![]() |
Harikasınız Vildan hanım:p
|
Sevgili vildan hanım maşalla.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl da Kasım'da tomurcuklanan gözyaşı çiçeğim. Sadece bir dal tomurcuk verdi bu kez.
|
1 Eklenti(ler)
Autum Joy eski dallarını döktükçe dipten yavruları gelmeye başladı.
|
Epey ara verdikten sonra, harika sonbahar renkli sukulentlerinizle hoşgeldiniz Sayın Vildan Sönmez. Hala 27-30 derece civarı sıcaklıklar yaşandığı için, bırakın kızarmayı, direkt güneş ışığından koruyoruz buralarda. :)
|
2 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüsümde her yıl alt kollardan birazı sararır dökülürdü, ama bu yıl biraz daha fazla oldu.
|
1 Eklenti(ler)
Tüm kolların dökülmesini üzülerek izledim, ama gövde sağlamdı.
|
1 Eklenti(ler)
Dikkatli bakınca yeşil oluşumları farkettim. Sanırım kendini yeniliyecek.
|
Evet kendini yeniliyor .Bazı kaktüsler böyle oluyor benimde bir tane var .bu aylarda sararıp yok oluyor baharda tekrardan yeşeriyor.
|
1 Eklenti(ler)
Autumn Joy'un çiçeklenen dalları sararınca yeni dip sürgünler uluşmaya başladıktan sonra biraz daha beslenmesini bekledim. Bazı dalları toprak seviyesinin üç dört parmak üzerinden kırıp gazeteyle buket haline getirip boş bir saksıya koydum.
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl saksıda kalan dal artıklarının yaprak diplerinden minik sürgünler yaptığını görmüştüm. Bakalım bu denemede sonuç ne olacak, gazeteye sarılı dallar yeşerecek mi ?
Geçen yıldan: |
Bu kaktüs yaz boyu minik çiçekler açtı ve hiçbir yerde de satıldığını görmedim o yüzden kaybetmek istemediğim bir çiçek..
Alıntı:
|
Alıntı:
Sevgili Vildan hanım ben sanki örümcek ağlarına benzer oluşumlar görüyorum, yanılıyor muyum? |
Füsun Hanım hemen bakıp minik yumuşak resim fırçasıyla temizlerim. Çok dikkatlisiniz ve gözlerinize de maşallah....
|
Vildan hanım yakın gözlüğü olmadan maalesef artık yazıları bile zor okuyabiliyorum. Pek maşallahlık değiller ama dikkatliyim herhalde:))
Kırmızı örümcekse ilaçlama şart herhalde, belki kollarının sararıp, dökülme sebebi de olabilir diye düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlarımız daha iyi bilir. |
Autumn Joy'un dallarını ben de kesip suya koyayım o zaman deneme maksatlı:) Sararmaya başlamıştı. Dşpten de bir sürü filiz veriyor.
|
Sevim hanım dalları toprağın biraz üzerinden kırın. Dipten gelen yavrular besleniyor sanırım. Zaten daha sonra dokununca kendiliğinden kopuveriyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Medusahead diye aratınca öyle güzel çeşitler geliyor ki . Ben yapı marketlere bakıyorum, ondan göremiyorum herhalde. Sizin sayfanıza baktım hemen fotoğrafını eklememişsiniz. Aynı tür mü ?
http://davesgarden.com/guides/pf/go/57611/ Alıntı:
|
Bence aynı tür ama en iyisi yarın fotoğrafını çekeyim, sizler karar verin:)
|
2 Eklenti(ler)
Satı Hanım'ın geçen yıl getirdiği sukulentin sarkan dallarında sararma ve cılızlaşmaya üzülürken, toprak üzerinde yeni dallar oluştuğunu görüp sevindim.
|
1 Eklenti(ler)
Kısa ve yayvan bir saksıya ektiğim zıpçıktılar hiç canlanmayınca soğanları daha küçük bir saksıya toplayıp yerine yayılıcı sukulentler ektim..
|
2 Eklenti(ler)
Fuardan pembe beyaz ve Yuvacık'tan..
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini hiç göremedim ama Eylül başından beri bir, iki derken oniki tane tohum kesesi oluştu.
|
1 Eklenti(ler)
Sadece tek dalda bir tomurcuk veren tüylü yapraklım..
|
Alıntı:
|
Sulama konusunda hep korkmuşumdur. Hepsinde gün sayısı değil de toprağın kuruluk durumuna bakıyorum. Hava serin ve güneş de yoksa sulamıyorum.
Kaktüs saksılarımda çoğunlukla tabak yok, yani tabakta birikmiş su hiç olmuyor böylece. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl sonuç: Kırık solmuş çiçek dalları filizleniyor.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Taner Bey'in serasındaki Kalanchoe Eriophylla benziyor Sedef'cim ama aynısı değil.
Alıntı:
|
O tüylü yapraktan bende yok:o
|
Bu tüylüleri sevemedim ben yaa. Ne yapsak ki?...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sukulentlerin size özel bir sevgisi var, Sayın Vildan Sönmez. Başından beri sayfalarınızda görebildiğim bu.
Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
Büyük olanlarını kopartıp ye Vildan Ablam. Çok güzeldir. Ben hiç affetmem valla..
Hele mammillaria mystax olacak.... Alıntı:
|
3 tane de benim ki yapmış .Zehirlenmeyelim Mustafa abi :))
|
Sevgili Sevim, bir şekilde sizde de olur ;);)
Alıntı:
|
Sayın Vildan hanım,sayfalarınızı inceledim sukulent ve kaktüsleriniz çok güzel özellikle sukulentleriniz,Van dan getirdiğiniz 3 tür var ki çok ilgimi çekti ciddi anlamda çok beğendim 3 ü de bıcır bıcır geldi bana ve çok da merak ettim acaba hala yaşıyorlarmı ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025