agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Vildan Sönmez 05-01-2011 23:56

Mrmusti'ye hak verdiğimiz yazmıştım ben de, ama sadece öyle denk geldi. Ben Mrmusti ve kaktüslerinin bir süre kendini özletip döneceğine inanıyorum.
Hem kaktüslerim hem de diğer çiçeklerim kış durgunluğuna girdiler.Öyle denk geldi.
Ahtapotum için bende üzüldüm ama kendini kurtardı. Geçmiş yıllarda bir kaç dalını döker ve daha az çiçek açardi. Bu yıl dinlenip dinlenip çiçek açtı ama tüm dallarını döktü. İnşallah bu yenilenme bu yıl çiçeklenmesini ertelemez.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 736780)
Hah, şimdi oldu Sayın Vildan Sönmez. Neydi o sessizlik öyle? Sayın Mrmusti'nin (bence haklı) patlamasının ardından gelmiş olması biraz dikkatimi çekmişti ama kış mevsiminin yarattığı bir rastlantı da olabilir.
Uzun zamandır "ahtapotunuzu" izliyordum, içim sızlıyordu. Yeni dallar sürmesine ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Tam büyüyünceye kadar üzerinde kalsınlar da, bir daha küstürmeyin onu. :)

sevim.K 06-01-2011 10:00

Ahtapota bende sevindim. Cicilerinizde çok güzel Vildan hanım. Senecio rovleyanus ne zamandır aklımdaydı. Görünce alayım artık dedim bende.;)

sevim.K 18-01-2011 12:21

Vildan hanımcım cuma günü yeni kaktüslerimi aldım. Hem ağır bir nezle geçirdiğim için hem de parmağımda derin bir kesik olduğu için fotoğraflarını çekemedim:)

Akşam sukulent siparişi hazırladım. Bugün telefonla görüşüp kesinleştirecektimki almayı istediğim sukulentler geldi;) Çok sevindim, çok mutlu oldum boncukları görünce:) Beklediğimden fazla üstelik. Harika. Aileye bayaa katılım oldu:)

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:03

2 Eklenti(ler)
Çiçek yoksa haber de yok değil ya...

7 kasım'da Satı arkadaşımızla katıldığımız Fahri Yardımcı yürüyüşünde aldığımız sukulentler tuttu ağır ağır yayılıyorlar.

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:07

1 Eklenti(ler)
Yaz sonunda saksısını düşürüp darmadağın olan bu çiçeğimin en küçük dalını bile ektim, biraz zorlandı ama hepsi de yaşıyor..

Vildan Sönmez 02-02-2011 22:16

1 Eklenti(ler)
235 nolu mesajdaki Vanlı sempervivum canlanıyor. Temmuzda gittiğimde Van'dakilerin de yok olduğunu görünce demek ki zamanı gelince yeşeriyor diye kuruduğunu düşündüğüm saksıya dokunmadım. Yavaş yavaş canlanmaya başlıyor....

Vildan Sönmez 09-02-2011 20:29

2 Eklenti(ler)
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim. Bir çok türde görmüştüm ama bunları ilk kez gördüm. Öyle bir saplamışlar ki, yaprağın tamamını delip alttan çıkmış ucu. Yaşar mı bilmem..

Vildan Sönmez 09-02-2011 20:32

2 Eklenti(ler)
Tüylü olanlarda biraz daha kolay, tüyleri biraz traşlayıp o şeyden kurtarabiliyoruz.

sariefe 09-02-2011 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 753444)
Hafta sonu Bauhause ve Koçtaş'ta hiç bir şey almayacakken yapıştırma ve iğne saplama yoluyla katledilen kaktüslerden birkaçını kurtarayım dedim....

Sayın Vildan Sönmez, çok iyi niyetlisiniz. Benzer niyetle aynı tepkiyi gösteren başka kaktüs severlerinde olduğunu biliyorum. Fakat niyet ne kadar iyi olursa olsun bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyorum.

Çünkü, haline acıdığınız bir bitkiyi aldığınızda üreticilere niyetinizi belli edemezseniz niyetiniz kurtarmak bile olsa onlar bunu anlamayıp aynı yanlışı yapmaya devam edebilir hatta daha da abartabilirler. Eğer silikonlanmış iğnelenmiş kaktüsler istemiyorsak onların yakınından bile geçmeyip tezgahta bırakmalıyız ki üreticiler yaptıkları eziyetin kabul görmediğini ya da işe yaramadığını anlasın. Aksi takdirde dediğim gibi onlar kurtarılma ihtiyacı olan yeni bitkileri piyasaya sürmekten vazgeçmeyecekleri gibi kabul gördüğünü düşünüp bu eziyete devam edeceklerdir.

