agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Vildan Sönmez / Kaktüs ve sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/18243.htm)

Fatih 08-06-2010 22:09

Hayırlı olsun ablacığım.

Vildan Sönmez 08-06-2010 22:19

Sağolsunlar, daha önce de eşi saksıdaki nanelerini biçtiğinde dallarından vermişti, şimdi bir saksı nanemde var onlardan hatıra.

umıt79 09-06-2010 16:01

Ne güzel sizin adınıza sevindim Vildan Hanım. Komşulukta böyle olmalı.Komşu komşuya ara sıra kaktüs sukulent yollamalı :)

sevim.K 09-06-2010 16:06

Beyaz çiçekler çok güzel hangi seduma ait:confused: Bende varsa o çiçekleri gösterip nerede senin çiçeklerin diye azarlıyayım:mad:

Top kaktüs bende var. Geçen yıl çok güzel çiçek açmıştı. Bu yıl bozumuş olan yerden kestim kök kısmını yeniden diktim bakalım çiçek verecek mi:confused:

Askılı saksıdaki sizin kırmızı çiçekli yılan kaktüsünüze benziyor.

sevim.K 09-06-2010 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a1919 (Mesaj 653698)
Benimki de açtı hafta sonu gerçekten süperler.

Bu vesileyle sizde de ahtapot kaktüs olduğunu öğrenmiş mi olduk;)

Vildan Sönmez 09-06-2010 16:36

Büyük ihtimalle hafta sonu da 301 nolu mesajdaki çok yumrulu kaktüs geliyor:D:D:D:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 (Mesaj 655372)
Ne güzel sizin adınıza sevindim Vildan Hanım. Komşulukta böyle olmalı.Komşu komşuya ara sıra kaktüs sukulent yollamalı :)

Vildan Sönmez 09-06-2010 16:41

Sevim hanım'cım dilerim kaktüsünüz kurtulur.
Beyaz Çiçekler Van'lı sedum, akşama yapraklı fotoğraf yüklerim.Biraz büyüsün paylaşırız.
Askılı saksıdaki karşıdan benim ve asuman hanım'ın yılan kaktüsümüze benziyor. (Bu komşum kaktüslerin çiçeksiz halini sevmiyor, hani diyorum ;););) )

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 655377)
Beyaz çiçekler çok güzel hangi seduma ait:confused: Bende varsa o çiçekleri gösterip nerede senin çiçeklerin diye azarlıyayım:mad:

Top kaktüs bende var. Geçen yıl çok güzel çiçek açmıştı. Bu yıl bozumuş olan yerden kestim kök kısmını yeniden diktim bakalım çiçek verecek mi:confused:

Askılı saksıdaki sizin kırmızı çiçekli yılan kaktüsünüze benziyor.

Vildan Sönmez 09-06-2010 16:41

Değil mi ama ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umıt79 (Mesaj 655372)

Faruk 09-06-2010 17:40

Vildan hanım ne kadar heybetliymiş top kaktüsünüz. Resmen gözüm kaldı. Aman ona bir nazar boncuğu koyun yoksa nazarım değecek...

Hhatice 09-06-2010 20:04

Vildan Hanımcım güle güle büyütün çok güzel top kaktüs ,beyaz çiçekli sedumda gelin gibi donanmış.Benim yeni kaktüsümün çiçeği çok sağlıklı daha açmadı ama kazasız belasız baş köşeyi kaptı :)Açsın resimlerini paylaşacağım .

Vildan Sönmez 09-06-2010 20:06

Faruk Bey, bizler severek bakarız, o yüzden birbirimizin çiçeklerine nazarımız değmez, merak etmeyin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 655441)
Vildan hanım ne kadar heybetliymiş top kaktüsünüz. Resmen gözüm kaldı. Aman ona bir nazar boncuğu koyun yoksa nazarım değecek...

Vildan Sönmez 09-06-2010 20:08

Sevgili Hhatice şansına havalar serinledi, güneşi göremediği için durgunlaştı. Kardeşi gibi o da güzel yüzünü gösterecek inşallah..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 655540)
Vildan Hanımcım güle güle büyütün çok güzel top kaktüs ,beyaz çiçekli sedumda gelin gibi donanmış.Benim yeni kaktüsümün çiçeği çok sağlıklı daha açmadı ama kazasız belasız baş köşeyi kaptı :)Açsın resimlerini paylaşacağım .

Vildan Sönmez 09-06-2010 20:10

1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım beyaz sedumun minik dalları ve yaprakları...

Vildan Sönmez 09-06-2010 20:16

1 Eklenti(ler)
huernia boleana

İlk bu üç taneyi farkedip sürekli onlara bakıyordum. Biraz cılız ve sarı olduklarından dökülmelerinden korkuyorum.

