agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Ayşe Yıldız / Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/22121.htm)

Ayşe Yıldız 01-01-2011 21:33

2 Eklenti(ler)
Taner Bey'in paketleme sistemi. Süper değil mi? Kargo görevlisi kutuyu yan tutuyordu. Çocuk taşır gibi. Eyvahh! dedim içimden, ne hale gelmiştir içindekiler. Yüreğim kabardı bir an. Kutuyu açınca sevindim.İki haftayı geçti geleli. Resimlemiştim sizde görün istedim.
Eklenti 186910
Eklenti 186911

Sevgi Durul 01-01-2011 21:39

Paketleme harika, sevgili ayşe_afyonlu kaktüslerinizi güle güle büyütünüz. Çiçeklerini de görmeniz dileğiyle...

Ayşe Yıldız 01-01-2011 22:08

Teşekkür ederim Sevgili SDurul.

Ayşe Yıldız 02-01-2011 09:34

Kendi seçtiklerim. Kampanya dahilindeki kaktüsler nasıl bilmiyorum.

Ayşe Yıldız 05-01-2011 13:19

4 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni edindiklerim.
Cleistocactus Strausii
Eklenti 187464
Eklenti 187465
Euphorbia Enopla
Eklenti 187466
Eklenti 187467

sevim.K 05-01-2011 13:26

Ay pamuk şeker gibi tüyleri yerim ben onları şeker niyetine:p Çok güzel gelişmiş kaktüsler. Nerden aldınız bayıldım hepsine. Taner beye bende sipariş verdim bakalım ne zaman hazır olacak:)

Ayşe Yıldız 05-01-2011 17:28

Görünce bende bayıldım. İki tane bundan aldım, Üç tanede küçük yapay çiçek yapıştırılmış vardı bende olan türlerdi ayrıca. Burası küçük bir ilçe imkanları zorlamaya çalışıyorum. Şeker gibi geldi banada görünce hemen aldım.

sevim.K 05-01-2011 17:35

Taner beye daha öncedende siparişim olmuştu. Aslında bende ilçede yaşıyorum. Çevrede seralar var imkan buldukça gidiyoruz tabi birde ilgi olayı:) Her zaman istediğimce gidemiyorum. Alışveriş merkezlerine gittiğimizde bakma fırsatım oluyor.

Ayşe Yıldız 10-01-2011 11:06

Üzerinde tomurcuğu bulunan üç kaktüsüm var. Henüz çok büyük değiller. Dün oda sıcaklığına baktım ve akşam 7 dereceydi. Biran panik oldum ya sabaha karşı 5 derecenin altına düşerse diye. Şimdi sormak istediğim bir soru olacak. Sıcaklık değerleri böyle olan ortamlarda kaktüs tomurcuklarının akıbeti ne olur. Açmak için baharı mı beklerler yoksa bahara kadar soğuktan etkilenip düşerler mi?

Uzaylı 10-01-2011 12:14

Sayın Ayse afyonlu; Kaktüslerinize bayıldım. Hiç bu konuda bilgim yok. Kaktüslerim olduğunda destek bekliyorum.

bilge5130 10-01-2011 16:17

Ayşe hanım çok güzeller maşallah.Güle güle büyütün inşallah...

Ayşe Yıldız 10-01-2011 19:52

Teşekkür ederim Bilge Hanım daha güzelleri sizin olsun.

Sevgili Uzaylı, siz bir adım atın kaktüslere doğru. Bu azim varken sizde, biz sizden bilgi alırız gibime geliyor.