Vildan Sönmez 10-02-2011 07:35

Doğru diyorsunuz arkadaşım.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:08

1 Eklenti(ler)
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.

Sevgi Durul 12-02-2011 23:10

Çok üzücü, inşallah yaşar.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:10

1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:12

1 Eklenti(ler)
Kalanşolarımın solan çiçeklerini sürekli koparıyorum.Seyrek de olsa yeni çiçekler açıyor.

Vildan Sönmez 12-02-2011 23:15

3 Eklenti(ler)
Bu sarışın taze ilk kez çiçek açtı..

sariefe 13-02-2011 01:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 754735)
Ahtapot kaktüsümde taze kollar.

İşte bu güzel bir haber. Ne mutlu size ;)

Sevgiler...

Vildan Sönmez 13-02-2011 01:36

Gerçektende güzel haber. Neredeyse her boğumdan kolları ile bayağı büyümüşken geriledi ama kaybetmediğim için şanslı ve mutluyum.:D

sevim4 13-02-2011 09:01

Gözünüz aydın vildan hanım,ahtapot kendine giliyor.
Beyaz kaloş nekadar zarif duruyor.

sevim.K 13-02-2011 09:56

Benimde sarı kalanşomda çiçek var. Diğerlerinin çiçeğini göremedim henüz:mad:

AizoaceaeFAN 13-02-2011 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 754730)
Olan oldu. Delik yapraklardan biri 6. günde bu hale geldi.

Sayın Vildan Sönmez, Pleiospilos'un bile yapraklarına çiçek yapıştıracakları hiç aklıma gelmezdi. Çok yazık, bu bitkiler çok zor yetişen ve büyütmesi de oldukça zor olan bitkiler. İçteki yaprağın çürümesi pekte iyi değil. Dış yaprak olsaydı iki dış yaprağı da koparıp içinden gelenden ayırın diyecektim ama bu halde bitkinin yaşaması çok zor. Çiçek batırılan kısımlardan zararlılar veya mantar girmiş muhtemelen. İlaçlama yaparsanız sağlam olan iç yaprağı kurtarabilirsiniz yoksa dış yaprakların sağlıklı olması bu bitkiyi yaşatmaya yetmez. Bu bitkilerde asıl olan içten gelen yaprağın sağlığıdır. Sürekli içten yaprak vererek çoğaldığından inşaallah kurtarabilirsiniz.

Vildan Sönmez 26-02-2011 14:17

1 Eklenti(ler)
Annemin yıllardır tazeleyıp konu komşuya dağıttığı bir kalanşosu var kırılan bir dalını suya koymuş, köklendirmiş. Ben de dayanamadım, kalk gidelim yaptım.

Vildan Sönmez 26-02-2011 14:19

2 Eklenti(ler)
Yeterince köklenmiş, hemen ektim, çiçekleri minyatür güllere benziyor.

Vildan Sönmez 26-02-2011 14:22

1 Eklenti(ler)
Şarışın kalanşomun da keyfi yerinde.

sevim.K 26-02-2011 15:39

Vildan hanımcım öyle çiçeklimi diktiniz yoksa o minicik boyuyla öyle güzel çiçeklendimi dikildikten sonra:eek:

PlentyPlant 26-02-2011 16:50

"Ahtapot"unuza çok sevindim Vildan Hanım. Başından beri güzelliğini, ardından duraklayıp çöküşünü izledikçe içim sızlıyordu.
Aynı duyguyu çiçek saplanan kaktüs ve mesemb türlerinde de hissediyorum. Ama sadece kendi adıma kızabiliyorum. Biz ne kadar söylersek söyleyelim, marketler bundan vazgeçmeyecekler ve üreticiler de marketlerin talebi doğrultusunda böyle gönderecekler. Çünkü "biz" az'ız. Ezici çoğunluk kaktüsleri sevmediği için, o rengarenk halleri için alıyorlar.
Yurtiçi ve yurtdışı seralarda aramaktan başka, çok fazla yapılacak birşey yok.

Vildan Sönmez 26-02-2011 22:22

Sevim Hanım , çiçekli ve tomurcuklu bir dal kırılmış, annem de suda köklendirmiş. Ben bu gün ektim.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 760826)
Vildan hanımcım öyle çiçeklimi diktiniz yoksa o minicik boyuyla öyle güzel çiçeklendimi dikildikten sonra:eek:

Vildan Sönmez 26-02-2011 22:29

Sayın PlentyPlant,ahtapotum hem 4-5 yıldır bende olduğundan hem uzun süre çiçekli olduğundan hem de alışveriş yaptığım hiç bir yerde satıldığını görmediğimden benim için özel çiçeklerimden. İlk kez dallarını tamamen döktü.

