agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   sariefe / sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22580.htm)

sariefe 03-12-2010 21:06

Sayın MİRBE çok teşekkür ederim. Bulduğumda paylaşmak mutluluk verir. Her aradığımızı bulamadığımız bu ortamda hepimiz elimizden geldiği kadar birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Birde bulabilsek kimbilir nelerimiz olurdu? Sukulent koleksiyonunuzun artmasını dilerim.

Saygılar...

bettyycim 04-12-2010 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 722630)
Sn.Sarı efe

Beyaz yılbaşı bulursanız beni de unutmayın:)

Kaktüsleriniz çok güzeller ellerinize sağlık..

Ben 4-5 ay öncesine kadar kaktüs mü ıh işim olmaz derken 30 saksıya yakın kaktüs sukulent sahibi oluverdim:)

Bende var, beyaz yılbaşı çiçeği arkadaşlar :)

sevim.K 04-12-2010 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 722813)

İnanmıyorum:eek: İstanbul'da sevgili sarıefe arıyor. Ben başka bir arkadaşa daha rica ettim beyaz çiçekli yılbaşı bulursa benim için alacaktı ve sizde var:eek:

Sevgili sarıefe ne yapsak şimdi;)

bettyycim 04-12-2010 16:37

:) alıp hepinize yollayayım arkadaşlar

sariefe 05-12-2010 01:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 722813)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 722890)
:) alıp hepinize yollayayım arkadaşlar

Sayın bettyycim ne güzel bir haberle geldiniz. Hoşgeldiniz. Ben beyaz yılbaşına talibim. Yollayabilirseniz sevinirim. Size zahmet vermeyecek şekilde, üzerime düşen ne ise yaparım.

Saygılarımla...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 722833)
İnanmıyorum:eek: İstanbul'da sevgili sarıefe arıyor. Ben başka bir arkadaşa daha rica ettim beyaz çiçekli yılbaşı bulursa benim için alacaktı ve sizde var:eek:

Sevgili sarıefe ne yapsak şimdi;)

Sayın sevim.K sanırım yapılması gerekeni kendi adıma yaptım ;) Sevgili bettyycim bana yollayabilirse sizinle paylaşırım. Bunun dışında belki sizede yollayabilir. Nedendir bilinmez içimde bir mutluluk kıpraşması oldu. Tünelin ucunda beyaz bir ışık mı var ne? :D

sariefe 07-12-2010 04:12

Sarı ve turuncudan sonra çiçek açan üçüncü yılbaşım pembe oldu. Kırmızı hala tomurcukta. Sanırım onun cinsi "hakiki" yılbaşı ;) İnşallah soğuklardan etkilenip açmamazlık etmezde çiçeğini görürüz. Açsın diye yerini değiştirmedim ve hala dışarda duruyor. Gece sıcaklık 7 dereceye kadar düşüyor. Bir çiçek açsın fotoğraflayabileyim doğru içeri. Şimdi paçayı kurtaran pembe yılbaşımla devam ediyoruz.

Saygılarımla...

sariefe 07-12-2010 04:40

Hazine Sandığı

Geçen gün bir özel mesaj aldım. Mesajda "eğer hala bir gecelik gelin arıyorsanız elimdeki iki yapraktan birini size verebilirim" yazıyordu. Mesaj sahibi bir mesajımda "bir gecelik gelin, atlas, aporo kaktüs vs. arıyorum" diye yazmışımda orda okumuş. Ben hatırlamıyordum bile. Geçen gün bu inceliğin sahibi Sayın Hhatice (Hatice Anne) ile buluştuk. Bazı özel sebeplerden dolayı çok uzun sohbet edemesekte kendisini tanımaktan çok mutlu oldum. Bana içerisinde bir gecelik gelininde dahil olduğu 17 saksı içinde 23 çeşit bitki bulunan bir kutu armağan etti. Bu hazine sandığı mahiyetindeki kutu için, dayanışması için, inceliği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah gönlüne göre versin.