Ayşe Yıldız 17-01-2011 11:36

2 Eklenti(ler)
Yeni bir kaktüs. Adı; Echinocactus Grusonii. Çiçek açan bir tür mü bilmiyorum.
Eklenti 189058
Eklenti 189059

Ayşe Yıldız 17-01-2011 12:46

1 Eklenti(ler)
Epithelantha Micromeris
Eklenti 189060

Ayşe Yıldız 17-01-2011 12:47

1 Eklenti(ler)
Mammillaria backebergiana ernestii
Eklenti 189061

mrmusti 17-01-2011 17:28

Evet çiçek açıyor Sayın ayse_afyonlu, Benim başlığınızda sormuşsunuz daha önce gördüğüm için oraya çıçekli bir resmini yükledim..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 743045)
Yeni bir kaktüs adı; Echinocactus Grusonii. Çiçek açan bir tür mü bilmiyorum.
Eklenti 189058
Eklenti 189059

Ayşe Yıldız 18-01-2011 08:04

Cevabınız için çok teşekkür ederim ben güneş olayını tam halledemem şuanki evimde fakat şubat sonuna doğru saksısını büyülteceğim. Yazın memlekete gidiyoruz. Orda annemin bahçesinin en çok güneş alan yerine saksısıyla birlikte gömmeyi düşünüyorum.Sanırım çok zor çiçekleniyorlarmış. Çiçeklenmesede gelişme göstermesi benim için ödül olurdu. Diken yapısını çok beğenerek aldığım bir tür oldu.

Ayşe Yıldız 20-01-2011 07:57

2 Eklenti(ler)
Akşam misafirlerim vardı ve Lithops'umun başına gelenleri anlatayım biraz. Kaktüsleri sevdiğimi bilen arkadaşlarım merak içindeler yeni aldıklarını görmedik falan deyip duruyorlar. Okadar kişi arkamda ben önde bir mutfak camının önüne koşuyoruz bir yatak odasının camının önüne. Şaşrıyorlar. En çok bende var zannediyorlar. Bide sizleri falan görseler.
Sıra Lithopsuma geldi oda salon camının önünde. Birisi ( kim olduğunu bilemiyorum) ellerinde saksıyı incelerken resmen tırnağını bitkinin içine batırıp kabuğunu kaldırmış. Bu esnada bende menekşemi gösteriyordum bir başkasına. Yerine koyarken görüverdim. Bende şimşekler çaktı tabi. Belli etmemeye çalışsamda yüzüm düştü yerlere. Nasıl zarar verilebilirki. İnsan merakını böyle mi giderir? Aklıma birde Sayın Mrmusti Bey geldi. Diffienbachyamda yeni filiz olmuş iki yaprak çıkartmış (baharda onu istiyorum) hemen hazır taliplisi.

Neyse çok uzattım sanırım Lithopsumu tanıtayım. Bu edindiğim ilk Lithops oldu ve benim için çok önemli.Buradan takip ettiğim kadarıyla çok zor bir bitki olduğunu düşünerek şimdilik bir tane aldım. Onunla acemiliğimi giderip yeni türlerinden edinmeyi çok istiyorum. İnşallah başarılı olurum.
Lithops Karasmontana Laterita.
Eklenti 189481
Tırnak izinin başlangıç yerinden bu kadar büyük sıyırılır mı aklım almıyor?
Eklenti 189482

Ayşe Yıldız 20-01-2011 08:07

2 Eklenti(ler)
Diken yapısını en çok beğendiğim bir tür Çiçek açmasına bile gerek yok bu haliyle çok hoş görünüyor.
Echinocereus Pectinatus Rubispinus
Eklenti 189483
Eklenti 189484

sevim.K 20-01-2011 08:26

Echinocereus Pectinatus Rubispinus gerçekten çok güzelmiş insan çiçeksizde zevkle büyütebilir. Güle güle büyütün. Lithopsunuza üzüldüm. İnşallah büyüyebilir o şekilde

Ayşe Yıldız 20-01-2011 08:30

Teşekkür ederim Sevim Hanım, Lithops o şekilde kalmayacak önce kabuk bağlayacak daha sonra zaten içinden yeni yavrular çıktığında üst kısmı yok olacak sanırım. Yani yanlışta bilmiyorsam eğer öyle olacak.

furkan yıldız 20-01-2011 08:32

Hayır ne oluyor tırnaklayınca. İçinden altın falan mı çıkacak. İyi ikiye ayırmamış

