agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   sariefe / sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22580.htm)

sariefe 12-02-2011 14:52

Sevgili DilSe, sayfalarımı gezmeniz ve bitkilerimi beğenmeniz beni mutlu etti. Güzel sözleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Size aramıza hoşgeldiniz diyorum. Biz bu bitkilerin dikenlerini bir nevi doğal akupunktur aracı olarak kullanıp mutlu oluyoruz. İşe yarıyor. Umarım sizin içinde mutluluk vesilesi olurlar.

Sayfaları gezip bilgi edinmek çok doğru bir davranış. Bu sayede bu işe çok çabuk alışacağınıza şüphe yok. Her gördüğünüz kaktüsü almamak, biraz seçici olmakta aynı şekilde bu işten zevk almanızı arttıracaktır. Merak ettiğiniz birşeyler olduğunda bilgim dahilinde elimden gelen yardımı esirgemeyeceğimide bilmenizi isterim.

Resimdeki kaktüs ile bendeki kaktüs aynı değiller. O kaktüsü tanıtmadığıma dikkat etmişsinizdir. Merakımın ilk günlerinde bilinçsizce aldığım bir kaktüs ve artık ilgimi çekmiyor. Ben daha çok beğendiğim ilgilendiğim kaktüsler üzerine bilgi sahibiyim ya da bilgilenmeye çalışıyorum. Onun için ismi şudur demem zor. Eklediğim linke sorup öğrenebilirsiniz ama ;)

http://www.agaclar.net/forum/showthr...443#post754443

Sevgiler...

DilSe 12-02-2011 16:18

Sayın sariefe çok teşekkür ederim ilginiz için.Gördüğüm kadarıyla kaktüs ve diğer sukkulentler bir tutku haline gelmiş dediğiniz gibi.(Bende de öyle olacak bu gidişle,hayran kalıyorum hepsine;)).Herkesin ayrı birer sayfa açıp paylaşımlar yapmaları da çok güzel.:eek:Burada görüp,öğrenip bilinçli olarak bir kaktüs almak da.;)
Ben de bu kaktüsü çok beğenerek almıştım ancak acemiliğimin en büyük göstergesi yapay çiçekli almamdı.:(
Attığınız linkten öğrenmeye çalışıcam türünü.:)
Sevgilerle...

sariefe 08-03-2011 20:57

Dünya Kadınlar Günü

Sayfam tozlanmış mı ne? :D

Uzun süredir ekleme yapamamıştım. Bu arada çok aradığım kare saksılara kavuştum. Yenileri ve eskileri bu saksılarda büyüteceğim artık. Saksılama işlemlerim henüz bitmedi ama günün anlam ve önemine katkım olsun diye acele ile bir kaç fotoğraf paylaşıp tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlamak istiyorum.

sariefe 08-03-2011 21:04

sariefe 08-03-2011 21:08

Saygılarımla...

bettyycim 08-03-2011 21:35

Sevgili Tolga artık benim de Echinocereus morricali'm var :D

sevim.K 08-03-2011 22:16

Efecim hepsi çok güzel. Astrophiytumlar çok hoşuma gidiyor benim güle güle byüt güzel kaktüslerini

cemal.S 09-03-2011 06:37

Vay öğretmenim bunlar ne böyle. Kare saksıların fotolarını bile milimi milimine yerleştirmişsiniz. Azcık destursüz bağa girelim dedim sabah sabah mest ettiniz. Daha ilk sayfayada bakamadım doğrusu. Sizi yürekten kutluyorum süpermiş bebeleriniz. Hiç bilmediğim bir tür ancak uzaktan seyreylemeyi severim. Yakınına gelince öpüyorlar biliyorum. Yaşadım onu yaşadım.

Başarı= Azim ve kararlılık+ idda etmek+ elbette sevgi

Doğrumudur öğretmenim.

Kolay gelsin.

Ayşe Yıldız 09-03-2011 07:44

Güle güle büyütün Sayın Sarıefe. Bu sene bol miktarda çiçek resimleri göreceğimi düşünmeye başladım.

Hhatice 09-03-2011 11:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 753333)
Teşekkür ederim sayın hocam. Açıkçası farklı gövde özellikleri gösteren bir kaktüs. Büyüme şekilleri benimde ilgimi çekmişti. Şöyle ki; gövdeler beşgen, altıgen veya yedigen olabiliyor. Beşgenler kıvrılarak uzarken diğerleri daha düz bir yapıya sahip. Sizin akordeon olarak tabir ettikleriniz beşken olanlar. Nette her iki türden de resim bulmuştum. Resimlerle açıklamam gerekirse;

Benimkinde beşgen altıgen ve yedigenler birarada,

Bu resimde beşgen formundaki gövde kıvrılarak akordeon şeklinde uzamış,

Bu resimde de altıgen ve yedigen formunda gövdeler var. Bunlar kıvrılmadan düz bir şekilde uzamışlar.

