![]() |
Yeni Çiçekler...
5 Eklenti(ler)
Eklenti 343232
Eklenti 343233 Eklenti 343242 Eklenti 343243 Lenophyllum Guttatum... Eklenti 343234 Eklenti 343244 Senecio Citriformis... |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 343235
Adromischus cristatus. Yaklaşık 5 ay önce tek bir yapraktı. Çok yavaş gelişti. Ancak ben aşırı sıcaklar nedeniyle öyle olduğunu düşünüyorum. Eklenti 343241 Daha yakından yapılmış bir fotoğraf çekimi... |
Yeniler
5 Eklenti(ler)
Bende olan Aenium emekli olduktan sonra Eskişehir'den Bursa'ya taşınma aşamasında kurumuştu. Sonra Mersin'de bulunan ablam bir komşusunun bahçesinde aşağıdaki aenium u görmüş. Kendisi ve benim için iki dal rica etmiş ve almış.
Eklenti 343245 Eklenti 343246 Bendekine göre yaprakları biraz daha kısa ve eni geniş gibi. Yaklaşık 1,5 ay önce geldi ve saksıya aldım. İlk başlarda yapraklarından bir kaçını döktü. Ancak şu anda tutmuş ve köklenme başlamış olmalı ki hem yaprak dökmüyor hende üst tepe yaprakları gelişmeye başladı. Eklenti 343247 Epipyllium. Çelik olarak almıştım. Kısa süre önce toprağını değiştirmek istediğimde köklendiğini gördüm. Henüz sürgün vermedi ama köklendiğine göre gelişecektir. Eklenti 343248 Kalonche türlerinden olmalı. Kalonche Tomentosa olduğunu düşünüyorum. Eklenti 343249 Senecio herreianus, üç ayrı kök var saksıda. Ama alt orta kısımda bulunan sanki S. Radicans gibi. |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 343250
Haworthia Turuncata. Sürgün çeliği olarak alınmıştı. Yaklaşık bir ay oldu toprakla buluşalı. Tam net değil ama açık yeşil olan kısım dikim sonrasındaki gelişmeyi gösteriyor. Eklenti 343251 Farklı bir opuntia türü sanırım. Çelik almıştım. Üst orta kısımdaki yeni sürgün oluşturma çabasına bakılırsa tuttu ve köklendi. Eklenti 343252 Gözyaşı Çiçeği. Kalonche Deigre.... Eklenti 343253 Eklenti 343254 Farklı bir tür kalonche sanırım. Gözyaşı çiçeği ile birlikte ablam getirmiştir. |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 343255
Ablamın getirdiği farklı bir kalonche Eklenti 343256 Mammillaria türü olabilir. Eklenti 343257 Yaklaşık iki yıllık bir euphorbia. İlk aldığımda biraz büyümüştü ancak daha sonra büyümesi durdu. Yaklaşık iki ay önce toprağını değiştirdim. Bu değişimden sonra ise yaprak çıkarttı. |
Bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar,emeklerinize sağlık.Lenophyllum Guttatum un çiçekleri çok zarif görünüyor.
Kalonche Tomentosa olarak düşündüğünüz bitki, bana daha çok echeveria pulvinata ya benziyor gibi geldi. Saygılar... |
Siz yazınca görsellerden baktım sayın ipektugce, evet echeveria pulvinata'ya benziyor. Kalonche olmayabilir. Belki başka ziyaretçilerden de görüş belirtenler olabilir. İsimlendirme için biraz daha bekleyeyim.
Güzel sözleriniz için teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Benim yapraktan yetiştirdiğim K. tomentosamın küçüklük halini size göstereyim istedim. Yapraklar o kadar küçükken bile özellikleri bayağı belirginmiş. Eklenti 343288 Ne dersiniz? |
(Kalonche türlerinden olmalı. Kalonche Tomentosa olduğunu düşünüyorum.)
Sayın Skaraca bence o ufaklık echeveria setosa gibi görünüyor:) |
3 Eklenti(ler)
Dün yukarıda 603 nolu mesajımda 4. fotoğraf olarak yüklediğim ve kalonche tomentosa olduğunu düşündüğümü belirttiğim sukulentimin echeveria olabileceğine ilişkin arkadaşlardan açıklamalar geldi.
Bende belki isimlendirme de katkısı olabileceğini düşündüğümden aynı bitkiye ait daha yakın çekimleri ekliyorum. Eklenti 343490 Eklenti 343491 Eklenti 343492 Hem yaprak, hemde gövde üzerinde küçük kılcal tüyler var. Gövde kahverengi. Yukarıdaki görsellere göre isimlendirme konusunda katkısı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 343493
Eklenti 343494 Bugün açan stapelia çiçeğimden iki farklı görüntü. Bir tane tomurcukta sırasını bekliyor. |
Sevgili skaraca, bence de bitkinin Kalanchoe değil. Kalanchoe tomentosa'nın benzer tüylü bir yapısı vardır ama yaprak formu ve boyu daha farklı.
