![]() |
Vildan hanım,hepsi çook güzeller ellerinize sağlık harika görünüyorlar.Devamı var mı:confused:
|
Teşekkürler arkadaşlar. Mehtap Hanım'dan aldıklarım ve birkaç tane daha var.
Fotoğraflar evde olduğundan akşama yükleyeceğim... |
Vildan Hanım, hepsi birbirinden keyifliler... 36'daki ne kadar güzel olmuş, yaprakları boncuk boncuk. :)
33'tekini bahçeye diksek kışı geçirir mi ki? |
Vildan Hanım, ben de sizi kutlamak isterim. Çok güzeller... 36 daki bitkiye buralarda YEŞİM diyorlar, başka bir adı varsa öğrenebilirmiyim? Benim de küçük bir yeşimim var. Sizinki kadar büyütebilmeyi istiyorum. Sevgiler...
|
Sevgili Limon
Sedum bahçede olur diye düşünüyorum. 2 saksım da 4-5 yıldır açık terasta .Çok soğuklarda poşet geçiriyorum. Ben bu yıl Enez'e bahçeye diktim. Denemek istedim. Alıntı:
|
Nejla Hanım'cım
Çok zorlu bir bitki değil. Çabuk büyüyecektir. Crasula ailesinden ve aşağıdaki başlıkta bonsai yapan arkadaşlar var.(5 ve 25 nolu mesajlardakiler çok güzel.) Ben de düşündüm ama kıyamadım. http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=ye%FEim Alıntı:
|
Vildan hanım; bence en güzeli sizin bu bitkileri yıllar öncesinde almış olup, sanki bugün bu projeyi uygulayacağınızı tasarlamış gibi resimler çekmiş olmanız... Sizin sayfanızı zevkle okudum. Baştan sona mükemmel... Sizi tebrik ederim. yalnızzzz...... Şu ihtiyar için söylediğiniz bir sözü çok kıskandım. Dalı çokmuşta arkadaşlarınıza vermişsiniz.... Bu kadar cömertseniz bende arkadaşınız olmak istiyorum.
|
Emine Hanım, hem doğayı hem fotoğraf çekmeyi sevince böyle oluyor. Tabii birde digital ve bilgisayar desteği ile. Yoksa eskisi gibi karta fotoğraf bastırmak olsaydı batmıştık ki hem de nasıl. ;)
Elimden geldiğince cömert olmaya çalışıyorum, tıpkı diğer arkadaşlarımız gibi. Forumlara daha çok girerseniz çiçek ve tohumların şehirden şehire dolaştığını göreceksiniz. Alıntı:
|
Eski
1 Eklenti(ler)
Bu sukulenti birkaç yıl önce amcaoğlu hediye etmişti.
|
Yeni
1 Eklenti(ler)
Zaman zaman bozulup kurur gibi oluyor. Aslında daha büyümüş olmalıydı ama çıtır çıtır kırılan dalları oraya buraya toprağa dikiveriyorum. Son günlerde böyle.
|
Vildan Hanım; çok güzeller, emeğinize sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Zaman zaman minicik gövdesine bakmadan çiçek açtılar.
|
Sağolun Lale Hanım..
|
1 Eklenti(ler)
Bu kalonşonun ağababası annemde. Ne yapsam onunki gibi olmadı.
|
Eski
1 Eklenti(ler)
Mehtap Hanım'dan aldığım kaktüslerden biri. Tek yumru gelmişti
|
2 Eklenti(ler)
Yeni
Dipten verdiği yavrularla saksısında sıkışınca bölüp daha büyük bir saksıya aldım. 3 ayda yeni saksıyı da doldurmaya başladı. |
Eski
1 Eklenti(ler)
Euphorbia pugniformis
Bu ahtapot kollu ağır ağır büyüdü. |
2 Eklenti(ler)
Geçen yaz bir tane minik sarı çiçek açtı. Göbek kısmında sıralı açması gerekiyor. Bu yaz inşallah...
