![]() |
2 Eklenti(ler)
ve şimdilik son olarak sarı kafam; ecinocactus grusoni.
|
Saksıya çok güzel yakişmış ninina84.
|
Sevgili Ninina hepsi de çok güzeller. Emeklerine sağlık...
|
Grusonii niz çok güzel, aman en çok güneş gören yere onu koyun.Yetersiz güneşte deforme olabiliyorlar.
|
Hepsizde birbirin den güzel :)
|
1 Eklenti(ler)
Emektar mammim taçlanmaya başladı...
Resimleri siteye yüklemek için küçültmek zorunda kalmasak çok daha güzel görünecekti aslında... |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da kaktüs olmasalar da çiçekleriyle buraya eklenmeye hak kazanan kalanchoelarım ve paskalya çiçeğim. Paskalyam tam zamanında açtı. Bu hafta paskalya haftasıydı :)
|
Sayın ninina84,
Paskalya çiçeği (Rhipsolidapsis Gaertnieri-Hatiora G.) çok güzel açmış ve beyaz. Güle güle büyütün. Geçenlerde sayın Asuman Dilek hanımdan pembesinden gelmişti bana. Köklendirmek için suya koydum. Doğru mu yapıyorum, bilgi alabilir miyim? Yılbaşı çiçeği benzeri olduğu için aynı şekilde köklenebilir diye düşündüm. |
Ben de suya koyuyorum çelikleri. Yılbaşı çiçeği çeliklerini direkt toprağa diktiğim de oluyor ama paskalyalarda suda köklendirmeden diktiklerimin hepsini kaybettim geçen sene.
Suya koyduklarımın sularını sık sık değiştirmeye ve tek bardağa çok fazla çelik koymamaya çalışıyorum. |
2 Eklenti(ler)
Çiçeklenen mammimin son hali...
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da haftasonu Bauhaus'tan aldığım ve Taner Bey'in serasından geldiklerini öğrendiğim kaktüslerim. Özellikle tomurcuklu olanlarından seçtim :)
|
3 Eklenti(ler)
Bu da yine Bauhaus'tan aldığım sarışın miniğim. Diğeri de günlerdir ısrarla açmadı hala beklemedeyim.
|
Sevgili ninina84,
Kaktüsleriniz çok güzel helede çiçekli halleri, coşmuşlar hepsi, Paskalya çiçeği (Rhipsolidapsis Gaertnieri-Hatiora G.) bir başka güzel sevgiler. |
1 Eklenti(ler)
Açmıyor dedim diye alındı galiba :) Hemen aralamış çiçeğini. Üstteki resimden yaklaşık yarım saat sonra çekildi.
|
2 Eklenti(ler)
İkea'dan aldığım çiçeklilerim...
|
3 Eklenti(ler)
Ünal Kaktüs Serası'ndan aldığım kaktüs ve sukkulentlerim...
|
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Bayıldım, bayıldım hepsi birbirinden güzeller hele çicekli olanlar bir başka şirinler ellerinize sağlık.Mümkünmüdür bilmem ama toplu halde birkaç resim çekip de yayınlamanız gözümüz gönlümüz bayram etse;) ne güzel bir görüntü olur kimbilir.tek tek bu kadar mest ettiyse insanı.
|
Açtığınız günden beri sayfanızı izliyorum Sayın Ninina. Tümü gayet hoş ve sağlıklı görünüyorlar, ellerinize ve sevginize sağlık. Bu kadar kaktüsünüz çiçek açıyorken ve açacakken, hiç tohum elde etme için çalışmanız oldu mu? Denemeye değebilir.
