![]() |
Teşekkürler.Biraz forumlarda gezerseniz anlarsınız.Benim anladığım ''ışık, ısı, toprak'' seçimi önemli. Direk güneş ışığını çok alırsa tohumların bulunduğu ortam yosunlanma yapıyor. Buda oluçan bitkilere zarar veriyor ****** ve çimlenme başladıktan sonra havalandırmayı iyi yapamazsanız çimlenmiş bitkileriniz mantarlaşa biliyorlar.Eksiklerim veya yanlışlarım varsa diğer arkadaşlarımız düzelceklerini umuyorum.
|
Biraz daha araştırıp öncelikle kendimden emin olduktan sonra başlim ben.
|
Durum Güncellemesi: Sukulent çelikleri ölmüş.Yağmurun altında bırakmışlar gitmiş resmen.
|
Seni çok iyi anlıyorum, şimdi o kadar heveslisin ki. Ama bir süre sonra, ben bunları nereye sığdıracağım diyeceksin, eminim! ;) Sadece biraz zaman ver kendine, zamanla gerçekten çoğalacaklar, senin sevginle orantılı olarak ;)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Ali_askn kardeşimin beni kırmayıp gönderdiği yavruları çok güzel bir paket yapmıştı lakin iş yerinde olduğumdan paket fotoğraflarını çekemedim.Burdan tekrar tekrar kendisine çok teşekkürediyorum.:D
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri.Yalnız isimlerini söylemeyi unutmuş
|
2 Eklenti(ler)
İlk resim benim için köklendirmiş komşumuz şimdi süpriz yaptı veikinci resimde şuandaki çeşitlerimiz kuş bakışı görünüşü :) Devamı var allah nasip kısmet ederse ilerleyen günlerde pes etmem :)
|
Evde saksı ve toprak kalmadığından onlar daha ekilmediler =(
|
sn.furkyt kaktüs sevdası bi başladımı durdurana aşkolsun birde bakmışsınki hertaraf çiçek, kaktüs dolmuş koyacak yer yok:D allah kolaylık versin kaktüslerinizi güle güle büyütün :)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı abimin gönderdiği hediyeler kendisine burdan teşekkürediyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda brugmansia çelikleri gene zafer abinin gönderdikleri 2 çeşitten 2şer çelik göndermiş sağolsun pembe ve sarı renk olanlarından.
|
1 Eklenti(ler)
Buda tek gecelik gelin çeliğim 2şer tane göndermiş gene sağolsun :D
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda sayın gülenmelek nickli ablamdan. Sağolsun beni kırmadı bide öyle güzel öyle özene bözene ince düşünerek hazırlamış ki paketi sormayın.İş yerinde olduğumdan çekemedim ablamın gönderdiği paketi dayanamadım açtım ama iş yerinde :D Sağol ablacım benim ellerin dert görmesin :D
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda yakından çektim çok hoşuma gittiler.:)
|
2 Eklenti(ler)
Buda son bombası ablamın su sümbülü :) Çok hoşuma gitti ama ismini öğrenmeseydim toprağa gömücektim resmen :o
|
46. mesaj 1. fotoğraftaki Senecio Rowleyanus ;) Kök olacak uzun tarafı toprağa diktiysen gövde kısmını da toprağa yatır ki oralardan da sürgün versin.
|
Alıntı:
|
45. mesaj, 2. fotoğraf, ortadaki kaktüs Tunilla chilensis.....solundaki minik ise tohumdan yetişti adını bilemiyorum :(
46. mesaj 2. fotoğraftaki ise, yaprağı 3 parçalı olan çubuk :D istersen onu suya koy, toprakta zor kökleniyor bence. O da Passiflora Mollisima Su sümbülünü içinde toprak da olan büyükçe bir kaba, güneş göreceği ve sıcak bir yere koyman onun için çok iyi ;) Ve hepsini güle güle büyüt ;) |
Alıntı:
|
kaktüs tutkunluğu çok kötü bişey ya :cool: eşime sürekli bu son deyip aldıklarım..iç geçirip söz verdim diye alamadıklarım hangisine yanayım:( inşallah bu bebeklerinizi büyütüp çeşitlerinizi artırırsınız iyi geceler..:rolleyes:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Rica ederim. Zamanla onları tanıyorsun zaten, ne istediklerini de ;)
(ben mesela Adenium'u bir türlü tanıyamadım daha :( ) ;) |
Alıntı:
Çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel... Ömürleri uzun olsun, daha da çoğalsınlar... |
Alıntı:
Alıntı:
|
45. mesaj - 3. fotoğraf - sol en üstten 2. minik var ya, o büyüyünce bu oluyor Şimdi küçük olduğuna bakma, büyüyünce yemek tabağı kadar olacak o ;)
Aklıma geldikçe ve tanıdıkça yazıyorum, kusura bakma nolur. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025