![]() |
Sedum Palmeriler
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerden bende bir tane vardı köklendi. Ancak büyük saksıda olsun istediğim için teyzoş sağolsun. 3 tane daha getirdim. Orta boy da olsa diğerinden büyük bi saksıya diktim. Bunların tutmasından korkmuyorum. Zaten köklü gibiydiler.
Eklenti 165864 |
Çok güzel. Hepsini güle güle büyütün:)
|
Elinize batmayan kaktüsünüzü çok beğendim.Umarım hepsi sağlıklı büyür ve güzel çiçekler verir.Nazar değmesin.
|
Çok teşekkür ederim Sayın SevimK ve Sayın Pera. Daha güzelleri sizin olsun. Elime batmayan kakatüsümün ismini halaa bulamadım. Ona benzeyen o kadar çok kaktüs var ki. Bir türlü birine benzetemedim. Neyse bilen bir arkadaş yardımcı olur herhelde.
Tekrar teşekkürler. Sevgiler... |
Güle güle büyütün umarım hepsi köklenir de sizi üzmez :)
|
Teşekkür ederim Sayın a1919. Bazıları köklenemeyebilir. Olsun önemli değil. Yenilerini buluruz bizde..
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu tomurcuk hep böyle uzayıp gidecek mi. Açmayacak mı yaa? Çiçeğini merak ettim..
Eklenti 165946 |
Haworthia attenuata caespitosa galiba daha uzaması gerekiyor.Resim bulursam eklerim şimdi...
|
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkür ederim Sayın Pera. Çiçekleri gösterişsiz ama güzelmiş. Benimki de çoğalsa bi yaa. Çiçek yetiştirmede yeni olduğum için isimleri tam bilmiyorum. Bir de hepsi küçükler. Ama bence küçük olmaları bir bakıma iyi çünkü kendim büyütmek istiyorum. Gelişimlerini görmek hoşuma gidiyor. Mesela Kalnchoe yu hazır büyümüş aldım ama hiç benimseyemedim. Güzel kalanşom falan diyorum ama yine de kendim büyütmediğim için olsa gerek diğer çiçeklerimi daha çok seviyorum. Aman o da bana küsmesinde şimdi... :))
|
Ben de isimleri çok bilmiyorumama bikonu açtım konuya bakıyorum kopya çekiyorum.
|
Böyle güzellikler paylaşılmaz da ne yapılır ? Hepinizin ellerine ve ruhuna sağlık.bu güzeller için teşekkür ederim.Bende bir katkıda bulunmak istedim.Bakalım beğenecekmisiniz.Ama maalesef fotoyu yollayamadım.
|
Fotolarınıza sayfanızda baktım. Yazmıştım da zaten. Benim 2 yıllık emektarlarımın dışındakilerin hepsi nisan ayından bu yana edinndiklerim. Yani 4-5 aylıklar hepsi de. Ama emektarlarım 2 yıldır benimle. Onların anneleri belki 10 yaşından fazladır. İnsan bir kapıldımı bırakamıyor. Hergün ağaçlar netteyim. Başka siteye girmiyorum. Varsa yoksa kaktüs, succulent. Güzel bir uğraş bence.
Sevgiler.. |
Sevgili Aysahay,
Kaktüs ve sukulent aşkı böyle bir şey. "Uğraş" sözcüğünün, "Hobi" sözcüğünün çok ötesi bir şey. Sevgiler, Saygılar size ve tüm ailenize |
Çok teşekkür ederim Sayın Kartalpin. Uğraş veya hobiden öte ben onları bir sorumluluk olarak görüyorum. Çocuğummuş gibi. Gelip gidip bakıyorum. Topraklarını kontrol ediyorum. Azıcıklar ama olsun. Bir listem var her gün o listeye eklenenler oluyor. Eminönüne gideceğim ama taşımaktan korkuyorum. Çünkü baya bi alacağım var. Malum Ramazandayız.
|
Autumun Joy
1 Eklenti(ler)
|
Mammilaria gracilis
1 Eklenti(ler)
|
Kaynana dili
1 Eklenti(ler)
|
Mammilaria Decipiens?
1 Eklenti(ler)
Bu da yeni misafirimiz. Sanırım Mammilaria Decipiens. Ama tam emin değilim.. Saçaklı halini seviyorum..