|
Eski
1 Eklenti(ler)
Mehtap Hanım'ın saksısından Mayıs'ta büyük saksıya almıştım.
|
Yeni
1 Eklenti(ler)
2 ay sonra Temmuz ayındaki durumu, saksısını kapladı neredeyse.
|
Eski
1 Eklenti(ler)
gasteria pulchra
2. Saksısına geçtiğinde Nisan ayında çiçek açan, Mehtap Hanım'ın fiyonk kaktüsü.. |
Yeni
2 Eklenti(ler)
Şimdi 3. saksısında, yeni yavruları ve tomurcuğu ile.
|
1 Eklenti(ler)
Bu yavrum yamuk yumuk ama olsun..
|
1 Eklenti(ler)
Bu yavrum da kaya gibi, sapasağlam...
|
1 Eklenti(ler)
Adenium
Mehtap Hanım'dan 2 Adenium almıştım. Birisi dipten çürüdü, kesip yeniden ektim, kurtuldu. İnşallah Adalet Hanım'ınkiler gibi açarlar. |
1 Eklenti(ler)
Steplia
Mehtap hanım'dan aldığım çiçeklerin yanında hediye gelen minik leş kaktüsü. Bu yıl açacakmış gibi yaptı ama tohumunu büyütemeden döktü. |
Çok hoşlar Vildan Hanım.
Yamuk yumuk büyüyen kaktüsten bende de var aynı sizinki gibi yamuk yumuk;) Bu arada Mehtap hanımdan alışverişi nasıl yaptınız?Ben tam bir bilgi bulamadım. |
Fatih Bey,
Mehtap Hanım, rahmetli Mucip Gürbüz'ün eşi. Bir dönem satış bölümünde başlığı vardı. Kaktüslerin adını yazmak için aradım, ben de bulamadım, sanırım kaldırılmış. Alıntı:
|
Vildan hanım hayranlıkla bakıyorum emeyinize salık.
|
Vildan abla, size mesaj atmaya çalışıyorum. Fakat kotası dolu falan diyor sizin için, tam olarak da anlayamadım..
|
Mesaj kutusu dolmuş hemen ayarlarım.
|
Merhaba Vildan Hanım;
Kaktüs ve sukulentleriniz için uyguladığınız özel bir bakım var mı? Çok güzel gelişmişler maşallah. |
Çiçeksever arkadaşım, hiçbir özel bakım uygulamıyorum. Terasım her zaman güneş alıyor.
Bütün çiçeklerimde bahçe toprağı ve torf karışımı var, son saksı değişiminde, Karacaköy Tean deresi kıyısından dere kumu almıştım ondan karıştırdım. Sulamada dikkatli oluyorum sadece. Çürütmemek için fazla sulamıyorum. Kaktüsler fazla su istemese bile kışın da sulamaya devam ediyorum. Bir de sayılarının artıp, geliştikleri son üç yılda en fazla 5-6 kere Vilmorin sıvı besinden verdim. |
Eski
1 Eklenti(ler)
18 nolu mesajdaki kaktüsün eski bir fotoğrafını buldum.
Dağıtımdan önce böyle imiş. Üzerinde satıcının iğne ile sapladığı yeşil yapma çiçekleri hemen çıkarmıştım. |
1 Eklenti(ler)
Graptosedum'Francesco Baldi
Tanıtacağım bu sukulent nolu mesajdaki Graptopetalum ile aynı saksıda. |
1 Eklenti(ler)
Çok benzese de yaprak formu farklı.
|
1 Eklenti(ler)
Crassula nussbaumerianum
Başka bir benzer sukulent... |
Vildan hanım 75 nolu mesajdaki sukulent benimde ilgimi çekmişti çok hoş ismi sanırım Graptosedum'Francesco Baldi .
|
Ah birde kolay, türkçeleşmiş isimleri olsa, kolayca öğrensek,
mesela kaynana dili gibi :D Alıntı:
|
Hiç sorma:p
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025