agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/)
-   -   Kaktüs ve Sukulentlerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/17216.htm)

mehtap051 08-09-2009 15:30

Kaktüs ve Sukulentlerim
 
4 Eklenti(ler)
Sizler kadar çok çeşidim olmasa da paylaşmak istedim.

zeynepdincer.k 08-09-2009 20:40

Hepsi güzel Güle güle ve sağlıkla büyütün. Selamlar

mehtap051 08-09-2009 21:56

Çok teşekkür ederim.

selenn 09-09-2009 13:40

Ellerinize sağlık, çok güzeller. Eminim cam önü kısa sürede yetersiz gelecek, daha çok çeşide sahip oldukça raf sistemleri ile çözüm aranacak:))

Faruk 09-09-2009 14:43

Güzel günler de bol çiçekli olarak büyütün Mehtap hanım...

mehtap051 09-09-2009 15:26

Sevgili Selen aslında raf sistemi düşündüm.Ama rafı monte edeceğim ışıklı ve aydınlık bir duvar bulamadım.Yarı gölge oldu.(Evimide değiştiremeyeceğim için) diğer odaların cam önlerini kullanacağım.Yazdığın gibi çeşidim artacak.Çünkü sitedeki arkadaşlarım ücretsiz çelik gönderecekler..

Pat(i)ilker 09-09-2009 19:41

sevgili mehtap hanım bitkileriniz çok güzel :) acaba 3.resimdeki en soldaki kaktüsün adı nedir biliyormusunz çok hoşuma gitti ?hani 3tane olan

mehtap051 09-09-2009 21:37

Onun adı haworthia fasciatadır.Zühtü Bey'den almıştım.Onu bende çok seviyorum.Temennilerin için teşekkürler Faruk.İnşallah çiçeklerini de görürüz.Sizlerle paylaşırım.

lale76 09-09-2009 22:16

Güle güle büyütün sevgili mehtap051. Kaktüs sevdasına kapılmışsınız bir kere zamanla ev bile dar gelecektir. Yeni çeşitler oldukça seve seve paylaşırım.
2. fotoğrafta, ortada ki saksıda çiçek mi açmış? Leş kaktüsüne benziyor ama emin olamadım, adı nedir?

Pat(i)ilker 09-09-2009 22:20

teşekkürler :) açıkcası o bitkiyi ilkkez görüyorum :) ama çok beğendim nerde bulabileceğim hakkında bi bilginiz varmı veya hanqi mevsimde çıkar satılmaya

mehtap051 09-09-2009 22:33

Lale76 çiçeğim leş kaktüsü ama çiçek yok.Onun çiçek açmasını dört gözle bekliyorum.Arkada başka bir çiçek var.Yeni çeşitlerini seve seve kabul ederim.Ben burada kaktüs ve sukulent bulamıyorum.BUnların bir kısmını arkadaşlar ücretsiz gönderdi.(kaktüs kardeşliği).Bazılarını da satın aldım.
Pat(İ)ilker Kağan kullanıcı ismini kullanan zühtü Bey'den aldım.Sizde isterseniz Zühtü Bey'e bir özelden mesaj atın.Varsa sizinle paylaşabilir.Sitede olan arkadaşlara bir sorun.Hatta ben İlkin Hanım'a sormanızı tavsiye ederim.o da kaktüs ve sukulent sever.Adana'da yaşıyor.Size yardımcı olabilir nereden bulacağınız konusunda.

PlentyPlant 24-01-2010 16:20

Sayın Mehtap051. Güle güle büyütün kaktüslerinizi. Çeşidiniz, böyle bir yöreye çok da az sayılmaz. Sert iklime sahip bir yerde uğraş veriyorsunuz. Karşılığını alacağınızdan hiç kuşkum yok.
Tek bir endişem oldu: Radyatörün üstünde yer alıyor bir bölümü. Kışın fazla güneş almadığı halde sıcak ortamda bulunmaları, garip dal uzamalarına neden olabilir. Haddim değil belki ama bir önerim olabilir mi? Radyatörün üstüne bir ünite ahşap yer parkesi koyarsanız, hem radyatörün sıcaklığını çok fazla iletmemiş olur, hem de radyatörden daha geniş bir saksı koyma alanınıza sahip olabilirsiniz. Pencerenizdeki mermer çıkıntısı, parkenin oda tarafına doğru düşmesine de engel olacaktır.
Zevkli uğraşınızda başarılar dilerim.

skaraca 25-01-2010 09:29

Sayın mehtap051,

Çekimlerde ışık yetersizliği olmasına karşın kaktüsleriniz güzel. Hawortia'nız oldukça güzel gelişmiş. İkinci fotoğraf sağ tarafta ilk sukulent sanırım kara kafa. Latince ismini bilmiyorum ama yaprakları güneş altında siyah-mor bir renge dönüşüyor.

Bu linkte bendeki kaktüs ve sukulentleri görebilirsiniz.

Bu arada benimde bir Niğde'li olarak ilk arabamın plakası 051'di.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025