![]() |
1 Eklenti(ler)
Geçen hafta İzmirden almıştım bu hafta süpriz yaptı ;)
|
Hepsi çok güzelmiş Engin bey ama sondaki daha bir güzel :) Güle güle büyütün.
|
Muhteşemm...
|
2 Eklenti(ler)
kaktüslerim menekşeyle yarışıyor sanırım.Hepsi tomurcuklandı.
|
Sevgili Engin rekabet iyi geliyor bunlara.Maşallah çok güzel Çiçeklenmişler.
|
Engin bey 45. mesaj 2. fotoğraftaki kaktüsünüz çok güzel çiçeklenmiş. 41 kere maşallah...
|
Sn engin kaktusleriniz cok guzeller gercekten. Acaba lavayi nereden temin ediyorsunuz?ben lava bulamadigim icin kum,biraz komur biraz cam ve biraz perlit ekliyorum torfa umarim yanlis yapmiyorum.
|
Alıntı:
İnce lavaları Antalya ziyaretimde Taner Beyin serasından almıştım.Üstte gözüken iri lavaları da gittigidiyor sitesinden sipariş etmiştim. Her türlü malzeme,torf,ponza,lava ptt kargoyla gönderiliyor. |
2 Eklenti(ler)
Astrophytum Myriostigma
|
Astrophytum Myriostigma güzel çiçeklenmiş. Sanırım 21 Haziran tarihli mesajınızda tomurcuk olan...
Artık okullarda tatil oldu. Yeni fotoğrafları bekliyoruz Engin bey... |
Sayın Engin,
Kaktüslerinizin hepsi muhteşem, her kaktüs meraklısının rüyası...sizi kutluyorum. Merak ettiğim konu şu: kaktüsler çiçeklenebilmek için kış mevsiminde soğukta bırakılıp dinlenmesi gerekiyor. Siz kaktüslerinizi kış mevsiminde nasıl bir ortamda tutuyorsunuz , bu yaklaşık kaç ay sürüyor ve ısı kaçlara kadar düşüyor? |
Alıntı:
Havalar tam ısınmadan dışarı çıkarıyorum Nisan-Mayıs aylarında bol bol yağmur alıyorlar.Bu yağmurlardan sonra hepsi tomurcuklanıyor.Güneşlenme süresi çok önemli çiçeklenme için,pencere içerisinde mümkün olacağını zannetmiyorum. Benimkiler 9-12 ve 14-19 arasında 8-9 saat güneş alıyorlar. |
Engin Bey kaktüsleriniz harika. Güle güle büyütün. Benim kaktüslerim de balkonda hem soğuk hem de yağmur, kar falan gördüler. Şimdi pıtır pıtır çiçek açıyorlar. Kış soğuğu şart galiba..
|
Türkiye'de Güney Amerikadaki mevsim şartlarını taklit edebilmemiz çok zor.Bu Ege ve Akdeniz'de mümkün olsada, diğer bölgelerde kaktüsler dışarıda kışı geçiremezler.Bunu kullanamıyorsak diğer değişkenlere dikkat edebiliriz.Baharın geldiğini bitkiye haber verecek olan en önemli etmenler; güneşlenme süresindeki artış, bahar yağmurlarındaki mineraller ve sıcaklıkların yükselmesi.
|
2 Eklenti(ler)
astrophytum asterias
|
5 Eklenti(ler)
Üsttekiler Mammillaria Marcosi ve rebutia muscula.
Alttaki tomurcuklar gymnocalycium baldianum ve triacantum.2-3 güne çiçeklenecekler. |
Engin bey, fotoğraflar ve çiçekler çok hoş. Çok tomurcuklu gymno ise harika. Umarım tamamı kurumadan açar.
|
3 Eklenti(ler)
Tahminimde yanılmışım,açtı.:rolleyes:
|
3 Eklenti(ler)
Echinopsis gece açmış, sabah bana süpriz yaptı.
|
2 Eklenti(ler)
İlk kez açan bir kaktüsüm.İsmini bilmiyorum.
|
Off bunlar Muhteşem Engin bey hele de echinopsis kırmızı kırmızı çiçekleri harika görünüyor:)
|
1 Eklenti(ler)
kırmızı olan gymnocalycium baldianum, aşağıdaki büyük beyaz çiçek echinopsis.uygun fotoğrafın üstüne yazmamışım ismini kusura bakmayın.