Vildan Sönmez 09-06-2010 20:17

1 Eklenti(ler)
Sürpriz ikili tomurcuğu taşıyan dalın arkasında gizliymiş.

AizoaceaeFAN 10-06-2010 09:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 655553)
tavaresia barklyi
İlk bu üç taneyi farkedip sürekli onlara bakıyordum. Biraz cılız ve sarı olduklarından dökülmelerinden korkuyorum.

Selam, Vildan hanım bitkileriniz çok hoş. Güle güle büyütün. Bende de tavaresia var, bu bitkiniz tavaresia değil sanki huernia boleana gibi.Tavaresia nın çiçekleri daha uzun ve gövdesi daha sık dikenli.

Vildan Sönmez 10-06-2010 11:05

Kesinlikle haklısınız. Dosyaya adını yanlış kaydetmişim. Hemen düzelttim .
Hatalı gördüklerinizi uyarırsanız sevinirim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 655894)
Selam, Vildan hanım bitkileriniz çok hoş. Güle güle büyütün. Bende de tavaresia var, bu bitkiniz tavaresia değil sanki huernia boleana gibi.Tavaresia nın çiçekleri daha uzun ve gövdesi daha sık dikenli.

Vildan Sönmez 14-06-2010 12:15

2 Eklenti(ler)
301 nolu mesajdaki kaktüs Cuma akşamı geldi arkadaşlar. Bu dikenli ihtiyarı getirmek kolay değil, sağolsun sevgili görümcem ve eşi.

Üzerinde beş tane açmaya hazır tomurcuk vardı. Benim sayabildiğim 25 yumruluydu.

Vildan Sönmez 14-06-2010 12:21

3 Eklenti(ler)
Şimdi sen bu kaktüse emek vermedin diyebilirsiniz, ama bahçede garip garip bırakılmıştı. Mesela geçen haftaki kötü yağmurun altında kalmış, üzerinde salyangozlar ve beyaz pamuklu bitler vardı.

Kaktüs çiçekleri genellikle çok uzun ömürlü olmuyor ya, hafta sonu biz evde yokken açmasından korkmuştum. Pazar akşamı saat bire doğru eve geldiğimizde kocaman çiçekleriyle bizi karşıladı. Dün gece aceleyle çektiğim fotoğraflar...

AizoaceaeFAN 14-06-2010 12:37

En az 15-20 yıllık bu echinopsisin çiçekleri de kendi kadar güzel görünüyor.
Sağlıkla büyütün inşallah.

Güngör Salman 14-06-2010 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 658061)
301 nolu mesajdaki kaktüs Cuma akşamı geldi arkadaşlar. Bu dikenli ihtiyarı getirmek kolay değil, sağolsun sevgili görümcem ve eşi.

Üzerinde beş tane açmaya hazır tomurcuk vardı. Benim sayabildiğim 25 yumruluydu.

Çok güzeller, acaba geldimi diye merak ediyordum.
Devamını görmeden yazmışım açmış hali müthiş.

Ayşe Yıldız 14-06-2010 12:57

Muhteşemmm. Kocaman dikenlerin arasından nazlı nazlı çıkıp açılıveriyorlarya bayılıyorum valla. Gerçi benim hiç açan kaktüsüm olmadı şimdi birtane aşılı kaktüsüm var ilk defa açacak ve ben ölüyorum meraktan. Cuma günü yolculuk yapacak inşallah tomurcukları dökülmez:( Bu arada güle güle büyütün kaktüslerinizi.

asumandilek 14-06-2010 13:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 658065)
Şimdi sen bu kaktüse emek vermedin diyebilirsiniz, ama bahçede garip garip bırakılmıştı. Mesela geçen haftaki kötü yağmurun altında kalmış, üzerinde salyangozlar ve beyaz pamuklu bitler vardı.

Kaktüs çiçekleri genellikle çok uzun ömürlü olmuyor ya, hafta sonu biz evde yokken açmasından korkmuştum. Pazar akşamı saat bire doğru eve geldiğimizde kocaman çiçekleriyle bizi karşıladı. Dün gece aceleyle çektiğim fotoğraflar...

Ah ah.. :)) Maşallah Allah nazarlardan saklasın inşallah. Benim tomurcuk beni beklemedi ne yazık. İlk kez açacak diye gözünün içine bakıyordum lakin hafta sonu döndüğümüzde açmış ve solmuş olarak gördük. Kısmet işte. Sizinkini görünce kendiminkini görmüş kadar oldum sevgili Vildan. Hep böyle çiçeklerle dolsun inşallah.. Sağlıcakla.

