![]() |
Hebsi çok harika.
|
Sevgili Gürkan; Kalem ağacını merak ettim köklendi mi, durumu nasıl?
|
Sayın Gürkan 63 skulentleriniz ve kaktüsleriniz muhteşem ..Benimde evimde var inşaallah bende fotoğraflarını çekersem paylaşacağım.Ancak bazıları daha çok küçük ve ben onları büyük bir saksının içinde birlikte diktim. Acaba tek saksıya dikmek daha mı uygun olurdu.
|
2 Eklenti(ler)
Zor da olsa tutmuş bulunmakta,başta zorlandım bayaa ki o da toprak fazla sıkışık imiş.Toprak değişimi yaradı ve göründüğü gibi dallanıp budaklandı. :)
Bir kaç gün sonra güzelce şekil vermek istiyorum,denemem olacak daha doğrusu.:) |
Sevgili Gürkan; Kalem ağacını merak ettim köklendi mi, durumu nasıl?
Alıntı:
|
Sayın Canang,saksı ne kadar küçük (ve tek) olursa daha iyi,bitki kökü küçük saksıda hemen toprağı sarar gelişimi yukarıya bitkinin yaprak veya gövdesine doğru yapar.Tavsiyem tek ve küçük saksı.
Umarım yakın zamanda da resimlerini görürüz. Saygılarımla. |
Alıntı:
Eğer şekil budaması yaparsanız dallarını yeniden dikip, köklendirmeyi başarırsanız içlerinden minicik bir tanesini de benimle paylaşırmısınız? Neden bilmiyorum ama bu bitki ben de takıntı oldu. |
Tabii ki Sayın lusoari.:) Maalesef suda bende başarı elde edemedim,en güzeli toprak.
|
:))
2 Eklenti(ler)
Umarım açışını kaçırmam...:(
|
Stapellanız bir haftaya kadar açar.
Çok teşekkür ederim dikip, köklendirmeyi başarırsanız eylülde İstanbul'a geldiğimde haber veririm gönderirsiniz. Benden de istediğiniz olursa seve seve veririm. :)) |
Sizin leş kaktüsünüz benimkinden farklı açacak. Benimkinin çiçek topları sizinkinden farklı renkte. Siz rengini biliyor musunuz?
|
Sayın h_dogan Bordo, bu sefer renk değiştirmezse tabii..:)
|
Benim leşte bordo ama açılmadan önceki hali sizin leşte daha koyu renk.
|
4 Eklenti(ler)
Sayın h_dogan açmış hali budur bakın bakalım nasıl,fark varmı sizinki ile.Beni de meraklandırdınız şimdi.:confused:
Bu arada dün eve gelişnce açmış olduğunu gördüm,bu kadar kısa zamanda beklemiyordum..... |
4 Eklenti(ler)
Bugün de Arkadaş edinmiş galiba kendine...:D
|
3 Eklenti(ler)
Uzun bir Tatil dönüşü sürprizleri...
1..STAPELİA GRANDİFLORA........... |
3 Eklenti(ler)
2...stapelia obducta.........
|
3 Eklenti(ler)
3..gymnocalycum ragonesi........
|
2 Eklenti(ler)
Sayın FİLİZ CANLI INELLİ hocamın 2 yıl önceki hediyesi nihayet tomurcuk verdi,umarım yakın zamandada çiçeğini gösterir.
|
3 Eklenti(ler)
18 Gün sonra sevindirdi beni....:))
şimdi sıra ismini bulmada....:)) |
Alıntı:
|
Yaptığım araştırmaya göre ismi STAPELİA VARİEGATA ve Sayın-Esin- in de ( Orbea variegata ) dediği gibi iki isimde de yapılan aramada hep aynı görsel çıkıyor.