Bundan bende yok :)Çok güzelmiş sevgili sarıefecim .İyi günlerde büyüt .Kare saksılarda çok hoş olmuş .Yer açısındanda daha kullanışlı
Titiz evlat herşeyi düzenli tertipli ,tıpkı hatice annesi :))P

asumandilek 09-03-2011 13:17

Çok güzeller maşallah. Hepsinin çiçeklendiğini, dallanıp yeşerdiğini görün inşallah...

dnz1313 09-03-2011 23:08

sayın sariefe,
harika kaktüsler...tebrikler...

nikon_ 10-03-2011 13:06

Sayın sariefe, kaktüslerinizin hepsi çok güzel, dilerim hepsinin bol çiçekli hallerini de görürsünüz.

Sağlıcakla kalın.

sariefe 18-03-2011 13:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 765517)
Sevgili Tolga artık benim de Echinocereus morricali'm var :D

Sizin adınıza sevindim sevgili bettyycim. Ben Praktiker' deki mevcut iki taneden birisini almıştım. Daha sonra gittiğimde diğeri satılmıştı. Sanırım sizdeki o değildir. Nerden buldunuz? Umarım çiçeklerini de görürüz. İyi günlerde bakın bitkinize.

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 765539)
Efecim hepsi çok güzel. Astrophiytumlar çok hoşuma gidiyor benim güle güle byüt güzel kaktüslerini

Teşekkür ederim sayın hocam. Astrophytumları bende çok seviyorum. Öyle ki buldukça biriktiriyorum. İlerleyen paylaşımlarda bunu daha iyi göreceksiniz. İyi dilekleriniz için teşekkürler. İnşallah hep birlikte büyütücez. Sulama benden dualar sizden ;)

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S (Mesaj 765606)
Vay öğretmenim bunlar ne böyle. Kare saksıların fotolarını bile milimi milimine yerleştirmişsiniz. Azcık destursüz bağa girelim dedim sabah sabah mest ettiniz. Daha ilk sayfayada bakamadım doğrusu. Sizi yürekten kutluyorum süpermiş bebeleriniz. Hiç bilmediğim bir tür ancak uzaktan seyreylemeyi severim. Yakınına gelince öpüyorlar biliyorum. Yaşadım onu yaşadım.

Başarı= Azim ve kararlılık+ idda etmek+ elbette sevgi

Doğrumudur öğretmenim.

Kolay gelsin.

Hoş geldin sayın abim. Bağ senin istediğin gibi gir ;) Bunlar iğneli, ibreliye benzemiyor. Dikkatli olmayan uff olur :D

Formülünüz güzel olmuş. Biraz düzenlersek;

Başarı = Çalışmak + Azim (Kararlılık) + Sevgi

Daha doğru olur sanki ;)

Size de kolay gelsin. Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 765618)
Güle güle büyütün Sayın Sarıefe. Bu sene bol miktarda çiçek resimleri göreceğimi düşünmeye başladım.

Teşekkür ederim sevgili Ayşe Yıldız. Öngörünüzde haklı olabilirsiniz. Kısa zaman sonra yapacağım paylaşım sizi doğrular nitelikte olacak ;)

Sevgiler...

sariefe 18-03-2011 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 765721)
Bundan bende yok :)Çok güzelmiş sevgili sarıefecim .İyi günlerde büyüt .Kare saksılarda çok hoş olmuş .Yer açısındanda daha kullanışlı
Titiz evlat herşeyi düzenli tertipli ,tıpkı hatice annesi :))P

Sizde de oldururuz sevgili Hhatice. Etobur toprağınız ayrılmış bir şekilde size ulaşmayı bekliyor. Aklımdan çıktı sanmayın. Mesajlarınıza verdiğim cevapların zamanlamasından anlayacağınız üzere bu sıralar çok yoğunum. Yoksa Beşiktaş şurası. Şu bahar toplantısı mı yıl dönümü toplantısı mı bir an evvel yapılsa da kaynaşsak paylaşsak diyorum. Fena mı diyorum? :D

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 765760)
Çok güzeller maşallah. Hepsinin çiçeklendiğini, dallanıp yeşerdiğini görün inşallah...

