![]() |
2 Eklenti(ler)
Gymnocalycium Ragonesii
Taner Bey'e teşekkürler. Küçüktü, ufacıktı. İki tomurcuk verdi ve birincisi bu gün açtı. |
1 Eklenti(ler)
Yarın da Notocactus çiçeklerini göreceğiz sanırım
|
Vildan Hanım sizin fotograflara facebook'taki gibi bir " beğen" butonu lazım.:) Çok güzeller. Son fotograf heyecan verici. Lütfen yarın işe filan gitmeyin. Başında bekleyin.:))
|
3 Eklenti(ler)
Vallahi de açtı. Akşamüzeri açılmamıştı. Ne olur ne olmaz bir bakayım diye yukarı çıktım ki ilk dört tanesi açmış, bir o kadar daha geriden geliyor. Yasemine benzer bir kokusu var.
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Gece güzelleri, görümceme sevgiyle...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
İyi ki dün akşam geç vakitte gördüm çiçekleri. bu akşam üzeri geldiğimde solmuş kapanmışlardı.
Gündüz eşimin çektiği fotoğraflar... |
Bir önceki sayfadan beri bakıyorum, Sayın Vildan Sönmez. Gerçekten harika görüntüler. Her tarafı cıvıl cıvıl yapmışsınız. İçim açıldı.
|
Ah onlar var ya onlara borçluyuz bu heyecanı. Bir gün, birkaç gün görmek için bile beklemeye değer.
Bir kaç tomurcuğum daha var açacak, yıllık izine gitmek gelmiyor içimden... Alıntı:
|
Çok güzeller. Kayan yıldızlar gibiler. Bir görünüp bir yok oluyorlar. Hayali bile insanı gülümsetmeye yetiyor.:)
|
Çok güzel şölen olmuş.İyi seyirler.
|
Vildan hanım,çiçekler muhteşem,emeklerinize sağlık
|
Vildan Hanım ellerinize sağlık, rengarenk çiçekler ve güzel,sağlıklı bitkilerinizle içim açıldı.
Dün İstanbul'un güzel havasını, sıcağı bırakıp Almanya'ya döndük. Soğuk ve kapalı havada açmak için güneşi arayan bitkilerimin tomurcuklara bakıp bakıp durdum. Nerede güneş sabah kaloriferi yaktık desem inanır mısınız:) Bu nedenle sizin başlığınız bana bugün ilaç gibi geldi. Hem hasret giderdim İstanbulla hem de güzel çiçeklerinizi izledim. Sevgiler. |
3 Eklenti(ler)
Echidnopsis cereiformis brunnea
Bir süredir foruma ekleme yapamasam da fırsat buldukçe fotoğraf çektim. Bazılarını paylaşalım. Forumdan değerli bir arkadaşımızın gönderdiği minik çeliği kaybettikten sonra Bauhausa'dan aldığım küçük boy kaktüsüm tomurcuk yaptı ve arka arkaya çiçekler açtı. |
3 Eklenti(ler)
Bendeki eski yaşlı sempervivum daha hiç açmadan kahverengiye dönüp çürümeler başlayınca sağlam kalanları yeniden ektim. Bu arada bir serada tomurcuklu görüp dayanamayıp aldığım echeveria çok güzel çiçekler açtı.
|
4 Eklenti(ler)
Şu an hala çiçekli. Yaklaşık 20 gündür çiçekleri canlılığını koruyor.
|
3 Eklenti(ler)
Asuman'ın hawarthiası ile aynı zamanda tomurcuklanan hawarthia çiçekleri
|
4 Eklenti(ler)
Son günlerde açan diğer kaktüslerim
|
Vildan hanım'cığım çıldırmış bunlar bu kadar çiçek açılırmı ne ayıp kaktüsleri açan var açamayan var dimi ama:)))))))) çok güzeller
|
3 Eklenti(ler)
Bazı sukulentlerin çiçekleri birbirine çok benziyor. 2007 de Antalya'dan caretta2nın gönderdiği 4. yılında ilk kez Haziran ortasında tomurcuklandı ve bu hafta tamamen açıldı.