Çiçek saplı kaktüsleri genellikle kaktüsseverler değil de bir kaktüs alayım bari diyenler alıyor. Çalıştığım şirkette bir arkadaşım, radyasyon iddiası üzerine aldı ve bu sahte çiçeklerin çoğaldığını iddia etti, sahte olduğuna zor inandırdım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 760854)
"Ahtapot"unuza çok sevindim Vildan Hanım. Başından beri güzelliğini, ardından duraklayıp çöküşünü izledikçe içim sızlıyordu.
Aynı duyguyu çiçek saplanan kaktüs ve mesemb türlerinde de hissediyorum. Ama sadece kendi adıma kızabiliyorum. Biz ne kadar söylersek söyleyelim, marketler bundan vazgeçmeyecekler ve üreticiler de marketlerin talebi doğrultusunda böyle gönderecekler. Çünkü "biz" az'ız. Ezici çoğunluk kaktüsleri sevmediği için, o rengarenk halleri için alıyorlar.
Yurtiçi ve yurtdışı seralarda aramaktan başka, çok fazla yapılacak birşey yok.

Vildan Sönmez 28-02-2011 00:08

2 Eklenti(ler)
Geçen hafta tüylü, puslu yapraklarına dayanamayıp Bauhause'dan aldığım yeni konuk...

Vildan Sönmez 28-02-2011 00:10

2 Eklenti(ler)
Aynı ailden olmalı iki farklı sukulent, Bunlar da yeni :o

Vildan Sönmez 28-02-2011 00:14

1 Eklenti(ler)
Eminönü'de yapma çiçek yapıştırılanlar özenle tezgahlara sıralanmış.
Ben kıyıda köşede duranlara bakıyorum, satıcı şaşırıyor, bu garibim kaça diyorum, abla ver 3 Lira yeter deyince almadan olmuyor.

Son 3 yeni bende olmayan türlerden...

Hatice Tarhan 28-02-2011 08:12

Güle güle büyütün yeni güzellerinizi Vildan hanım.Böyle elimizde olmayan türleri çiçek yapıştırmadan getirselerde bizlerde alsak ama nerde,heryerde olan türlerin üzerlerine yapıştırıyorlar şapka dır çiçektir iki kaş iki göz daha güzel olduğunu sanıyorlar bitkiye verdikleri eziyetin farkında bile değiller.

cemo 01-03-2011 12:51

1 Eklenti(ler)
Sevgili Vildan

Autum joy (ismi doğru yazdım umarım:o) Yeni filizler cıkarmaya başlamış. Brokoliye benziyorlar:p

Sayende kurtardım bu bitkiyi. Öldü diye atabilirdim, verdiğin bilgiler olamasaydı. Cok teşekkür ederim

Vildan Sönmez 01-03-2011 14:36

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla 9 dal geliyor. Çiçekleri öyle güzel ki Eylül'ü beklemeye değiyor de ğil mi Cemo'cum ?
(Ben de beklemeyi beceremeyip bu çiçeği bana veren yengemin kulaklarını çınlatayım bari)

cemo 01-03-2011 16:19

Gercekten 9 dalmış, saydım şimdi:)

Ben gecen eylülde yoktum, cicek acmış halini göremedim diye cok üzülmüştüm.
Bu yıl eylülde bir yere gitmek yok. Gidilirse de joy da benimle gelir.:))

G.Ü.L 01-03-2011 18:50

merhaba

1 Eklenti(ler)
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim).
Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok
Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı?
Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum....

Vildan Sönmez 01-03-2011 20:37

2 Eklenti(ler)
Merhaba Gül hanım. Sanırım bu fotoğraftaki türden. Hazır köklenmiş, hiç beklemeyin, hemen ekin.Köşeli ya da yuvarlak saksı farketmez, siz seçin. Sarı sarı da çiçekler açacak....

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi G.Ü.L (Mesaj 762354)
Ablamın Ankara dan annemin mezarından koparıp getirdiği bitkiyi evde suda bekleterek köklendirdim.Sedum Rubrotinctum türünden olduğunu öğrendim(bunun içinde yardımları için arkadaşlara tekrar teşekkür ederim).
Ama yalnış birşey yaparak elimdeki köklenen sedumu öldürmek istemiyorum.Kısacası evde onu büyütebilir miyim? Maalesef balkonum da yok
Ayrıca yuvarlak bir saksıya mı dikmeli yoksa daha geniş dikdörtgen bir saksıya mı?
Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum....

G.Ü.L 01-03-2011 20:59

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hemen ekeceğim

Vildan Sönmez 06-03-2011 19:42

1 Eklenti(ler)
Mustafa Bey Bauhause'a yeni kaktüsler gelecek dedi ya dayanamadım gittim.En çok gelen Meksikalıya benzetilmiş olanlar ve yapma çiçekli olanlardı. Yapma çiçeklilerden seçmeye çalışan bir anne kızın aklını çeldim, bakın gerçek tomurcuklular var seneye de açar diye, tabii sırf örnek osun diye ;););) ben de 5 tane aldım.
(Etiketli olan daha önce Taner Bey'den alındı)

Vildan Sönmez 06-03-2011 19:46

2 Eklenti(ler)
Şimdi sabah akşam bu tomurcukların açmasını bekliyeceğiz...

Herbirinde 2 şer tane var

Vildan Sönmez 06-03-2011 19:49

1 Eklenti(ler)
Astrophytum gillerden bu minik tombiğin az benzeri vardı bende.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025