Vildan Sönmez 14-06-2010 14:02

Sayın AizoaceaeFAN,
Saksı o kadar küçük geliyor ki, saksı çeperi sıkıştırmış, üç yumru yapışık kardeşler gibi kaynaşmış.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AizoaceaeFAN (Mesaj 658080)
En az 15-20 yıllık bu echinopsisin çiçekleri de kendi kadar güzel görünüyor.
Sağlıkla büyütün inşallah.

Vildan Sönmez 14-06-2010 14:04

Sevgili Güngör, geldi sonunda. Fotoğraflardan daha güzeller.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 658081)
Çok güzeller, acaba geldimi diye merak ediyordum.
Devamını görmeden yazmışım açmış hali müthiş.

Vildan Sönmez 14-06-2010 14:06

Ayşe Hanım, sabırla beklemek lazımmış, bu yıl anladım.
Sizinki de çiçekleriyle sevindirecek göreceksiniz...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 658092)
Muhteşemmm. Kocaman dikenlerin arasından nazlı nazlı çıkıp açılıveriyorlarya bayılıyorum valla. Gerçi benim hiç açan kaktüsüm olmadı şimdi birtane aşılı kaktüsüm var ilk defa açacak ve ben ölüyorum meraktan. Cuma günü yolculuk yapacak inşallah tomurcukları dökülmez:( Bu arada güle güle büyütün kaktüslerinizi.

Vildan Sönmez 14-06-2010 14:10

Asuman Hanım ben de korkuyordum çiçekleri kısa sürüyor, evde yokken açarsa diye.Cumartesi mi açtı Pazar mı bilmiyorum ama dün gece vakti eve gelince, terasa çıktım vallahi ay parçası gibi karşıladı bizi.

Hepimize bol çiçekli günler Arkadaşlar.........

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asumandilek (Mesaj 658097)
Ah ah.. :)) Benim tomurcuk beni beklemedi ne yazık. İlk kez açacak diye gözünün içine bakıyordum lakin hafta sonu döndüğümüzde açmış ve solmuş olarak gördük.

Faruk 14-06-2010 14:28

Vildan hanım çok güzel açmış kaktüsünüz, mükemmel. Merak ettiğim nokta bu kaktüs şuan kaç yaşında acaba???

Vildan Sönmez 14-06-2010 14:41

Faruk Bey, üzerinde 25 yumru sayabildim. AizoaceaeFAN arkadaşımızın da dediği gibi en az 10 yıllık olmalı.

umıt79 14-06-2010 19:01

Vildan hanım harika görünüyor . İnsan hiç geçmesin istiyor bu masallardan devşirilme görüntüleri...Fakat solmadan fotoğraflarını almanız harika olmuş.

sevim.K 14-06-2010 20:10

Yirmi beş yumru. Müthiş:p Belli oluyor ama epeyce yaşamış kaktüs.:)

Vildan Sönmez 15-06-2010 20:50

2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz hafta sanki kabul günümdü arkadaşlar, önce Sevgili Hhatice arkadaşımızla buluşmamızda getirdiği kaktüslerden ikisi.
Ayrıca dört minik yavru daha var, biraz gelişmelerini bekliyorum.

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:01

1 Eklenti(ler)
iki gün sonra da Sevgili berduray dan küçük bir kutu geldi. Nar misali çarşıdan aldım birtane eve geldim çok tane. Kat kat yerleştirilmiş, bir çok kaktüs ve sukulent çıktı içinden. Nasıl sığdırmış kırmadan, sağolsun, çok teşekkür edrim...

Tomurcuğuyla gelen bile vardı.

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:05

2 Eklenti(ler)
Beklediğim sadece steplia idi..

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:09

4 Eklenti(ler)
Diğerleri sürprizdi. En çok da seneciolara sevindim. Bende hiç yoktu şimdi yanılmıyorsam 4 tür oldu...

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:12

3 Eklenti(ler)
Ve diğerlerinden fotoğraflar...Kırılmış yaprakları, düşmüş yumruları bile diktim.
Teşekkürler arkadaşlar.

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:29

2 Eklenti(ler)
İhtiyar kaktüsümün çiçekleri bu gün solmuştu. Pazar ve Pazartesi çiçekliydi.
Dün sabah çektiğim fotoğraflar.

Vildan Sönmez 15-06-2010 21:32

1 Eklenti(ler)
Ahtapot kaktüs tomurcuklarını oldukça yavaş büyütüyor.

a1919 16-06-2010 07:36

Vildan hanım,
Güle güle büyütün hepsini. Ahtapotunuz da çok güzel görünüyor. Açınca süper bir görüntü olacak sanırım. Sabırsızlıkla bekliyorum :)

sevim.K 16-06-2010 08:26

Vildan hanım güle güle büyütün mü desem. Hep komşuda pişiyo bizde de pişse iyi olur mu desem:p Dağarcığımda de şarkı varsa söylüyorum mu desem.

Hani "gözlerim yollarda" gibi:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025