İşte hazine sandığım :eek:

Saygılarımla...

sevim.K 07-12-2010 05:07

Ahhh sevgili hatice. :p Sizin adınıza sevindim sevgili sarıefe. Gözünüz aydın. Hemde iki kere;)
Ben beyaz için cuma gününü bekliyordum. Tünelin ucundaki ışık daha erken diyorsa başım üstüne.:))

iris41 07-12-2010 06:00

Sayın Sarı efe kaktüslerize bakıyordum sabah sabah yüzüme tebessüm yaydınız teşekkürler ;).

sariefe 07-12-2010 06:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 723836)
Ahhh sevgili hatice. :p Sizin adınıza sevindim sevgili sarıefe. Gözünüz aydın. Hemde iki kere;)
Ben beyaz için cuma gününü bekliyordum. Tünelin ucundaki ışık daha erken diyorsa başım üstüne.:))

Sevgili sevim.K teşekkür ederim. Sayın bettyycim beyaz bir ışık yaktıktan sonra ışığa doğru yürüdüm. Kendimi çiçek pazarında buldum. Ve o da ne? Beyaz çiçekli yılbaşı :eek: Defalarca başıma gelmiştir bir şeyi çok isteyince oluyor. Mutluluğumu da, bitkimi de, resmini de sizinle paylaşmak isterim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iris41 (Mesaj 723837)
Sayın Sarı efe kaktüslerize bakıyordum sabah sabah yüzüme tebessüm yaydınız teşekkürler ;).

Sayın iris41 ne mutlu bana. Yüzünüzden tebessüm eksik olmasın inşallah.

Saygılar...

nesli6 07-12-2010 11:50

Sayın sariefe bitkinizi güle güle büyütün, üzerinde çiçeğide varmış ayrıca Hatice hanımın süprizi de hayırlı olsun böyle güzel paylaşımların olduğunu görmek çok güzel.

bettyycim 07-12-2010 20:14

Unutmadım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 723836)

Unutmadım sizi Sevim Hanım ve Mirbe Hanım çok yakında sizinde olacak :D

MİRBE 08-12-2010 07:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bettyycim (Mesaj 724024)
Unutmadım sizi Sevim Hanım ve Mirbe Hanım çok yakında sizinde olacak :D

Bettycim sabırla ışığınızı bekliyorum:p

Sariefe hazineleriniz harika kıymetini biliniz çoğaltıp bizide unutmayınız:)

sevim.K 08-12-2010 09:22

Çokta güzelmiş çiçekleri;) güle güle büyütün, sevgiyle

Sevgili bettyycim teşekkürler. Ben sabırlıyım. Zamanı gelince yolunu bulur bize gelenler, sevgiler;)

sariefe 10-12-2010 05:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 723896)
Sayın sariefe bitkinizi güle güle büyütün, üzerinde çiçeğide varmış ayrıca Hatice hanımın süprizi de hayırlı olsun böyle güzel paylaşımların olduğunu görmek çok güzel.

Sayın nesli6 teşekkür ederim. Özellikle beyazı arıyordum. Onun için çiçeksiz olsaydı beyaz olduğuna kanaat getiremeyip alamazdım. Zaten şu sıralar satılanların neredeyse tümü çiçeklidir. Çünkü tam çiçeklenme zamanı. Böyle güzel paylaşımların olduğunu görmekten daha güzeli, böyle güzel paylaşımların içinde olmak. O nedenle çok mutluyum. Darısı başınıza.

Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MİRBE (Mesaj 724130)
...Sariefe hazineleriniz harika kıymetini biliniz çoğaltıp bizide unutmayınız:)

Merak etmeyin Sayın MİRBE. İstemeniz yeter.

Saygılar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 724153)
Çokta güzelmiş çiçekleri;) güle güle büyütün, sevgiyle...

Teşekkür ederim Sayın sevim.K. Darısı başınıza ;) Sevgiler...

sariefe 15-12-2010 13:07

Kırmızı çiçekli yılbaşımda ilk çiçeğini açtı. Bu da ayrı güzelmiş ;)

Sevgilerimle...

Sevgi Durul 15-12-2010 13:22

Sayın sarıefe, biraz geç olsa da öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Ne güzel, bu yılbaşı çiçeğiniz de açmış. Darısı başımıza demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum. Tüm bitkileriniz çok güzel ve sağlıklılar maşallah. Devamını diliyorum...

sevim4 15-12-2010 14:13

Çok güzel açmış.