Ayşe Yıldız 20-01-2011 08:35

Çok haklısın Furkan Kardeşim. İnsan merak etmeye görsün herşeyi yapıyor demekki. Sayı olarak 12 kişi vardık akşam hangisinin elinde bu hale geldi bilemiyorum. Elden ele gezdi garibim. Üstelikte her bir şeye benzettiler ( böbrek, beyin....)

furkan yıldız 20-01-2011 08:42

:D böbrek deseydin sende ablacım. Koyun böbreğini toprağa ekince çimleniyor çiçek açıyor :D Madem anlamazsın, anlamadığını belli etme de rezil olma

skaraca 20-01-2011 09:17

Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün sayın Ayşe hanım.

Echinocereus Pectinatus Rubispinus gerçektende çiçek açmasına gerek olmayan bir kaktüsmüş. Dikenleri çiçek formuna dönmüş.

Lithopsunuzun başına gelenlere de üzüldüm. Ancak sizinde belirttiğiniz gibi yeni sürgün gelince bu yaralı olan kuruyacak.

Bu arada yukarıda bir mesajınızı gördüm. Üzeri tomurcuklu kaktüslerinizin ne olacağını sormuşsunuz. Belirttiğiniz ısı (7 derece) düşük olmakla birlikte eğer ısının biraz yüksek olduğu bir ortama alır ve aydınlık bir yere koyarsanız tomurcukların çiçeğe dönmesi mümkün olabilir.

Çünkü benim aralıklarla gittiğim bir belediye serasında dün mam.gracilis in üzerinde 6/7 tomurcuk oluştuğunu ve birisininde açmak üzere olduğunu gördüm. Daha da ilginci bizler kışın kaktüsleri susuz bırakmaktayız ama bu serada kaktüsler normal diğer çiçekler gibi sürekli sulanıyor ve toprakları sürekli nemli neredeyse.

Ayşe Yıldız 20-01-2011 09:29

2 Eklenti(ler)
Ben resmini göstereyim iki tanesinin. İkiside nerdeyse 1aydır bu şekildeler. Bir farklılık yok henüz. Gynmocalcium Mihanovichi geçen sene evim kaloriferli iken bile çiçek açması çok uzun sürmüştü. 15tatilden yaz ayına kadar tomurcukları üzerinde kalmıştı. Ondan pek ümitsiz değilim fakat Pelecyphora Valdeziana ilk defa benimle kış geçiriyor. Daha sıcak bir yere almalı mıyım? Yoksa tomurcuğun büyümesi uzun sürüyorsa ve dayanıklı ise bahara kadar soğuk yerde kalmasında sakınca var mı? karar veremedim ben.
Eklenti 189491
Eklenti 189492

Ayşe Yıldız 20-01-2011 10:10

Çünkü benim aralıklarla gittiğim bir belediye serasında dün mam.gracilis in üzerinde 6/7 tomurcuk oluştuğunu ve birisininde açmak üzere olduğunu gördüm. Daha da ilginci bizler kışın kaktüsleri susuz bırakmaktayız ama bu serada kaktüsler normal diğer çiçekler gibi sürekli sulanıyor ve toprakları sürekli nemli neredeyse.[/QUOTE]

Belki belirttiğiniz sera ortamında sıcaklık değerleri yüksek olduğu için sulanıyorlardır Sayın Skaraca.

bilge5130 20-01-2011 16:50

193 nolu mesajındaki kırmızı dikenli kaktüs çok güzelmiş Ayşe hanım ilk kez görüyorum...

selenn 20-01-2011 19:56

Sayın ayse afyonlu, üzülmeyin malesef sakınan göze çöp batar misali geliyor başımıza bunlar. Misafir de, birşey denmiyor ki. Neyse nazar boncuğu olmuş. Echinocereuslar kolay çiçekleniyor kanımca, hoş çiçeklenmese de bu hali de çok güzel. Güle güle yetiştirin.

Ayşe Yıldız 20-01-2011 20:00

Çok teşekkür ederim Selenn Hanım ve Bilge Hanım. Beğendiğinize memnun oldum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025