Bu bitki bence Echeveria. Bana Echeveria pulvinata'yı anımsatıyor. Bunun dışında benzer tüylü yaprak ve gövdesi olan Echeveria setosa ve Echeveria harmsii de var. |
Tillandsia
3 Eklenti(ler)
|
Çelikten Aenium
2 Eklenti(ler)
Eylül sonlarında Mersin'den ablamın getirdiği iki adet çeliği ikiye bölerek dört adet çelik yapmıştım. Bir süre köklenmesi umuduyla suda beklettim. Bir gelişme olmayınca toprağa dikmiştim.
Aradan geçen sürede bir tanesi görüldüğü gibi birden çok sürgün vererek gelişmeye başladı. Diğerlerinde bir gelişme yok ancak ben yine de bir ihtimal bekliyorum. Eklenti 360205 Eklenti 360206 |
Buna bayıldım işte Sayın Skaraca. Bir süre önce bu bitkiye (tillandsia) takılmıştım ama cesaret edemedim bakımı konusunda. Çok hoş görünüyor.
|
Alıntı:
Adana'nın sıcağı ve nem oranı bence tillandsia için oldukça uygundur. En azından bir tane temin edin ve deneyin. Bende şu anda dört tane var. İkisi aynı tür ionanta, diğer ikisi farklı olmak üzere üç ayrı tür. |
Tamam. Duvara tablo gibi asmak için iki tane ile başlayayım. Bir bulaşılmadık bu tür kalmıştı :)
|
Du bakalii n'olcek!
3 Eklenti(ler)
Dormancideki kaktüs ve sukulentlerim.
Bursa'da üç gündür kar yağıyor. Bu gece biraz rüzgar çıktı ama sabah yine kar yağışlı. Sonbahardan bu yana balkonda duran kaktüs ve sukulentlerimde şu anda olumsuz bir durum görünmüyor. Sempervivum, sedum, opuntia, agave, stapelia, echeveria gibi türler. Eklenti 360518 Eklenti 360519 Eklenti 360520 |
sn.skaraca sayfanızı şöyle bir dolaştım çok güzel kaktüs ve sucullent leriniz var ve çeşidinizde çok güle güle büyütün bitkilerinizi
|
Sn.skaraca,daha öncede kaktüs ve sukulentlerinizi böyle kar altında bırakdınız mı? ilk defa mı deniyorsunuz?Baharda nasıl olacaklarını merak ediyorum,gelişmelerini paylaşırsanız sevinirim.
|
Teşekkürler sayın Bayçalı, sayın ipektuğçe...
Hayır daha önce Eskişehir'de olduğum için soğuğa dayanıklı olduğunu bildiğim sedum ve sempervivum dışında kaktüs ve sukulentlerimi kış aylarında kapalı balkona alıyordum. Şu anda Bursa'dayım ve hava sıcaklığı Eskişehir'e göre daha iyi ve ayrıca sıcaklık ortalaması daha yüksek. Bu nedenle ilk kez olmak üzere bazı türleri ek olarak dış ortamda bıraktım. Üzeri karlı olanlardan Opuntia microdaysy dışındakilerin Bursa iklimine dayanacağına eminim. Opuntia ise -5 in altına düşmezse dayanır diye tahmin ediyorum. Eğer bahara çıkacak olurlarsa çiçek yönünden bereketli bir yıl olması gerektiğini düşünüyorum 2013'ün. Doğal olarak bu çiçek görüntülerini de sayfamda paylaşacağım. |
Tüm kalbimle bahara ulaşmalarını diliyorum. Sizinki resmen "dormancy" değil, donma hali olmuş. :) Güzel çiçek verecekler.
|
Merhaba Skaraca sukulent merakımdan sonra Tillandsia lar beni adeta büyüledi ve tesadüf bir çiçekçide buldum ve hemen aldım. Ama bakımı konusunda çok bilgi sahibi değilim. Satıcı arada fısfıslayın dedi ama ben o kadarla olacağını pek sanmıyorum. Çiçek kafesten bir telin üzerinde ve 9 adet bulunuyor ve uzun bir vazoya konulmuş vaziyette satın aldım. Bir yabancı sitede su dolu kaseye koyulan çiçekler sonra bezin üzerine kondu, havalandırıldı ve yerlerine yerleştirildi. Bu konuda bana yardım edermisiniz?
|
Sayın gizli bahçe, tillandsi'ların bakımı konusunda satıcının verdiği bilgi yeterli sayılabilir. Bende öyle yapıyorum çünkü. Kışın haftada bir fısfıs yeterli olsa da yazın sıcaklarda haftada iki-üç fısfıs gerekebilir. Tüm yaprakların fısfısla ıslanması gerekiyor.