|
1 Eklenti(ler)
Şimdi bu tek yumruk ve tek tomurcuğun nöbeti başladı.
|
Çok güzeller devamını bekleriz.
|
4 Eklenti(ler)
Nöbet kısa sürdü. Akşam üzeri tomurcuk görünümü açacak gibi olunca mutfak balkonuna gözümün önüne aldım, bu gece aça ve kaçırırım diye. Ve az önce çektiğim fotoğraflar..
|
Süper birşey harika:)
|
Tek yumruk oldukça güzel açmış Vildan hanım,
Bende de ona benzer bir tane var. Tomurcuk büyütmeye çalışıyor şimdilik. |
Ah bir de şöyle birkaç gün açık durabilse..
Alıntı:
|
Sayın skaraca çiçek yaprakları iyice belirlenince gözünüzün önünden ayırmayın. Gece geç saatlerde açmaya başlıyor.
Alıntı:
|
Çok güzel açmış vildan hanım.
|
Çok güzel Vildan hanım:) bende de var ona benzer ama hiç tomurcuk belirtisi bile yok.
|
Sevgili Sevim'ler,Sevim4, Sevim.k
Gerçekten çok güzel upuzun bir boynu var, kırılacak sanırsınız. Saksı ile gövde arasına sıkışmış iki tomurcuk daha var ama gelişebilecek mi bilmem. |
Gelişir gelişir Vildan hanım;) Bende melül melül bakarım hani benimkinde niye yok diye:p
|
5 Eklenti(ler)
Bir günlük ömrünü tamamlayan zarif çiçeğim sabah ve öğle saatlerinde...
|
Vildan ablam, formu bozulmak üzere kaktüsün. Bol ışıklı bir yere veya güneş alan bir yere koy. Daha tomurcuklanabilir ve formu düzelir. Zira uzamaya başladığını görüyorum.
|
Mustafa Bey bu kaktusu bana bir komşum geçen yıl verdı, 'öylece duruyor' diye canı sıkılıyormuş.Hemen daha çok güneş alacağı bir yere alayım. Dikkat ettiysen alt kısımlarda da kahverengileşmeler var.
|
1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraftaki form değişikliğine en bariz şahit olduğum kaktüs; en az 10 yıllık. Yıllar önce kalın parmak gibi sarkan bir kaktüsüm vardı. Düşürüp kırdığım üç dalı bir top kaktüsle aynı saksıya ekmiştim. Parmak kaktüs kalınlaştı, boğum yaptı ve büyüdü. Bu yıl ilk defa yavrular vermeye başladı.
|
2 Eklenti(ler)
Dün sabah evden çıkarken dört tomurcuklu kaktüsümün bir tanesinin açılmaya başladığını gördüm, bunu kaçırsam da yarın diğerlerine yetişirim dedim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu gün döndüğümde dördü birden açmış, kapanmıştı.
|
Kaktüsleriniz çok güzel. Çiçekleri keşke uzun süre kalabilselerdi.Genelde gece açtıları için ben de bir kaç saat seyredip ertesi günü geldiğimde solmuş oluyorlar. Bir kaç kere çiçeğini kesip vazoya koyduğumda oldu.
|
Teşekkürler, kaktüslerim adına. Bazıları gece açıyor, bazıları gündüz ama beklemesi bile güzel. Vazoya koyduğunuz çiçek dayandımı bari, hiç aklıma gelmedi doğrusu.
|
2 Eklenti(ler)
Mammillaria Hidalgensis Dikensiz
İyi ki almışım dediğim bir kaktüs, Haziran ortalarında açmaya başlamıştı, küçücük boyuna bakmadan hala açıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025