agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   ardabora / Sedum Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22137.htm)

Vildan Sönmez 17-02-2014 17:14

Rastlantı bu ya ben de Temmuz 2012 de sürekli paylaşımı bırakmışım,bir yerden başlamalı sayın Ardabora...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 1249945)
nerden başlasam nasıl anlatsam?

2012'nin temmuz ayında yazmışım en son...

cemo 17-02-2014 17:58

Diğer kaçak dostumuz gelmiş:))
Bir ceza da sana vermeli Vildan:)

Ne iyi ettiniz de geldiniz.

İremsıla 21-03-2014 09:10

Merhaba ardabora,sizi yeniden aramızda görmek çok güzel.2013 yılını anlatırken duygularıma tercüman olmuşsunuz adeta.benim ve 2 yavrum içinde maddi manevi berbat bir yıldı.neyse inşallah bundan sonra her şey daha güzel olur diyorum bir ümitle,kendimi çiçeklerim ve çocuklarımla teselli ediyorum.umarım sizin içinde her şey daha güzel olur..

mavihayat 01-04-2014 19:56

3 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Fotoğrafını eklediğim (adı tahminen Jovibarba arenaria ya da forumunuzda gördüğüm kadarıyla sedum palmeri hangisi doğru bilemedim :rolleyes:) bitkideki beyaz örümcek ağı gibi görünen şey nedir? Hastalık ya da zararlı sonucu olduysa nasıl tedavi edilir? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Yoksa yapmaya başladığım minyatür bahçem elden gidebilir. :(

mavihayat 01-04-2014 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 950019)
SEDUM PALMERİ

Şu an en çiçekli döneminde ve çiçek rengi harika...

Ne güzel açmışlar :)

mavihayat 01-04-2014 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 653602)
Bende de 5-6 çeşit sedum var.

Bahçemin neredeyse her boş alanına atıp durduğum,fecci arsız sedumla başlayayım.

Sedum hispancum

Eklenti 150368

2008'in mart ayında,bir yemek tabağı büyüklüğünde,teyzemden alıp getirdim ve neredeyse tüm bahçeyi kapladı. eşe dosta,konu komşuya ne kadar verdim hatırlamıyorum.

2008'de çiçeklenmedi,geçen sene haziran sonunda sedumlaın bazılarının uzayıp dikleştiğini görünce çiçekleneceğini anladım ama çiçeklerinden pek memnun kalmadım. minik krem rengi çiçekleri geçince kötü bir görüntü bırakıyor ve çiçek açan dalları da kuruyor çiçekle beraber.kökünden söküp atıyorum. ilk resmi bugün çektim,yağmurdan sonra. resimdeki tüm yeşillik sedum hispanicum. ikinci resim de geçen seneki çiçekli hali...

Eklenti 150369

Özellikle 2010 tarihli fotoğrafınızdaki bahçe harika, elinize sağlık...:rolleyes:

-Esin- 01-04-2014 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavihayat (Mesaj 1265855)
Merhabalar,
Fotoğrafını eklediğim (adı tahminen Jovibarba arenaria ya da forumunuzda gördüğüm kadarıyla sedum palmeri hangisi doğru bilemedim :rolleyes:) bitkideki beyaz örümcek ağı gibi görünen şey nedir? Hastalık ya da zararlı sonucu olduysa nasıl tedavi edilir? Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. Yoksa yapmaya başladığım minyatür bahçem elden gidebilir. :(

Merhaba mavihayat,

Endişe etmenize gerek yok, bence bitkiniz Sempervivum arachnoideum, ağsı yapılar da bitkinin kendisinden. Herhangi bir zararlı sonucu oluşmuş şeyler değil. Minyatür bahçeniz çok hoş görünüyor. Bitmiş halini de bizle paylaşmanız dileğiyle, sevgiler :)

mavihayat 02-04-2014 23:07

Çok teşekkür ederim Sn. -Esin-, içime su serptiniz. Türü hakkında verdiğiniz ismi araştırınca görüntüsünü benzettim ben de. :)
Minyatür bahçemi beğenmeniz de yüreklendirdi. Eklemeler yaptıkça fotoğrafları yüklerim.

nagehank 18-04-2014 19:35

zengardenden aldığım sedum tohumlarım var fakat o kadar küçük ki ne kadarı ne kadar bi alana yeter ne kadar zamanda büyür hiç bi fikrim yokk :( yardımm

Seabert74 21-04-2014 08:17

Sayın nagehank,
Ben de zengarden'den sedum tohumları aldım ve yılbaşından bu yana çimlenen tohumların büyümesini bekliyorum.
Daha 1 cm bile olmadı.. Büyümüyorlar sanki dondular.. Hava soguk, içeride çimlendirdim ama sanırım açık havada çimlendirmek en iyisi.. Ben narin davrandıkça onlar da iyice nazlandılar..
Açık havada denenmesi gerek diye düşünüyorum.. Bol şans..

nagehank 21-04-2014 11:16

seabert74 teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için :) ben üstelik 2 paket aldım ve tohumlarda çok küçük sonradan bir pişmanlık yaşadım ben korkudan daha ekemedim bile ama bugün bi deneyeceğim çimlenme olursa size de mutlaka haber ederim

ceminan 01-07-2014 14:16

Bahçeniz çok güzel ve bakımlı.

fahriyee 24-02-2015 21:41

Merhabalar ardabora, sedumlarınız harika, ben de sedum ve sempervivumları bağ evine dikmek istiyorum, az gölge bir yer mi tercih edeyim yoksa direkt güneş gören bir yer mi? Saksısız dikeceğimden dolayı haftada bir sulasam yeterli midir sizce?

yardimcierhan 01-04-2017 01:41

Konu sedum olduğu vakit bu sayfaya yeniden bakacağım mutlaka.
Çok güzel! Succulent cinsi bitkileri zaten bahçeye dikmek sahiden zor. Biz suyu ayarlayabiliyoruz ama yağmura dur demek ne mümkün... Elinize sağlık. : ' )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025