agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   furkyt / Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22188.htm)

kaktüs_35 27-10-2012 22:39

Teşekkürler.Biraz forumlarda gezerseniz anlarsınız.Benim anladığım ''ışık, ısı, toprak'' seçimi önemli. Direk güneş ışığını çok alırsa tohumların bulunduğu ortam yosunlanma yapıyor. Buda oluçan bitkilere zarar veriyor ****** ve çimlenme başladıktan sonra havalandırmayı iyi yapamazsanız çimlenmiş bitkileriniz mantarlaşa biliyorlar.Eksiklerim veya yanlışlarım varsa diğer arkadaşlarımız düzelceklerini umuyorum.

furkyt 28-10-2012 10:00

Biraz daha araştırıp öncelikle kendimden emin olduktan sonra başlim ben.

furkyt 30-10-2012 20:54

Durum Güncellemesi: Sukulent çelikleri ölmüş.Yağmurun altında bırakmışlar gitmiş resmen.

gülenmelek 04-11-2012 23:45

Seni çok iyi anlıyorum, şimdi o kadar heveslisin ki. Ama bir süre sonra, ben bunları nereye sığdıracağım diyeceksin, eminim! ;) Sadece biraz zaman ver kendine, zamanla gerçekten çoğalacaklar, senin sevginle orantılı olarak ;)

furkyt 05-11-2012 13:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1042332)
Seni çok iyi anlıyorum, şimdi o kadar heveslisin ki. Ama bir süre sonra, ben bunları nereye sığdıracağım diyeceksin, eminim! ;) Sadece biraz zaman ver kendine, zamanla gerçekten çoğalacaklar, senin sevginle orantılı olarak ;)

sagol abla anladıgın icin. simdiden sıkıntılarım başladı aslında ben bunları nereye ekicem topragı nasıl hazır hale getiricem v.s yerden yana sıkıntım varda yok raf yaparım 2dakikada is yerinde elimden her is gelir ilerleyen gunlerde sera ortamı yaratıcam =) zamanım varda cesitler cogalsın buyumelerine cicek acmalarına sabredim =) diger ciceklerede merakım var ama kaktüsler kadar degil ama onlarıda cogaltıcam kararlıyım =)

furkyt 06-11-2012 19:58

5 Eklenti(ler)
Ali_askn kardeşimin beni kırmayıp gönderdiği yavruları çok güzel bir paket yapmıştı lakin iş yerinde olduğumdan paket fotoğraflarını çekemedim.Burdan tekrar tekrar kendisine çok teşekkürediyorum.:D

furkyt 06-11-2012 20:00

2 Eklenti(ler)
Bunlarda diğerleri.Yalnız isimlerini söylemeyi unutmuş

furkyt 06-11-2012 20:45

2 Eklenti(ler)
İlk resim benim için köklendirmiş komşumuz şimdi süpriz yaptı veikinci resimde şuandaki çeşitlerimiz kuş bakışı görünüşü :) Devamı var allah nasip kısmet ederse ilerleyen günlerde pes etmem :)

furkyt 06-11-2012 23:01

Evde saksı ve toprak kalmadığından onlar daha ekilmediler =(

Bayçalı 09-11-2012 16:37

sn.furkyt kaktüs sevdası bi başladımı durdurana aşkolsun birde bakmışsınki hertaraf çiçek, kaktüs dolmuş koyacak yer yok:D allah kolaylık versin kaktüslerinizi güle güle büyütün :)

furkyt 09-11-2012 22:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 1045577)
sn.furkyt kaktüs sevdası bi başladımı durdurana aşkolsun birde bakmışsınki hertaraf çiçek, kaktüs dolmuş koyacak yer yok:D allah kolaylık versin kaktüslerinizi güle güle büyütün :)

Çok teşekkürederim sn.BAYÇALI.Evet çok başka bişey sağolsun abilerim ablalarım kardeşlerimde beni kırmadılar daha da çoğaldı çeşitlerim yalnız fotoğrafını çekip henüz gönderemedim foruma.Nasipse artık yarına =)

furkyt 10-11-2012 18:06

2 Eklenti(ler)
Sayın Zafer İnandıklı abimin gönderdiği hediyeler kendisine burdan teşekkürediyorum.

furkyt 10-11-2012 18:08

2 Eklenti(ler)
Bunlarda brugmansia çelikleri gene zafer abinin gönderdikleri 2 çeşitten 2şer çelik göndermiş sağolsun pembe ve sarı renk olanlarından.

furkyt 10-11-2012 18:10

1 Eklenti(ler)
Buda tek gecelik gelin çeliğim 2şer tane göndermiş gene sağolsun :D

furkyt 10-11-2012 18:28

5 Eklenti(ler)
Bunlarda sayın gülenmelek nickli ablamdan. Sağolsun beni kırmadı bide öyle güzel öyle özene bözene ince düşünerek hazırlamış ki paketi sormayın.İş yerinde olduğumdan çekemedim ablamın gönderdiği paketi dayanamadım açtım ama iş yerinde :D Sağol ablacım benim ellerin dert görmesin :D

furkyt 10-11-2012 18:31

3 Eklenti(ler)
Bunlarda yakından çektim çok hoşuma gittiler.:)

furkyt 10-11-2012 18:33

2 Eklenti(ler)
Buda son bombası ablamın su sümbülü :) Çok hoşuma gitti ama ismini öğrenmeseydim toprağa gömücektim resmen :o

gülenmelek 10-11-2012 21:57

46. mesaj 1. fotoğraftaki Senecio Rowleyanus ;) Kök olacak uzun tarafı toprağa diktiysen gövde kısmını da toprağa yatır ki oralardan da sürgün versin.

furkyt 10-11-2012 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1046168)
46. mesaj 1. fotoğraftaki Senecio Rowleyanus ;) Kök olacak uzun tarafı toprağa diktiysen gövde kısmını da toprağa yatır ki oralardan da sürgün versin.