Sayın asumandilek güzel sözleriniz ve dilekleriniz için teşekkürler.

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dnz1313 (Mesaj 766017)
sayın sariefe,
harika kaktüsler...tebrikler...

Çok teşekkür ederim sayın dnz1313. Daha güzelleri sizin olsun.

Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ (Mesaj 766195)
Sayın sariefe, kaktüslerinizin hepsi çok güzel, dilerim hepsinin bol çiçekli hallerini de görürsünüz.

Sağlıcakla kalın.

Sayın nikon_ beğenmenize sevindim. Umarım hep birlikte görürüz.

Saygılar...

Atalya 18-03-2011 14:22

Çok güzeller maşallah.

bettyycim 18-03-2011 14:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 770159)
Sizin adınıza sevindim sevgili bettyycim. Ben Praktiker' deki mevcut iki taneden birisini almıştım. Daha sonra gittiğimde diğeri satılmıştı. Sanırım sizdeki o değildir. Nerden buldunuz? Umarım çiçeklerini de görürüz. İyi günlerde bakın bitkinize.

Sevgiler ;)

Kartal Praktiker'dn aldım bn alırken de 1 tane vardı

sariefe 18-03-2011 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Atalya (Mesaj 770186)
Çok güzeller maşallah.

Beğenmenize sevindim.

Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 770197)
Kartal Praktiker'dn aldım bn alırken de 1 tane vardı

Demek ki Praktiker şubelerinde varmış. Benimki Bayrampaşa Praktiker' den ;)

sariefe 18-03-2011 18:44

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun

Şimdi sıra geldi günün anlam ve önemine.

18 Mart Çanakkale Zaferini kazanmamızı sağlayan tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklar onların sayesinde bizimdir. Başka bir deyişle şehitlerimizin bize emanetidir. Öyle olmayada devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın!

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ ÖZEL SERGİSİ

"Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebeleri' ni kazandıran bu yüksek ruhtur."

Mustafa Kemal Atatürk

Echinofossulocactus anfractuosus - Echinofossulocactus crispatus
http://img593.imageshack.us/img593/5...g2674small.jpg

Echinofossulocactus crispatus
http://img577.imageshack.us/img577/9...g2675small.jpg

http://img193.imageshack.us/img193/5...g2678small.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/6...g2679small.jpg

sariefe 18-03-2011 18:54

sariefe 18-03-2011 18:57

sariefe 18-03-2011 19:04

sariefe 18-03-2011 19:07

Mammillaria maycobensis
http://img846.imageshack.us/img846/3...g2757small.jpg

http://img29.imageshack.us/img29/3847/img2761small.jpg

Astrophytum asterias
http://img69.imageshack.us/img69/4039/img2764small.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/7...g2768small.jpg

"Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet' e sahip çıkmak, Çanakkale' yi, Kurtuluş Savaşı' nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir."

Mustafa Kemal Atatürk

Saygılarımla...

Ayşe Yıldız 18-03-2011 19:13

Çok güzel, maşallah. İçime doğru şeyler doğmuş, şimdiden başladı güzel resimler. Arkası kesilmez inşallah.

dileknş 18-03-2011 19:38

Sayın sariefe 18 Mart için yazdıklarınız ve eklediğiniz fotoğrafların hepsi çok güzel.Emeğinize sağlık.

selenn 18-03-2011 20:26

Çanakkale Zaferini bu güzel kaktüs çiçekleriyle kutlamanız çok güzeldi.

Stenocactuslar gövdesindeki dalgalanmalarıyla çok ilgi çekiciler. Gymnocalyciumdan bende de var. Geçen yaz çok çiçeklenmişti. Bu kışı kilerde yetersiz ışıkta geçirdi, havalar artık ısınsa da kaktüsleri bol bol güneşlendirebilsem diye düşünürken sizinkilerin çiçek ve tomurcukları enerji verdi. Hepsi birbirinden güzel, bol bol çiçeklerini görün...

umutyolcusu 18-03-2011 22:55

Son resimdeki Astrophytum asterias'tan bende de var,bu yıl açacak mı diye bakıp duruyorum.
Diğer çiçekler de muhteşem,darısı tüm bekleyenlerin başına.

fund@ 18-03-2011 23:00

Sayın Sariefe, bitkilerinize nazar boncuğu takın nazarımız değecek yoksa..erkenden ne güzel tomurcuklanmış hepsi.bol bol açacaklar bu sene galiba

Hhatice 19-03-2011 00:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 770169)
Sizde de oldururuz sevgili Hhatice. Etobur toprağınız ayrılmış bir şekilde size ulaşmayı bekliyor. Aklımdan çıktı sanmayın. Mesajlarınıza verdiğim cevapların zamanlamasından anlayacağınız üzere bu sıralar çok yoğunum. Yoksa Beşiktaş şurası. Şu bahar toplantısı mı yıl dönümü toplantısı mı bir an evvel yapılsa da kaynaşsak paylaşsak diyorum. Fena mı diyorum? :D

Sevgiler...