|
Bir kaktüs sever ve yetiştiren olarak ben de daha dikkatli olsaydım iyi olurdu. Aslın da beyaz çiçeklinin echinopsis olduğunu biliyordum kırmızı çiçekliyide enchinopsisin degişik cinsi sandım:)
|
Çok güzeller :)
|
Engin bey kaktüsleriniz her zamanki gibi mükemmeller...
|
2 Eklenti(ler)
mammillaria guelzowiana 8 çiçek birden açtı.
|
Harika görünüyorlar çiçekleri müthiş gerçekten:)
|
Allah nazarlardan saklasın. Hakikaten çok güzeller. Gözlerimi alamadım. O kadar uğraşmama rağmen benim kaktüslerim neden böyle olmuyor acaba.:(
|
Maşallah hepsi çok güzel Engin Bey ama bu ayrı bir güzel sanki.Tokat'ın soğuğu yaramış sanırım.Ben bu sene soğuklatamadığım için Faruk hocam gibi açtıramadım bir çoğunu..
|
Teşekkür ediyorum arkadaşlar.
Zamanla sizinkiler de olacak Faruk Bey eminim. Uyguladığım özel bir yöntem yok.Herkesin bildiği şeyleri yapıyorum; -Kışın 4-5 ay hiç su vermiyorum.Aşırı su kaybı olursa zaten büzüşerek haber veriyorlar. -Kışın güneye bakan pencere içerisindeler,bol ışık alıyorlar.Mammillariaların bazı türleri kış boyunca da açıyor.Kaktüslerin en çok sevdiği optimum güneş.Türlerin ışık ihtiyaçları birbirinden farklı.Genellikle az dikenli ve genç kaktüslerde güneş ışığında kalıcı yanıklar oluşabiliyor.Güneşin fazlasına da dikkat etmek gerekiyor. -Baharda açık havaya çıkıyorlar ve bahar yağmularını alıyorlar.Yağmur suyunun pH ı düşük,yani asidik.Yağmur suyu ayrıca baharı haber veren mineralleri içeriyor. -Bahardan itibaren yağmur haricinde sadece kaynak suyu veriyorum zira kaktüslerin kireçle arası iyi değil.Vitamin nediren veriyorum belki senede 2-3 kez. -Topraklarında sadece kırık lava ve hazır çiçek toprağından oluşan bir karışım var.Üstlerine de naturel dursun diye iri kırmızı lava koyuyorum. -En önemlisi sık sık ve tek tek kontrol edip gelişmelerini inceliyorum.Hastalık,bit,mantar vs. var ise karantinaya alıyorum ya da ilaç uyguluyorum. |
Alıntı:
|
Maşallah engin bey bayıldım emeklerinize sağlık.
|
kaktüsleriniz gerçekten muhteşem görünüyor engin bey...özel bişey yapmadığınıza göre elinizden olsa gerek..fazla güneşin iyi gelmediğini söylediniz..sizinkiler dışarda hangi saatlerde güneş alıyor? biraz bilgi verir misiniz?
|
Alıntı:
Tomurcuklu kaktüsleri daha rahat izleyebilmek ve fotoğraflamak için güneye bakan pencere içine alıyorum. |
Engin muhteşemler... Başka söze gerek yok..
|
2 Eklenti(ler)
İlk kez çiçek açan bir kaktüsüm..
|
Bütün kaktüsleriniz ve çiçekleri muhteşem.55. mesajın 2. fotosundaki kaktüsten bende aldım.Ama daha küçük.Gelişimi yavaş bir tür mü acaba?
|
İnanılmaz bir şey. Harika:) Ben öyle başarılı bir yetiştirici değilim anlaşılan. Sizlerin çiçekli kaktüslerinize bakınca başka birşey diyemiyorum:o
|
Alıntı:
Aşağıdaki fotoğrafları da 2 gün önce çekmiştim.Bu yılın çiçekleri bitiyor yavaş yavaş. http://img693.imageshack.us/img693/8416/tombalak2.jpg http://img826.imageshack.us/img826/9805/tombalak1.jpg |
Çekimler mi daha güzel, kaktüsler mi; bir türlü karar veremedim. Ellerinize, emeklerinize, gözlerinize sağlık Sayın Engin.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025