agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Gül Batur/ Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/20163.htm)

Gül Batur 01-02-2011 11:37

4 Eklenti(ler)
Kızım geçenlerde Köyceğiz'e gezmeye gitti gelirken elim boş gelmiyeyim demiş ve oradaki palmiyemerkezi(www.palmiyemerkezi.com) isimli botanik bahçesinden bunlarıda yanında hediye olarak getirmiş.Siz sevdiklerimle paylaşmak istedim...

Gül Batur 01-02-2011 11:40

2 Eklenti(ler)
Aşağıda paylaşacağım kaktüsleride kızım Köyceğiz'den getirdi.Biz bunun ''Milli'' olduğunu düşündük fakat bir türlü emin olamadık.Sizler eğer görüşlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...

Jezebel 01-02-2011 12:08

Sevgili Gül hanım,
Euphorbia da, galiba milii değil.
Olsun, o da çok enteresan ve güzel bir bitki.
Güle güle büyütün.;)

skaraca 01-02-2011 12:33

Gül hanım,

121. mesaj üçüncü fotoğraf boğum boğum olan senecio artikulatus, birinci fotoğraf sanki stapelia gibi duruyor ama emin değilim. İki ve dört aynı tür, opuntia olma ihtimali yüksek ama yinede bakmak gerek.

122 deki sayın Jezebel'in dediği gibi euphorbia ama açan çiçeğine bakınca sanki değişik bir milii gibi duruyor. Daha önce gördüm gibi hatırlıyorum.

Taner beyin serasından gelenlerde oldukça güzel görünüyorlar.

Güle güle, sevgiyle büyütün...

skaraca 01-02-2011 12:52

122. mesajdaki tür Euphorbia aeruginosa. Milii değilmiş, yanılmışım. googleden bu isimle aratınca aynısı çıkıyor.

sevim.K 01-02-2011 13:03

Kaktüslerinizde sukulentlerinizde çok güzel Gül hanım güle güle büyütün. Senecio çok ilginçmiş boğum boğum.

günebakan 01-02-2011 14:57

Gül teyzeciğim yeni kaktüslerinin hepsi birbirinden güzel güle güle büyüt.

shadowmanist 01-02-2011 15:00

Ben bu sitedeki her üyeye hayran kalıyorum. Amatör olarak kaktüs yetiştiriyorum ama kendimi hep bu bitkinin tek ve yegane aşığı sanardım. Gördükçe çıldırıyorum. Kıskanmamak elde değil.

acemifüsun 01-02-2011 22:10

Gül ablacığım bunların hepsi ayrı ayrı çok güzel, değişik türler, güle güle büyütün:)

Vildan Sönmez 02-02-2011 08:03

Gül Hanım, bu başlığı nasıl da görmedim ben, sizden de kaküslerinizden de özür dilerim.:(
Hepsine de yıllarca emek verilmiş besbelli ama onlar da size çiçekleriyle karşılık vermiş. Ahtapot kaktüsünüzün ilk fotoğraflarını görünce hayran kaldım, şimdiki durumunu sorayım derken ilerleyen mesajlarda kaybettiğinizi gördüm ve çok üzüldüm.Biraz daha farklı ama daha güçlü bir türmüş oysa.
Bendeki de bu yıl ilk defa tüm kollarını sararttı ve döktü . Ancak gövde sağlamdı ve şimdi üzerinde yeni kollar çıkıyor.Sizin ahtapotunuzun gövdesinde de alttan bir problem oluşmuş gibi görünüyor.
Şahsen ilk gördüğüm yerde bir tane daha alacağım, çok sevdiğim bir tür bu.

Diğer kaktüsleriniz de harika. Güle güle büyütün ve daha sık fotoğraf paylaşın bizimle.(şimdi başlığı yeni baştan okuyacağım)

nesli6 03-02-2011 10:58

Sayın Gül Batur, Sayfalarınızı çok beğenerek inceledim değişik ve ilginç türleriniz var kızınızın aldıklarıda çok güzelmiş özellikle boğum boğum olanı beğendim ;)

selenn 03-02-2011 15:15

Gül Hanım merhaba,

Yeni kaktüslerinizi güle güle yetiştirin hakikaten çok güzeller. 122 no'lu mesajınızdaki tür Euphorbia aeruginosa. Hakikaten çok güzel ve çiçekleri de çok hoş.

Gül Batur 03-02-2011 18:23

Sevgili Jezebel kızım teşekkür ederim. Evet maalesef değilmiş. Olsun bu da güzel, ben sarı rengi de seviyorum.