Eklenti 168353 |
elinize sağlık...bol çiçekli kaktüsler...
|
Alıntı:
|
Japon kaktüsünden bende de var. Çiçeğin ismini bilmiyordum sayenizde öğrendim. Minik minik kırmızı çiçekler açtığını biliyormuydunuz? Çok güzel oluyor o zaman. Kaktüslerinizin maşallahları var, güle güle büyütün..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aloe Ferox.. Bu kaktüsü Carrefourdan 2,5 tl ye aldım. Alalı 3 hafta kadar oldu. Ama rengi soldu sanki yaa. Anlamadım neden olduğunu..
Eklenti 171738 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yeni edindiğim yavru sempervivum ve arkada uzun olmayan sanseviera. İnşallah tutarlar. Sempervivum hemen kök atıyor ama öbüründen umudum yok...
Eklenti 171741 |
1 Eklenti(ler)
Karışık kalanşolarımın resimlerini daha önce paylaşmıştım. Eklenti 165855
Bir ayda bu hale geldiler..Şimdiki durumları gayet iyi, tutmak bir tarafa baya da büyüdüler. Yeni yapraklar çıkardılar. Yanlış hatırlamıyorsam sarı ve pembelerden almıştım bu çelikleri. Eklenti 171742 |
Sevgili aysahay kaktüsleriniz çok güzel ,maşallah hızlıca çoğalmışlar .Özellikle güzel çiçekleriyle sizi mutlu eden kaktüsünüzü çok beğendim .
|
Çok teşekkür ederim Sayın Hhatice, gün geçtikçe kendilerine geliyorlar..
|
Sevgili dostlar sanmayın ki kaktüs ve sukulent aşkım bitti... Son gaz devam ediyorum. Bakımlarını yapıyorum. Büyüyenler, çiçeklenenler var. Yeni eklenenler var.. Ancak fotoğraf makinemin ekranı kırıldığı için bir türlü fotoğraf çekip ekleyemedim. Her gün sayfalarınıza bakıyorum. Bazen yorum yapıyorum, bazen yenilerinize bakıyorum. Her gün mutlaka en az bir kez ağaçlar neti açıyorum. Bir taraftan da fotoğraf çekemediğim için hayıflanıp duruyorum. İnşallah en yakın zamanda yeni fotoğraflarla buluşmak üzere. Sevgiyle kalın...
|
Crassula Marnieriana
2 Eklenti(ler)
Beşiktaştan aldığım Crassula marnieriana. O kadar çok sevdim ki nazar değdi. Geçenlerde saksısı yere düştü ve baya bi dağıldı. Zaten çok hassass bir çiçek. Ben de kopan parçaları saksılara dağıttım. Umarım onlar da köklenir.
Eklenti 176610 Eklenti 176611 |
Stapelia
1 Eklenti(ler)
Bu stapeliayı bana Eminönünden kaktüs aldığım amca vermişti. Alt türünü bilmiyorum. Köklendi ama hiç bir gelişme göstermiyor..
Eklenti 176612 |
Sedum Adolphii
2 Eklenti(ler)
Bu sedumu daha önce yayınlamıştım. Üstten yavru vermişti. Şimdi de dipten yavru veriyor ama bir sorunum var. Çok yamuldu. Aşağıya mı sarkacak acaba. Yoksa desteklemeli miyim?
Eklenti 176613 Eklenti 176614 |
Kalanchoe
1 Eklenti(ler)
Bu kalanchoelar köklenmeyi bekliyorlardı oyüzden fotoğraflarını yayınlamamıştım. Köklendiler ve de büyüdüler ama alt türlerini bilmiyorum..
Eklenti 176615 |
Kalanchoe
1 Eklenti(ler)
Ne kadar hızlı büyüdü bakın.. Eklentiler eski resimler.
Eklenti 165855 Eklenti 171742 Eklenti 176616 |
Graptopetalumlar..
1 Eklenti(ler)
Bunlar da baya iyi bir durumdalar. Kendilerine geldiler.. Saksının içindeki misafirler belki köklenir umuduyla serpiştirildiler..
Eklenti 165854 Eklenti 176622 |
Opuntia microdaisies
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim kaktüsüm. Üç kulaklı garip ama sevimli bir hayvana benzetiyorum onu. En hızlı büyüyenlerden... Eklentiler eski fotolar..
2 ay öncesi Eklenti 165463 1 ay öncesi Eklenti 165853 Yeni durumu Eklenti 176625 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025