|
Sevgili ninina84, bu kaktüslerin çiçek açmalarında ki sır nedir acaba? Bizimkiler de çiçeklenir mi? Alırken üstlerinde yapıştırma çiçekler vardı söküp attım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim her sene düzenli açan birkaç kaktüsüm var. Onlar da diğerleriyle beraber kapalı balkonda duruyorlar. Isıtma olmadığı için orası kışın soğuk oluyor. Siteden edindiğim bilgilere göre kaktüslerin çiçek açması için kışın soğuk görmeleri lazımmış. Onun dışında çok sulamamaya dikkat ediyorum. Kışın az da olsa su veriyorum ben ama. Daha o konuda eğitemedim kendimi :) Bir de düzenli böcek kontrolü yapıyorum. Artık Koçtaş'tan kesinlikle kaktüs almıyorum. O yapıştırma çiçekler zaten kaktüslere fazlasıyla zarar veriyor. Bir de ordan aldığım neredeyse tüm kaktüslerde şu an böcek sorunu yaşıyorum. Bir tanesini toprağındaki sinek larvalarından kaybetmiştim zaten. Geçen gün de aynı seferde aldığım tüm kaktüslerin toprağında aynı pamuklu bit gibi yapışkan beyaz bir madde salgılayan böcekler gördüm. Birini attım. Diğerleri kurtarılmayı bekliyor. |
Alıntı:
Sevgili ninina84,bu kadar canlı ve bu kadar çiçekli, bir kaktüs ilk defa görüyorum, çok güzel sağlıkla büyüt sevgiler. |
Demek ki her konuda olduğu gibi bu konuda da dıştan gözüktüğü gibi kolay iş değil.
|
Böcekler olmasa zor değil aslında. Ben şu an ilk defa toprak içindeki bitlerle uğraşıyorum. 6 tane kaktüsümü kestim ve kurumaya bıraktım :(
|
Değerli ninina84, lütfen devam edin, kaktüs sevdanız hiç bitmesin. Hepsi çok güzel ve kaktüs dünyası bir aşık daha kazanıyor..
Sağlıkla kalın |
Sayın ninina84,baştan sona sayfaları dolaştım.Sayenizde pek çok çeşit görmüş oldum.
Çiçeklerde bir harika.Koçtaş hakkındaki uyarınızı dikkate alacağım.(daha önce iki tane alındı,bir sorun yok ama nemelazım,olursa yazık olur) |
Çok güzeller gerçekten, gözler için bir şölen.Aynen devam ninina84.Nice kaktüslere ve çiçeklere.
|
Sevgili ninina84, kaktüslerin iyi mi? Uzun süredir bir şey yazmamışsın.:)
|
Merhaba Sevgili Zenfree,
Kaktüslerim iyiler =))) Sayıları da fazlasıyla arttı. Artık sığmıyorum balkona. Bu ara çoğu çiçek açmakla meşgul. Ama sabahları açtıkları için genelde göremiyorum tam açmış hallerini. Sabah ben evden çıkarken yarı açık hallerini görebiliyorum. Akşama da çoğu kapatmış oluyor. Bir ara fırsat bulursam çiçekli resimleri ekleyeceğim. |
3 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Uzun bir aradan sonra bu ve geçtiğimiz sene çiçeklenen kaktüslerimin resimlerini eklemek istedim. Baharla beraber hepsi bir bir çiçeklenmeye başladı... Eklenti 280813 Astrophytum Crassispinoides Eklenti 280814 Echinopsis Oxygona Eklenti 280815 Astrophytum Asterias |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 280817
Neoporteria Nidus V. Senilis (Siyah Diken) Eklenti 280818 Parodia Chrysacanthion Eklenti 280819 Parodia Mairanana |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 280820
Notocactus Scopa Eklenti 280821 Notocactus Mammulosus Eklenti 280822 Notocactus Mammulosus |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 280826
Lobivia Tiegeliana V. Distephanoiana Eklenti 280827 Palecyphora Valdeziana Eklenti 280828 Astrophytum Myriostigma |
5 Eklenti(ler)
Sırada çiçeklenen Gymnocalyciumlarım var. Maalesef çoğunun adını bilmiyorum.
Kırmızı çiçekli olanı bu kış kaybettim =(. Eklenti 280829 Gymnocalycium Triacanthum (?) Eklenti 280830 Eklenti 280831 Eklenti 280832 Gymnocalycium Pugionacanthum Eklenti 280833 Gymnocalycium Mihanovichii |
4 Eklenti(ler)
Çiçeklenen Mammillarialar...
Eklenti 280834 Mammillaria Plumosa Eklenti 280835 Mammilaria Leptacantha Eklenti 280836 Mammillaria Karwinskiana ssp. Nejapensis Eklenti 280837 Mammillaria Brauniana |
2 Eklenti(ler)
Ve son olarak çiçek açan lithopslarım.
|
Kaktüsleriniz ve çiçekleri harika gözüküyorlar, ellerinize emeğinize sağlık.
Sevgiler... |
Sevgili ninina84,görüşmeyeli kaktüsler çoğalmış ellerine sağlık episide çok güze.
|
Teşekkür ederim Sn.Musbet.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025