Evet evet Ağaçlar nettin doğum günü harika oluyor.Biz geçen sene eşimle ilk kez katıldık .Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık .Malesef benim etobur sizlere ömür.Ben baksaydım ölmezdi ama eşim sanırım ona bakamadı :(' yeşil yaprağı var hala ama zor toparlayacak gibi

Yeni aldığın kaktüsler çok güzel .Bol çiçeklerini görelim inşallah :))

sariefe 19-03-2011 02:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 770338)
Çok güzel, maşallah. İçime doğru şeyler doğmuş, şimdiden başladı güzel resimler. Arkası kesilmez inşallah.

Kesilmeyecek sevgili Ayşe Yıldız. Bitkilerimi kare saksılara geçirme işlemlerim bitti sayılır. Sırada yenilerle eskilerin kare saksılardaki fotoğrafları var. Son fotoğraftakiler çiçeklerini açsınlar diye yuvarlak saksılarda bırakılanlardan oluşuyordu. Malumunuz yer değişikliği tomurcukların açılmadan dökülmesine sebep olurdu. Onları Çanakkale Zaferi için sergilerdim. Devamı çok yakında ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dileknş (Mesaj 770349)
Sayın sariefe 18 Mart için yazdıklarınız ve eklediğiniz fotoğrafların hepsi çok güzel.Emeğinize sağlık.

Beğenmenize sevindim sayın dileknş.

Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 770368)
Çanakkale Zaferini bu güzel kaktüs çiçekleriyle kutlamanız çok güzeldi.

Stenocactuslar gövdesindeki dalgalanmalarıyla çok ilgi çekiciler. Gymnocalyciumdan bende de var. Geçen yaz çok çiçeklenmişti. Bu kışı kilerde yetersiz ışıkta geçirdi, havalar artık ısınsa da kaktüsleri bol bol güneşlendirebilsem diye düşünürken sizinkilerin çiçek ve tomurcukları enerji verdi. Hepsi birbirinden güzel, bol bol çiçeklerini görün...

Sevgili selenn güzel sözleriniz ve dilekleriniz için teşekkürler. Beğenmenize sevindim. Darısı başınıza.

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 770444)
Son resimdeki Astrophytum asterias'tan bende de var,bu yıl açacak mı diye bakıp duruyorum.
Diğer çiçekler de muhteşem,darısı tüm bekleyenlerin başına.

Teşekkürler sevgili umutyolcusu. Umarım herkesin bitkileri bol bol çiçek açar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fund@ (Mesaj 770446)
Sayın Sariefe, bitkilerinize nazar boncuğu takın nazarımız değecek yoksa..erkenden ne güzel tomurcuklanmış hepsi.bol bol açacaklar bu sene galiba

Sevgili fund@ sizlerin nazarınızın değeceğini sanmıyorum. Hatta ben çiçeklenmeyi teşvik etmek için bitkilerimi vitrine çıkarıyorum. Siz güzel gözlerinizle bakınca daha çok açıyorlar ;) Bu çiçekliler ve tomurcuklular Antalya ikliminden geldikleri için bu haldeler. Çiçeksizleri yakın zamanda huzurunuza çıkaracağım. Güzel güzel bakın iyi dileklerinizle besleyin ki bol bol açsınlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 770466)
Evet evet Ağaçlar nettin doğum günü harika oluyor.Biz geçen sene eşimle ilk kez katıldık .Zamanın nasıl geçtiğini anlamadık .Malesef benim etobur sizlere ömür.Ben baksaydım ölmezdi ama eşim sanırım ona bakamadı :(' yeşil yaprağı var hala ama zor toparlayacak gibi

Yeni aldığın kaktüsler çok güzel .Bol çiçeklerini görelim inşallah :))

Biraz önyargılı olacağım ama Vft toparlayacak bir bitki değildir. Yanlış hatırlamıyorsam siz saf suda kullanmıyordunuz. Eğer öyle ise zaten bu kadar yaşaması bile bir mucize. Sizin canınız sağolsun. Onun yerine bir morricali koyarız ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025