Ancak farklı bir bakım türü olarak yabancı sitede gördüğünüz şekilde su dolu bir kase içine çiçekleri koyduktan sonra bir-iki saat kadar bekletip, daha sonra suyunu süzmesini sağlayarak yerlerine de koyabilirsiniz. Her iki bakım türüde hatalı değil yani. Doğal ortamlarında bunlar havadaki nemle yetinmeyi öğrenmiş bitkiler. Önemli olan nem ihtiyacını karşılayabilmek. |
Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. İstanbul için olsa bile nem ihtiyacı fısfısla karşılanmayabilir. Ben suda beklettim ve bitki resmen canlandı demek yeteri kadar su ihtiyacını karşılayamamış. Önerilerinizi dikkate alıcam.
|
Balkonum
5 Eklenti(ler)
Uzunca bir süredir sayfama fotoğraf yüklemedim. Olmadığından değil, yenilerin fotoğraflarını çekmemiş olduğumdan.
Bursa'da Bauhaus ve Cumhuriyet caddesindeki çiçekçiler, Yalova'da sera liliput ve diğer kaktüs-sukulent satıcıları, Eskişehir Baumaxx bu sürede bitki satın aldığım yerler oldu. Ayrıca Nisan ayı içerisinde Türkiye Kaktüs ve Sukulent Grubunca düzenlenen 1. Kaktüs ve sukulent sergisi için üç gün İstanbul'da idim. Katılımcı yeni dostlar edindim. Birbirimize hediyeler verdik, hediyeler aldık. Ancak yeni bitkilerimin fotoğraflarını eklemeden önce, bitkilerimin bakımını yaptığım balkon ve bu balkondaki bitkilerimin yerleşimlerine ilişkin fotoğrafları ekleyeceğim. Toplam 1,5 - 2 metrekarelik pimapen camla kapatılmış bir balkon. Odadan balkona doğru bakış Eklenti 409576 Balkon içinde bitkilerin genel görünümü Eklenti 409577 Eklenti 409578 Eklenti 409579 Eklenti 409580 |
Yeniler 1
5 Eklenti(ler)
Sera Liliputtan aldığım bakla görünümlü yaprağı olan bir sukulent ve dallanma şekli nedeniyle beğendiğim mesemb.....
Eklenti 409581 Eklenti 409582 Eklenti 409583 Eklenti 409584 Ledebouria pauciflora (Syn: Scilla pauciflora) Eklenti 409585 |
Yeniler 2
5 Eklenti(ler)
Gözyaşı çiçeği, Aşkın gözyaşları (Evrim hanıma teşekkürler)
Eklenti 409589 Kaktüs Sukulent sergisinde Halil beyden bir hediye Eklenti 409590 Senecio Articulatus. Yaklaşık 12-13 cm uzunluğunda tek dal idi. Yan dallar oluşturması için toprak seviyesinden 5 cm yukarıdan kestim. Henüz yan dal oluşturmadı ama ön kısımda toprak içinden çıkan yeni bir sürgün var. Eklenti 409591 Kesilen ve köklenmesi için toprağa dikilen üst kısım. Eklenti 409592 Mammillaria Cristat Eklenti 409593 |
Yeniler 3
5 Eklenti(ler)
Senecio Articulatus. Ön kısımda net görünmese de topraktan çıkan yeni bir sürgün var.
Bu ve yukarıdaki Senecio Articulatus'u sera liliputta derin aramalar sonucu buldum ve aldım. Büyük ve geniş yapraklı sukulentlerin arasında altta kalmışlardı. Aynı yerden üçüncü geçişimde fark ettim ve hemen iki tane aldım. Eklenti 409599 Bu ise sergi organizatörü Aytaç beyin hediyesi. Eklenti 409600 Gasteria mini. Bu da Aytaç beyden. Eklenti 409601 Adramiscus Cristatus... Eraydın beye (yamadorian) teşekkürler. Eklenti 409602 Crassula Perforata variegeta. Bursa Çiçekçiler çarşısından tesadüf görüp aldım. Alt yapraklar yeşil iken üstten çıkan son 4-5 sıra yaprak variegetaya dönüşmüş. Eklenti 409603 |
4 Eklenti(ler)
Gymnolar... İlk ve son fotoğrafta görünen pembe oluşum çiçek tomurcuğu.
Eklenti 429619 Eklenti 429620 Eklenti 429621 Eklenti 429622 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025