![]() |
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandır istediğim türlerden birisini dayanamayıp aldım. Cuma okul dönüşü çarşıya uğradım. Bir çiçekçiye bakınacaktım. Öğretmen arkadaşım, kaynanasına anneler gününde hediye etmek için benden çiçek önerisi istemişti. Bitki manyaklığımı biliyor:) O çiçekçinin yakınında oturuyor bende bakınayım oraya dedim ama çok pahalıya satıyorlardı. Bir kutu kaktüs vardı ama. Miniklerden. Bunu dayanamayıp aldım. 5 TL.
Eklenti 292269 Daha sonra çarşıda dolaşa dolaşa epey yürüdüm ve sabah okula giderken otobüsle önünden geçtiğim, arka mahalledeki Migros' a kadar yürüyeyim dedim. O sabah geçerken yeni bitkiler geldiğini görmüştüm çünkü. Markete gelince büyük sürpriz oldu. Kocaman ve bol yumrulu-dallı kaktüsler gelmişti 12 TL ye. Ayrıca turuncu, beyaz, pembe renkli Paskalyalar ve kalanşolar vardı. Sarı şeritli sansevierialar, sardunya vs başka bitkiler. Paskalyalara dayanamadım özellikle. Hemen öğretmen arkadaşımı aradım ve paskalyaları önerdim. '' Sana güveniyorum hocam, al 2 renk '' dedi. Paskalyalar 6.90 TL idi. Pembe ve beyazdan aldım. Tabii rahat durur muyum, turuncudan ve diğer saksılardan da çelik aşırdım:o Biliyorum ki bu bitkilerin yarısı zaten markette heder olacak her zamanki gibi. Hem zaten 2 paskalya 1 de kaktüs aldım o kadarcık eşantiyon normal değil mi:D Bir iki dalcık da arkadaşımın saksılardan aşırayım diyorum yedekleme babında;) Eklenti 292275 Eklenti 292276 Eklenti 292277 Hırsızlık malları:o Eklenti 292278 Kasada görevliyi de uyardım bu arada. Kaktüsler sulanmıştı ama sırılsıklamdı toprakları. Altta da su kalmıştı. Ne kadar umursarlar bilmem ama ben yine de üzerime düşeni yapayım dedim. Umarım bir an önce satılırlar da ziyan olmazlar. |
2 Eklenti(ler)
Migros' dan aldığım kaktüsüm de bu. Adını unuttum. Üyelerde görüp heveslendiklerimden birisi. Benim gördüklerimin dikenleri kırmızımsı oluyordu ama bununkiler pembe renkte. Epey yavru var. 11.90 TL idi. Bütçemi bu ay da tarumar ettim ama ne yapayım artık battı balık yan gider. Bunlarla kalsa iyiydi, pazar günü de Eminönün' den aldım yeni kaktüsler:D Allah şifa versin vallahi.
Eklenti 292285 Bunlar da diğer 2 türden aşırdığım çelikler. Bir gün yakalanıp rezil olacağım ama arsızlığa vurup bahane uydururum herhalde:D Hem ne olmuş canım, coğrafya öğretmeniyim, akademik araştırma için numune topluyor olamaz mıyım yani:dilli: Kamu hizmeti bir yerde:D Eklenti 292286 |
1 Eklenti(ler)
Pembe paskalya çeliklerinden birini ertesi gün arajmanıma diktim. Çiçek açtı ve hala canlı. Bu arada, parmak kaktüsler hızla yeni yumru veriyorlar. Opuntialar da aynı şekilde.
Eklenti 292288 |
Kaz ayağı
1 Eklenti(ler)
Haftasonu arkadaşımın yanına gittim. Ahırkapı Hıdırellez Şenlikleri' ne katıldım yıllar sonra. Gül ağacına geceden dileklerimizi yazıp astık. Ertesi gün de denize attık:)
Bu öğretmen arkadaşım da benim gibi çiçek meraklısı. Hatta yoldan çıkarıyorum iyice. Pazar günü Samatya sahilde dolaştık. Yabani aslanağızları bulmuştu surlarda ve beni gezdirdi orada da. Tohum topladık hatta. Dolaşırken yol kenarında zamanı geçmiş solmuş lalelerin soğanlarını eşelemeye başladık. Epey mesafede topladık soğanlardan. Bizi görenler eminim anlam vermeye çalışmışlardır. Caddenin ortasındaki refüjde kaz ayakları dikiliydi ve çiçeklenmişti. Dayanamadım o trafikte refüje geçtim fotoğraf çektim. bir dalı tutunca zaten elimde kaldı. Kocaman kaz ayağını da koydum heybeme:D Elimizde poşetlerde soğanlar, aslanağızları, bir ağacın dibinden aldığım köklü dal vs. Yörük gibi sahil yolundaki görüntümüz cidden komikti. Eklenti 292312 Bitki mitki uğraşmadan bir haftasonu geçireyim, insan içine karışayım dedim ama kendimi yine böyle bir halde buldum. O torbalarla Samatya' dan Eminönü' ne gelip daldım mı çiçek pazarına? Oradan da 2 kaktüs alıp vapurla Üsküdar, oradan binbir meşakkatli bir otobüste Çekmeköy' e gelişim, sıkış tepiş otobüste kendimi ve bitkilerimi ezilmeden, dökülmeden korumaya çalışmam, zarar gelmesin diye kaktüs poşetini elimde tutup elimin uyuşması, getirdiğim bitkiler ölmesin diye o yorgunlukla hemen bahçeye dalıp akşam karanlığında kazma salla, ağaç, bitki dik, komşunun çocuklarını bahçeye zarar vermemeleri için pedagojik ikna çabalarına giriş filan derken gece oldu eve zor attım kendimi.:p Çok ciddi rehabilitasyona ihtiyacım var:eek: |
Çok güzeller ellerinize sağlık.
|
Elıne saglık cok guzeller
|
avea
Alıntı:
|
kıbrslı komsu
Alıntı:
|
Bitkilerinizin görüntüleri çok güzel. Maaşallah.
|
Yürüttüm demenize çok güldüm! : ' )
Her bitkiseverin gözü hep dışarıda değil mi? Şundan bir çelik alsam, şunun tohumu var sanki üstünde, hmmm bu iyi bakılmamış ben daha iyi ilgilenirim... gibi gibi. Elinize sağlık! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025