sanırım bu kırmızı renkli olanından. Eklenti 619147 |
5 Eklenti(ler)
Bir kaç sukulent.
Echeveria purpusorum. Eklenti 619170 Adını bilmiyorum. Yeni aldıklarımdan. Eklenti 619172 Sedum chocolate. Yaşasınn, -26 dereceye dayanıklıymış.:) Eklenti 619171 Alıntı:
Gerçekten beklemiyordum, koyu renk sempervivum açacakmış bu sefer. Eklenti 619174 Eklenti 619173 |
Sevgili Durul,Gasreianızı yavrulamış görünce içime bir umut doğdu.Benimkinin yavrulamasını dört gözle bekliyorum.Kış başı almıştım,bütün kışı evde geçirdi.Baharda balkona çıkardım.Kışın dışarıda bırakıyor musunuz?
|
Maşallah SDurul. Bu koyu renk sempervivum un çiçeğini çok merak ediyorum.
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Eklenti 619406 Kaynana topuzu bir tören daha yapacakmış.:rolleyes: Eklenti 619407 Köşe. Eklenti 619408 Lobivia. PATİ CACTUS&SUCCULENT&FLOWER'dan. Eklenti 619409 |
Sevgili sdurul :)
Gonderdiginiz bitkiler geldi :) Buyuk bir heyecanla hepsini diktim. Yeterli saksim olmadigindan yogurt kovalarini kesip saksi yaptim :) Sioboldi konusundaysa binlerce defa tesekkurler. Ben bir kac yapraga raziyken siz bana dort guzel dal gondermissiniz. Cok sag olun. Mutluluktan ucmaktayilim su anda |
Sevgili SDurul bütün bitkileriniz harikalar, coşmuşlar. Ellerinize sağlık. Harika kareler insanı dinlendiriyor.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili şeymaonder, güzel günlerde büyütünüz.:)
Sevgili selenn, beğenmenize sevindim. Sizinkiler kadar olmasa da şimdilik iyi gidiyorlar. Size bir sorum olacaktı.Adını Echeveria setosa var, olarak öğrendiğim bitkimi, bu sabah haşlanmış gibi bir halde buldum. Hemen topraktan çıkardım, sağlam kalan dört rozeti köklerini temizleyerek tekrar diktim. Sebebini çok sulamaya mı bağlayabiliriz? Halbuki diğer bitkilerde böyle bir sorun yok, toprağı iyice kuruyunca sulamıştım. Bir kaç fotoğraf. Eklenti 619866 Eklenti 619867 Eklenti 619868 Mammillaria camptoricha, yeni aldıklarımdan. Mini çiçeklerini hiç esirgemiyor. Eklenti 619869 Yaklaşık on çeşide yaklaşan atlas çeliklerimin bazılarını paylaşmak istiyorum. Eklenti 619870 |
5 Eklenti(ler)
Devamı,
Eklenti 619871 Eklenti 619872 Eklenti 619873 Bu da kendini çelik zanneden anaç kırmızı atlasım.:rolleyes: Bu sene muhakkak çiçek bekliyordum. Bunun açması yılan hikayesine döndü.:rolleyes: Yediği önünde yemediği arkasında (enzim, humik asit, bilimum sayıları değişen npk, orkide besini, yanmış koyun gübresi), -6 larda dışarıdaydı, yani üşüdü de. Ama beni sinirden çatlatacak ya, tomurcuk beklediğim gözlerden habire sürgün uzatıyor. Böyle giderse bu sefer gerçekten saksısıyla isteyen birine vereceğim. Eklenti 619874 Eklenti 619875 |
Alıntı:
Bitki güneş altında mıydı? Uzun süreli güneş almasa da bu gibi minyatür türler aydınlık ama direkt güneş almayan yerlerden hoşlanıyor. Yapraklar minik yapılı olduğundan cam önü, direkt güneş yapraklarda söz ettiğiniz duruma sebep oluyor. Bitkiyi aldığınız zaman toprak değiştirmiş miydiniz? Cocopeat ya da torfta malzeme sertleşip su tutma özelliğini yitiriyor. Saçak köklerden fazla su alamamışsa da bu durum olabilir. Toprağı değiştirmekle iyi yapmışsınız, nispeten daha az güneş alan bir yere alın. Yaprak renklerinde açılma olduysa güneş sebep olmuştur. Umarım kısa sürede toparlanır. |
Sevgili selenn, öncelikle geç cevap için özür, atlamışım.
Sadece saat 17:00 den sonra güneş alan bir yerdeydi. Yeri cam önü değil. Bitkiyi aldıktan sonra minik saksısından toprağı ile birlikte çıkarmış, kökleri rahatsız olmasın diye, öylece biraz büyük bir saksıya almıştım. Aynı fikirde misiniz bilemiyorum ama sanırım bu bir hataydı. Kökleri o topraktan arındırıp yeni toprağa öyle dikmeliydim. Umarım sağlam rozetler tutar.:) Teşekkürlerimle... |
Toprağı tamamen köklerden arındırmakta fayda vardı ama üzülmeyin toparlanır kısa sürede inşallah.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sempervivumları çok sevmekte haksız mıyım? Merakla beklenen çiçeği görebildim. Yavrularda da var hem.:rolleyes: Eklenti 620591 Eklenti 620592 İki sene üst üste açmaklara doyamayan pamuklunun yavrusunda da tomurcuk beliriyor. Eklenti 620593 Bunlar da değişik çeşitler, bakalım ne zaman açarlar? Eklenti 620594 Eklenti 620595 |
5 Eklenti(ler)
Devamı.
Eklenti 620596 Sedum dasypyhllum. Eklenti 620598 Bu ikisinin adını bilmiyorum. Galiba sedumgillerden.:rolleyes: Eklenti 620597 Eklenti 620599 Yenilerden.:) Adını bilmiyorum. Eklenti 620600 |
Sondan ikincisi Sedum spurium tricolor olabilir mi acaba sevgili SDurul? Sempervivum çiçeği çok güzel açmış, darısı diğerlerinin başına. Yeni aldıklarınızı da güle güle yetiştirin.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili selenn, ben de benzetiyorum ama Sedum spurium tricolor daha narin sanki, bunun dalları bayağı sağlam eğilip bükülmüyor.
Hem bunları Neslihan'dan aldığım zaman, S. spurium tricolor çeliği de göndermişti, bitki o olsaydı çelik göndermezdi. Fakat tutturamadım. Fotoğrafı. Eklenti 620638 |
Ben de pek emin olamadım bunun yaprakları sanki daha iri gibi geldi, gövdesi daha kalıncana sanki. O sebeple "olabilir mi" diye sormuştum. Bir yerlerde denk geliriz ismine aklımda olacak.
|
Alıntı:
ikincisi; "Sedum kamtschaticum variegatum" gibi gibi:) |
Alıntı:
Sevgili Durul,Gasterianızı yavrulamış görünce benimkine bakıp duruyordum.Müjdeli haberi size vereyim dedim.Benimki de yavrulamış,çok sevindim. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Böyle de güzel açacakmış.:) -Fotoğraf alıntıdır.- Eklenti 620714 Alıntı:
Bana göre Gasteria biraz zor bir tür. Önce zor tutturdum, kaç kere kök çürütüp sil baştan yaptım. Yavrulaması için de uzun bir süre bekledim. Sırada çiçeği var. Umarım hep birlikte görürüz.:) |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025