Peki abla 2. fotoğraftakine ne yapmamı önerirsin abla ya da kalp kalbe karşıya :)

gülenmelek 10-11-2012 22:07

45. mesaj, 2. fotoğraf, ortadaki kaktüs Tunilla chilensis.....solundaki minik ise tohumdan yetişti adını bilemiyorum :(
46. mesaj 2. fotoğraftaki ise, yaprağı 3 parçalı olan çubuk :D istersen onu suya koy, toprakta zor kökleniyor bence. O da Passiflora Mollisima
Su sümbülünü içinde toprak da olan büyükçe bir kaba, güneş göreceği ve sıcak bir yere koyman onun için çok iyi ;)
Ve hepsini güle güle büyüt ;)

gülenmelek 10-11-2012 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkyt (Mesaj 1046171)
Peki abla 2. fotoğraftakine ne yapmamı önerirsin abla ya da kalp kalbe karşıya :)

Onu da Senecio Rowleyanus gibi dik, kök olacak yer toprağa dikiliyor, gövdeyi toprağa yatırsan ve yapraklar arasında kalan dal kısımlarını hafif toprağa batırsan oralardan da sürüyormuş. Feriha Hanımın bu mesajı sorduğum soruya yanıt idi ;)

demircool 11-11-2012 00:57

kaktüs tutkunluğu çok kötü bişey ya :cool: eşime sürekli bu son deyip aldıklarım..iç geçirip söz verdim diye alamadıklarım hangisine yanayım:( inşallah bu bebeklerinizi büyütüp çeşitlerinizi artırırsınız iyi geceler..:rolleyes:

furkyt 11-11-2012 18:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi demircool (Mesaj 1046269)
kaktüs tutkunluğu çok kötü bişey ya :cool: eşime sürekli bu son deyip aldıklarım..iç geçirip söz verdim diye alamadıklarım hangisine yanayım:( inşallah bu bebeklerinizi büyütüp çeşitlerinizi artırırsınız iyi geceler..:rolleyes:

İnşallah arttırırım =) çok teşekkürederim iyi dilekleriiz için allahta size bol yer bol çeşit versin inşallah.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1046182)
Onu da Senecio Rowleyanus gibi dik, kök olacak yer toprağa dikiliyor, gövdeyi toprağa yatırsan ve yapraklar arasında kalan dal kısımlarını hafif toprağa batırsan oralardan da sürüyormuş. Feriha Hanımın bu mesajı sorduğum soruya yanıt idi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1046176)
45. mesaj, 2. fotoğraf, ortadaki kaktüs Tunilla chilensis.....solundaki minik ise tohumdan yetişti adını bilemiyorum
46. mesaj 2. fotoğraftaki ise, yaprağı 3 parçalı olan çubuk istersen onu suya koy, toprakta zor kökleniyor bence. O da Passiflora Mollisima
Su sümbülünü içinde toprak da olan büyükçe bir kaba, güneş göreceği ve sıcak bir yere koyman onun için çok iyi
Ve hepsini güle güle büyüt

Bu dediklerini dikkate alıcam ve daha da araştırma yapıcam abla çok sağol :D

gülenmelek 11-11-2012 22:53

Rica ederim. Zamanla onları tanıyorsun zaten, ne istediklerini de ;)
(ben mesela Adenium'u bir türlü tanıyamadım daha :( ) ;)

loveforlife 12-11-2012 09:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkyt (Mesaj 1046072)
Buda son bombası ablamın su sümbülü :) Çok hoşuma gitti ama ismini öğrenmeseydim toprağa gömücektim resmen :o

Su sümbülünün dibine toprak koyup üzerine su ekle değerli kardeşim. Su sümbülü sayfasını incelersen göreceksin zaten....
Çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel... Ömürleri uzun olsun, daha da çoğalsınlar...

furkyt 12-11-2012 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1046715)
Su sümbülünün dibine toprak koyup üzerine su ekle değerli kardeşim. Su sümbülü sayfasını incelersen göreceksin zaten....
Çiçeklerinin hepsi birbirinden güzel... Ömürleri uzun olsun, daha da çoğalsınlar...

İyi dileklerin için çok teşekkürederim abla.Çok sağol. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1046605)
Rica ederim. Zamanla onları tanıyorsun zaten, ne istediklerini de
(ben mesela Adenium'u bir türlü tanıyamadım daha )

Az çok evet tanıyabiliyorum ama tam olarak verebiliyormuyum acaba orasını bilemiyorum ama abla :(

gülenmelek 12-11-2012 22:20

45. mesaj - 3. fotoğraf - sol en üstten 2. minik var ya, o büyüyünce bu oluyor Şimdi küçük olduğuna bakma, büyüyünce yemek tabağı kadar olacak o ;)
Aklıma geldikçe ve tanıdıkça yazıyorum, kusura bakma nolur.

furkyt 14-11-2012 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek (Mesaj 1047203)
45. mesaj - 3. fotoğraf - sol en üstten 2. minik var ya, o büyüyünce bu oluyor Şimdi küçük olduğuna bakma, büyüyünce yemek tabağı kadar olacak o ;)
Aklıma geldikçe ve tanıdıkça yazıyorum, kusura bakma nolur.

Abla tutsunda ne kadar oluyorsa olsun sorun değil yemi ederim :D Abla ne kusuru olur mu öyle şey aşk olsun abla :o

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025