Gül Batur 03-02-2011 18:34

Sayın SKaraca, teşekkür ederim. Sizin verdiğiniz isimle google'dan aratınca ben de buldum. Benim Euphorbia aeruginosa aynı googledaki gibi üzeri tomucuk doluydu. (http://www.desert-tropicals.com/Plan...eruginosa.html) Yağmur suyu alması için pencerenin önüne çıkarmıştım. Ancak dolu yağacağını hesap etmedim:(. Sonuçta resimdeki gibi iki tane tomurcuk kaldı :)

Gül Batur 03-02-2011 18:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 750420)
Kaktüslerinizde sukulentlerinizde çok güzel Gül hanım güle güle büyütün. Senecio çok ilginçmiş boğum boğum.

Teşekkürler.Evet. Ben de ilk defa gördüm Seneico'yu. Hatta adınıda sizden öğrendim.;)

Gül Batur 03-02-2011 18:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 750464)
Gül teyzeciğim yeni kaktüslerinin hepsi birbirinden güzel güle güle büyüt.

Teşekkür ederim.

Gül Batur 03-02-2011 18:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi shadowmanist (Mesaj 750468)
Ben bu sitedeki her üyeye hayran kalıyorum. Amatör olarak kaktüs yetiştiriyorum ama kendimi hep bu bitkinin tek ve yegane aşığı sanardım. Gördükçe çıldırıyorum. Kıskanmamak elde değil.

20 sene önce ben de sizin gibi bir kaç saksıyla başladım. Şimdi ne balkon yetiyor ne de teras... Sizlerin daha güzelleri olur inşallah.

Gül Batur 03-02-2011 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 750638)
Gül ablacığım bunların hepsi ayrı ayrı çok güzel, değişik türler, güle güle büyütün:)

Teşekkürler ederim...

Gül Batur 03-02-2011 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 750702)
Gül Hanım, bu başlığı nasıl da görmedim ben, sizden de kaküslerinizden de özür dilerim.:(
Hepsine de yıllarca emek verilmiş besbelli ama onlar da size çiçekleriyle karşılık vermiş. Ahtapot kaktüsünüzün ilk fotoğraflarını görünce hayran kaldım, şimdiki durumunu sorayım derken ilerleyen mesajlarda kaybettiğinizi gördüm ve çok üzüldüm.Biraz daha farklı ama daha güçlü bir türmüş oysa.
Bendeki de bu yıl ilk defa tüm kollarını sararttı ve döktü . Ancak gövde sağlamdı ve şimdi üzerinde yeni kollar çıkıyor.Sizin ahtapotunuzun gövdesinde de alttan bir problem oluşmuş gibi görünüyor.
Şahsen ilk gördüğüm yerde bir tane daha alacağım, çok sevdiğim bir tür bu.

Diğer kaktüsleriniz de harika. Güle güle büyütün ve daha sık fotoğraf paylaşın bizimle.(şimdi başlığı yeni baştan okuyacağım)

Hiç sormayın SN Vildan Sönmez, aslında benim tezcanlılığımdan oldu diye düşünüyorum. Kolları sararıp dökülünce gövdesi de sarardı ben de öldüğüne karar verip attım :( Ama sizin ahtapotunuzun sürgünlerini görünce atmasaydım benimki de böyle canlanırmıydı tekrar acaba diye hayıflandım. Neyse ilk gördüğüm yerde hemen ben de alacağım.

Hhatice 03-02-2011 19:02

Çok güzel yeni gelenler .Güle güle büyütün Gül Hanım .

Gül Batur 03-02-2011 19:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nesli6 (Mesaj 751168)
Sayın Gül Batur, Sayfalarınızı çok beğenerek inceledim değişik ve ilginç türleriniz var kızınızın aldıklarıda çok güzelmiş özellikle boğum boğum olanı beğendim ;)

teşekkür ederim.

Gül Batur 03-02-2011 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selenn (Mesaj 751250)
Gül Hanım merhaba,

Yeni kaktüslerinizi güle güle yetiştirin hakikaten çok güzeller. 122 no'lu mesajınızdaki tür Euphorbia aeruginosa. Hakikaten çok güzel ve çiçekleri de çok hoş.

Teşekkür ederim.

Gül Batur 03-02-2011 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 751329)
Çok güzel yeni gelenler .Güle güle büyütün Gül Hanım .

Teşekkürler Hatice hanım.

