![]() |
3 Eklenti(ler)
Küçük kırmızı eski iki çiçeği tohum kesesi yaparken bir de yeni çiçek açtı...
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl çok güzel çiçek açan sempervivum, bu yıl hazırlıkta...
|
3 Eklenti(ler)
Kayaakoruğu çiçekleri tam açıldı...
|
1 Eklenti(ler)
Solan çiçekleri ayıkladıkça yeni çiçekler açılıyor...
|
Bunların vitamini fazla gelmiş:) vildan hanım.
Çok güzeller ellerin dert görmesin. |
Hepsi de muhteşem Sevim Hanım!a katılıyorum.:)
|
Sevgili Vildan Hanım,henüz 25.sayfaya kadar gelebildim,buraya kadar olan kısım ilerisi için merakımı artırmaya yetiyor.Kaktüs ve sukulentleriniz çok güzeller(Arkadaşımın sana çaya geliyorum telefonuyla maalesef bu keyifli geziye ara vermek zorunda kaldım.)Sevgiler.
|
Hakikaten kaktüsler ve özellikle sukulentler sizin elinizde bir farklı oluyorlar, Sayın Vildan Sönmez.
|
2 Eklenti(ler)
Benzer çiçekler,
|
2 Eklenti(ler)
İkinci yılında da açtı...
|
Kaptüs ve sukulentlerinize hayran kaldım hiç görmedim kaptüslerinizin çiçekleri çok güzeller Maşalllah Maşallah.:):)
|
Sevgili Vildan hanım,sonunda geziyi tamamladım hepsine de hayran kaldım.Ne müthiş bitkilermiş bu kaktüsler,sayenizde hayatımda görmediğim ve göremeyeceğim bitkiler tanıdım.Yalnız bu hobinin büyük sabır gerektirdiğini de öğrenmiş oldum,o da bende yok.:)Bu sayfanızı da ilgi ve merakla takip edeceğim,sevgiler.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Berçin, kaktüs ve sukulentler hem müthiş, hemde nazlı. Koca yıl belki bir gün görebileceğimiz çiçeğini beklemek sabır gerektirse de heyecan veriyor insana. Ziyaretinizi tamamlasanız da yine bekleriz efendim;);)
Siz de tersınızda sukulentlerle başlayın, onlar daha çabuk büyüyüp, çiçekleniyor... Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yener Bey bu minik çiçekler kaktüslerime yaptığınız uzun ziyarete teşekkür için...
|
Alıntı:
Bendekinin ikisi tamamen kurudu biride can çekişiyor çok ügünüm.:( |
Ben de üzüldüm Sevim Hanım, aynı yerden yine alır bir daha deneriz. Ben de daha önce kaybetmiştim bu yıl şansım döndü.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaprakları kızaran sedum çiçeksiz de güzel..
|
2 Eklenti(ler)
Terasımda aşkın gözyaşları köşeşi...
|
Sevgili vildan hanım,terasınızın her yeri ayrı güzel ellerinize sağlı.
|
Nerelerdesiniz çok merak ediyorum,SEVGİLER...
|
sn Vildan Sönmez kaktüs ve sucullent leriniz hepsi birbirinden güzeller etabi sizin emeğiniz ve sevginizi unutmamak gerekir güle güle büyütün bol çiçeklerini görün inşallah bizde beraber :)
|
Sayın Vildan Sönmez,
Sayfalarınızda hayranlıkla gezdim.Ellerinize sağlık. Son mesajınızın üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmiş, sizi merak eden dostlarınız olmuş. Tanımasam da ben de merak ettim, umarım iyisinizdir. |
Bu ne güzellik...Bu ne çeşit..Bu ne güzel çicekler....Emeklerinize sağlık...Büyük bir beğeni ve hayranlıkla gezindim....Saygılar..
|
Merhaba Vildan hanım,
Terasınızı gezmek bugüne kısmetmiş... Hem gözüm şenlendi, hem bilgilendim, ellerinize saglık.. Güncel fotograflarınızı ilgiyle bekliyorum.. |
Kaktüsleriniz zaten çok güzel fakat çekimlerinizde ayrı bir hava katmış.. sayfanızda gezinmek bir zevkti.
|
3 Eklenti(ler)
Ve yeniden merhaba...