Hhatice 15-12-2010 15:48

Maşallah harika açmış .Darısı başıma benimde iki çeliğimde tomurcuk var :)Bakalım annelerine mi benzeyecek .

sariefe 15-12-2010 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 726622)
Sayın sarıefe, biraz geç olsa da öncelikle sayfanız hayırlı olsun. Ne güzel, bu yılbaşı çiçeğiniz de açmış. Darısı başımıza demekten başka söyleyecek söz bulamıyorum. Tüm bitkileriniz çok güzel ve sağlıklılar maşallah. Devamını diliyorum...

Sayın SDurul güzel dilek ve iltifatlarınız için teşekkür ederim. Bitkileri seviyorum onlar da bana çiçekleriyle karşılık veriyorlar. Sizin de dediğiniz gibi darısı başınıza ;)

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 726645)
Çok güzel açmış.

Teşekkürler sayın sevim4. Birazda bakan gözün güzelliğidir ;)

Sevgiler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 726693)
Maşallah harika açmış .Darısı başıma benimde iki çeliğimde tomurcuk var :)Bakalım annelerine mi benzeyecek .

Hala tomurcuk var mı sevgili Hhatice. Yeri değiştiği için düşer diye düşünüyordum. Rengi belli mi? Tomurcuk saksının ortasındakindeyse pembe exotica, değilse kırmızı olması büyük ihtimal. Sarı, turuncu ya da pembeden biri olacağını sanmam. Beyaz olması ise imkansız çünkü o zaman beyazım yoktu ;)

Hhatice 17-12-2010 22:32

Hala düşmedi biraz daha büyüdüler .Açmasa da azıcık rengi belli gibi pembe olma ihtimali fazla
Seneye bol çiçekli resimler koyacağım sayende ama benim beyazım yok :(

sariefe 18-12-2010 07:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 728050)
......Seneye bol çiçekli resimler koyacağım sayende ama benim beyazım yok :(

Kim demiş? Beyazınız var ama şimdilik bende duruyor. İsterseniz köklendirip vereyim, isterseniz çelik olarak. Seçim sizin ;)

Güler 18-12-2010 09:05

Sevgili sariefe, bu sabah başlığınızı okuma fırsatım oldu.
Biraz vakitsizlikten desem de yine de bu hastalığa tutulmak istemediğimden pek bakamıyorum kaktüs başlıklarına.

Fotoğraflarınız güzel, bitkileriniz çok güzel, anlatımınız ve verdiğiniz bilgiler ise çok güzel. Teşekkür ederim.

Çiçekleriniz ile beraber size mutluluklar dilerim.

sariefe 18-12-2010 13:12

Sevgili Güler, sayfama hoşgeldiniz. Güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim. Mutluluk hepimizin hakkı. Bende size diliyorum. Sevgiler...

nesli6 18-12-2010 18:30

Sayın Sariefe Haworthia cooperinizine nasıl bir bakım uyguluyorsunuz oldukça sağlıklı görünüyor bendeki sanki biraz yavaş gelişiyor.

sariefe 18-12-2010 20:35

Sevgili nesli6 özel bişey yapmıyorum. Mevsim itibariyle gübre vs. vermiyorum. Toprağınıda çok ıslak bırakmıyorum. Hatta toprağı kuruyunca su veriyorum. Geçen bir iki ay dışarda bol ışık görmüştü. Anladım ki aydınlığı çok seviyor. Çünkü ortasından 3-4 tane yeni sürgün vermişti. Şu an içerde. İçerde benimkinde de bir gelişim gözlenmiyor. Bu da bitkilerin dinlenme döneminde olduğumuzdan sanırım ;) Sevgiler...

sariefe 03-01-2011 14:15

Farklı renkte çiçeğe sahip bir yılbaşı kaktüsü bulmanın mutluluğunu paylaşmak isterim.

Sevgilerimle...

sevim.K 03-01-2011 15:19

Benim çeliklerimde henüz büyüme belirtileri yok. Kontrol etmedim tutup tutmadıklarını da bilmiyorum. Köklenselerdi içim rahat edecekti.

Ayşe Yıldız 03-01-2011 15:20

Biraz geç kökleniyorlar sanırım.

MİRBE 03-01-2011 16:42

Benimkiler de hala köklenmedi:((..

Sn.sarıefe ben de bunun beyazını aldım ama hemen çiçeklerini döktü:(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025