Bu arada yardımınızdan dolayı teşekkür ederim Sayın -Esin-. |
3 Eklenti(ler)
Her gün yeni bir şey görmek insanı heyecanlandırıyor,arada sıkışıp kalan STAPELİA OBDUCTA ( Pungilandia ) umarım isim doğrudur:o
|
Alıntı:
|
Alakanız için teşekkür ederim Sayın Esin. O zaman STAPELİA OBDUCTA ( Pungilandia ) ismide yanlış olsa gerek,gerçekten isimlendirme çok zor alt isimler bayağı zorluyor insanı.Hem görsel olarak o kadar benzerlikler varki uff..:)
|
2 Eklenti(ler)
Bu arada aile ye yeni katılan üyem görücüye çıkmak istedi.:)
FAUCARİA TUBERCULOSA. |
2 Eklenti(ler)
Bir üye daha.....
|
Alıntı:
Selamlar |
1 Eklenti(ler)
Evet isim konusu bayaa uğraştırıyor,sizin gibi -bir bilen-dostlarımız sayesinde bilgimize bilgi katıyoruz.Tekrar Teşekkür ederim.
Benim elime geçtiğinden beri adının STAPELİA OBDUCTA ( Pungilandia ) olarak bildiğim, (siz olmasa idiniz hala öyle kalacaktı.:o ) ama görsel aramalarda daha dikkatlice bakınca Huernia macrocarpa ya çok benzediğini fark ettim. İlk resimde bulduğum görsel Huernia pendula Dal yapısı bile aynı... İkinci görseldeki de benim. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim.
|
3 Eklenti(ler)
Bu demek oluyorki Adı : Huernia pendula
Bunlarda ilk çiçeği,çok mutluyum.....:cool: |
Sayın -Esin- bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
P.nelii yi de gördüm Aşık oldum kaptım hemen .Yanlız zamanında çok kayıp verdim,ama bundan sonra bu taş lara da bir ayrı sevgi vereceğim.:) |
Sayın gürkan63, bazen görsel isimlerinde hata olabiliyor. Sizin bulduğunuz fotoğraf bir forumdan sanırım ve orada Huernia macrocarpa olarak isimlendirilmiş ama bence sizin bitkiniz Huernia pendula. Şu linkten inceleyebilirsiniz:
Huernia pendula Ben genelde bu tarz ansiklopedi niteliği taşıyan siteler dışındaki yerlerde verilmiş isimlere pek güvenemiyorum. O yüzden sizin için bir de linkini verdiğim siteden aradım, aslında huernia isimlerini ben de çok iyi bilmiyorum :) Fakat gerçekten güzel açmış, sizi güzel kokularından da mahrum bırakmıyordur sanırım :D |
Evet Sayın-Esin- tavsiye ettiğiniz gibi bu linkteki görseli görünce gerçekten isimlendirme konusunun ne kadar zor olduğunu anladım.Bu kadar benzer olmalarıda işleri zorlaştırıyor.Artık bu gibi linklerden araştıma yapmak en iyisi.Teşekkür ederim.
Koku tamamen aklımdan çıkmış, isim aramaktan kokma fırsatım olmadı,sabah ilk işim koklamak olsun....:D |
3 Eklenti(ler)
Bugün yeni dostlarım biraz toprak kaybı yaşamış olarak geldi.Vakit yok yarına güzelce saksı ve toprak değişimi olmuş olacak.
1..SİNNİNGİA LEUCOTRİCHA LARGE. |
3 Eklenti(ler)
2...SENECİO ARTİCULATUS.
İsim annesi olarak sayın -Esin-e teşekkür ederim...:) |
1 Eklenti(ler)
Koku testi yapıldı inanılmaz kötü kokuyorlar.:D
|
Sinningia leucotricha çok güzel bir bitki, güle güle büyütün. Köpek kulağı da diyorlar adına.:)
Soru işareti koyduğunuz diğeri de Senecio articulatus. Kışın sulanıp yazın uykuya yatanlardan. Huernia'lara boşuna leş kaktüsü demiyorlar Gürkan Bey, derin derin koklamamışsınızdır umarım :D Selamlar |
3 Eklenti(ler)
Öncelikle herkesin Mübarek Kurban bayramını kutlarım.
Aşağı yukarı 1 hafta önce kenara koydum kuruması için,bugün Aydın dönüşü görüp hayret ettiğim bu kadar çabuk kök vereceğini tahmin eymezdim... |
2 Eklenti(ler)
Evet bugünde yaptığımız deneyleri paylaşalım..:)
İlk iki resimde (adını öğrenemeden) çürüyen yavrum..:( |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025