Gül Batur 18-04-2011 22:29

1 Eklenti(ler)
Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzellll....

Gül Batur 18-04-2011 22:35

1 Eklenti(ler)
Kış güzeli.....

Gül Batur 18-04-2011 22:37

1 Eklenti(ler)
Sukulentlere devam....

Gül Batur 18-04-2011 22:44

1 Eklenti(ler)
Bu sukulentimi de çok seviyorum....

Gül Batur 18-04-2011 22:47

1 Eklenti(ler)
Ben buna enginar diyorum....

Gül Batur 18-04-2011 23:10

1 Eklenti(ler)
Bunun güzelliğine ne dersiniz?

Gül Batur 18-04-2011 23:14

1 Eklenti(ler)
.........

Hatice Tarhan 18-04-2011 23:30

Kızınızın getirdiği konuklarınız çok değişik ve çok güzeller, hepsini güle güle büyütün,bir aylık bir ahtapotum var dallarından kökleniyorsa gönderebilirim.

zenfree 18-04-2011 23:42

Sayın Gül Batur çok güzel türleriniz var. Hepsi çok mutlu görünüyorlar. 147 no'lu mesajınızdaki sanırım sedum nussbaumerianum, bakımı ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Gerçekten harika görünüyor.

zenfree 18-04-2011 23:52

Oscularia deltoides'niz büyüleyici. Benim de edinmek istediğim türlerden biri. Bu bitki için
Alıntı:

Sn.Plentyplant ve a1919;
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkürler. Bu sukulent, kışın soğukta kaldı, hatta İzmir'de de bu kış bir gece don yapmıştı, o geceyi de dışarıda geçirdi. Kışın soğuklama ihtiyacı olan bir sukulent olsa gerek ki, ilkbaharla birlikte gözlerimizi ve ruhumuzu şenlendirdi. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah...
demişsiniz.

Bunun dışında nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Yazabilirseniz çok memnun olurum.

sevim.K 18-04-2011 23:58

Oscularia deltoides beğenilmeyecek gibi değil. Aeonium ne güzel büyümüş. Ben hiç böyle ağaç gibi büyütüp dallandıramıyorum:o Sayfanızı gezmekten büyük keyif alıyorum. Burada sevgi var:) emeklerinize sağlık

PlentyPlant 19-04-2011 08:00

Sukulentlerinize ve sağlıklı durumlarına imrenmemek mümkün değil. Büyük bir keyifle izliyorum.

günebakan 19-04-2011 10:40

Gül teyzeciğim maşallah hepsi de sağlıklı görünüyorlar:)

Gül Batur 19-04-2011 11:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 788345)
Kızınızın getirdiği konuklarınız çok değişik ve çok güzeller, hepsini güle güle büyütün,bir aylık bir ahtapotum var dallarından kökleniyorsa gönderebilirim.

Sn.Tarhan;
Köyceğiz'den gelenler gerçekten değişik, kızım bende olmayan türleri görünce kolleksiyonuma katkıda bulunmak için alıyor sağolsun. Yolunuz düşerse Köyceğiz Palmiye Merkezî'nde oldukça değişik türler var. Ahtopot için çok teşekkür ediyorum, çok zarifsiniz. Ben 1 ay kadar önce Ünal Çiçekçilik'te bulup edindim, yakında resmini eklerim.

Gül Batur 19-04-2011 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 788349)
Sayın Gül Batur çok güzel türleriniz var. Hepsi çok mutlu görünüyorlar. 147 no'lu mesajınızdaki sanırım sedum nussbaumerianum, bakımı ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Gerçekten harika görünüyor.

Sevgili Zenfree;
Çokteşekkürler, ikisi de çok güzel değil mi? Gerek Sedum Nussbaumerianum gerekse Oscularia deltoides, her ikisi de balkonda (açık havada) duruyorlar. Kışın yağmur yağdıkça yağmuru, güneş açtıkça güneşi görüyorlar. Her ikisi de oldukça da dayanıklı türler. Yazları da bol güneş alıyorlar iki günde bir suluyorum. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen.

tamaşa 19-04-2011 11:53

Gül hanım,maşallah hepside çok güzel ve canlı görünüyorlar,güle güle büyütün şirinleri;)

zenfree 19-04-2011 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gül Batur (Mesaj 788544)
Sevgili Zenfree;
Çokteşekkürler, ikisi de çok güzel değil mi? Gerek Sedum Nussbaumerianum gerekse Oscularia deltoides, her ikisi de balkonda (açık havada) duruyorlar. Kışın yağmur yağdıkça yağmuru, güneş açtıkça güneşi görüyorlar. Her ikisi de oldukça da dayanıklı türler. Yazları da bol güneş alıyorlar iki günde bir suluyorum. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen.

Gül Hanım, sadece ikisi değil maşallah astropitumlar ve diğer hepsi çok güzeller. Dönüp dönüp sayfalarınıza bakıyorum. Ayrıca cevabınız için teşekkürler.:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025