En son Temmuz 2012 de paylaşımda bulunmuşum, bir yerlerden başlamalı dedim ve sonunda bu zaman içerisinde açan kaktüslerimle yeniden açılış yapalım... |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl henüz tomurcuklanmadı, bekliyoruz...
|
2 Eklenti(ler)
Crassula marnierana küçük beyaz çiçekleri ile..
|
3 Eklenti(ler)
Bir başka beyaz..Crassula perforata
|
Çok güzeller. Vildan hanımcım sukulentlerin herzamanki gibi çok güzeller. Ellerine sağlık
|
Sonunda geri dönmeye karar verdiniz demek Vildan hanımcığım ama dönüşünüz de muhteşem olmuş:)
|
3 Eklenti(ler)
Şubatta açan mammilaria.
|
Bunlarda benim minişleriiiim :)
4 Eklenti(ler)
İlk fotoğraftaki ilk kez çiçek açtı, geçen yaz almıştım bir marketten kağıt çiçekleri vardı ve ölmek üzereydi aşırı sulamışlar ve hiç aydınlıktan nasiplenemeyeceği bir yere koymuşlardı.
ikinci fotoğraftakileri sabırla bekliyorum havalar henüz tam ısınmadığından ağırdan alıyorlar yavrulama işini :) 3. fotoğraftaki miniş tam bir yaşam mücadelesi verdi. Geçen yaz üretim amaçlı ektiğim saksımı kedi yavruları oyun alanına çevirince elde kalanları annem bir saksıya kondurmuş(çok minik olduklarından toprağın yüzeyine bırakmış). Fakat toprak nasılsa, yüzeyi aşırı sertleşmiş ve bu garibim hiç köklenmemiş. Bir kaç gün önce ben de yeni yerine aktardım inşallah büyür "echeveria"m :) Son fotoğraftaki ise geçen yazki aşılama denemelerimden biri. oldukça güzel büyümeye devam ediyor. Bahçede daha çok aşı denemem var kimisini de hediye ettim tanıdıklara :) |
1 Eklenti(ler)
Sayın mor-salkım, ilk fotoğrafınızdaki kaktüsten bende de var, dilerim benimki de açar.
|
1 Eklenti(ler)
Aeonium schwarzkopf geçen yıl yapraklarını dökerek uzadı ve ucunda sarı çiçekler açtı. Sonra da kurudu.
|
2 Eklenti(ler)
Şimdi yenileri yetişiyor..
|
Hepside birbirinden güzeller maşallah bende yeni üye oldum ve bikaç çeşit sukulentim var.sizden rica etsem yapraklardan veya çeliklerinizden fazlaysa eğer bana gönderebilirmisiniz.çok memnun olurum.Teşekkür ediyorum.
|
Alıntı:
Bu kaktüsü haftasonu Yenibosna Koçtaş'ta gördüm. Zaten kaktüs standı rengarenkti. Simli boyalarla boyanmış tüm kaktüsler.. Bu kaktüse de göz ve agız yapıştırmışlar, kafasına saç görüntüsü verecek birşey... Artık ignelenmiş miydi, yapıştırma mıydı bilemedim.. Yazık heveslendim ama, almaktan vazgectim. Ne kadar yaşarlar bu şekilde bilemedim. Ben bunlara bakarken 8 yaşlarında bir çocuk babasına "baba noolur kaktüs alalım bak cok güzeller" deyince aklımdan şu geçti ; Belki de bu şekilde çocuklara kaktüsü sevdirmek , biraz ilgi çekmek için kullanılabilir ama sonra aklıma gelen, ortaokulda iken aldıgım kaktüsün üzerindeki çiçeğin yapay oldugunu öğrendiğimde hüsrana ugramış, kendimi kandırılmış hissetmiştim. Hatta o dönemde bana bunu söyleyen kişi "kaktüsler çiçek açmaz" da demişti.. O zaman elimdeki kaktüs de tüm albenisini yitirmişti.. Kandırılmak çok kötü bir duygu, yaş ne olursa olsun.. Sizin kaktüsünüz nerelere götürdü bakın, umarım bu yaz çiçeğini görürsünüz, sevgiler :) |
Alıntı:
Aklıma gelmişken Vildan Hanım bende iki tane bu kaktüsten diğerinin saksısı büyükçe. Daha kökleri tam kaplamadı, bununsa söksem olduğu gibi çıkar dağılmadan, ayrıca bütün gün mersinin güneşini olduğu gibi alıyor, az suluyorum bazen özellikle uzun zaman sulamıyorum, gözlemlediğim kadarıyla çiçeklenmeyi tetikliyor böyle yapmam. Uzun lafın kısası isterseniz sizinkini de daha sıkışık bir saksıya ekin ya da bekleyin kökleri iyice sarsın. çok kibar duruşlu bir kaktüs çünkü :) |
Merhaba Seabert, Koçtaş'ta genellikle böyle boyalı, yapma çiçekli kaktüsler satılıyor. Ben Bauhause'ın kaktüslerini tercih ediyorum. Bildiğim kadarıyla onlar Antalya'dan Taner Angay'dan gelen kaktüsleri satıyorlar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025