![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
İllere göre aylık ortalama en düşük sıcaklıklar
Sayın dmtmrt teşekkür ederim. İllere göre aylık ortalama en düşük sıcaklıklar Bahar geldiğinde hava sıcaklığında artış ve güneşlenme süresinin artmasıyla birlikte her kaktüs için büyüme belirtisi varmı ona bakılır ve büyüme belirtisi gösterenlere fıffıs sulama başlanır ve kaktüsler yavaş yavaş güneşe adapte edilir. Sonraki haftalarda ise tam sulama yapılabilir. Ancak bahar aylarında soğuk geçen geceler yeni sulanmış kaktüsler için tehlikeli olabilir. Ortalama en düşük sıcaklık değerleri kaktüslerin kış uykusuna girerken (sulamayı keserken) ve kış uykusundan çıkarken (yeniden sulamaya başlarken) önemli. İnternette bir araştırma yaptım, ortalama en düşük sıcaklık 8 derece öneriliyor. Tabi bu bir genelleme, doğrusu kaktüs türüne göre değişir. Aşağıdaki tablo da Bursa ili için aylara göre ortalama en yüksek ve en düşük sıcaklık değerleri var (Meteoroloji genel müdürlüğü web sitesinde alınmıştır ) ![]() Bu tabloya bakarak Bursa için genel olarak fısfıs sulamalardan sonra 15 Nisan civarı komple sulama yapmaya karar verdim (15 Nisanda ortalama en düşük sıcaklık 7.2 Derece) Aşağıdaki tablo Antalya ili için. Antalya Bursaya göre sezona bir ay erken giriyor (ayrıca sezon bir ay geç bitiyor). ![]() Merak edenler aşağıdaki adresi kullanarak kendi illeri için bu değerlere bakabilirler https://www.mgm.gov.tr/veridegerlend...k.aspx?m=BURSA Güneşiniz bol olsun! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
Alıntı:
Şu anda 29 derece sıcak var ve sert poyraz var saat 21:53 belki gün doğumuna doğru 23 olur. pek bağlı kalmamakta fayda var. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Fatih_Soydemir haklı olabilirsiniz, Meteorololi Genel Müdürlüğü sitesinde Uzun Yıllar İçinde Gerçekleşen Ortalama Değerler (1926 - 2016) verilmiş. Küresel ısınmadan dolayı son yılların sıcaklık ortalamaları daha farklı olabilir. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mammillaria prolifera
Mammillaria prolifera Mammillaria proliferanın üç alttürü var; 1-Mammillaria prolifera ssp prolifera 2-Mammillaria prolifera ssp arachnoidea 3-Mammillaria prolifera ssp texana Önce kırmızı meyveleri göründü, sonra çiçek açtı. Alttür prolifera texana olduğunu sanıyorum. ![]() ![]() ![]() Güneşiniz bol olsun... Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 11:19 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium sp
Gymnocalycium sp Daha önce 5 li çiçek açan Gymnocalycium sp bu defa 4 lü çiçek açtı.Çiçekleri çok güzel! ![]() Alttaki Gymnocalycium sp ise bugün ilk defa açtı... ![]() Doğrusunu isterseniz mammillaria olduğu zaman hangi tür olduğunu daha çok merak ediyorum.Gymnocalycium cinsine ait 71 tür var ama belkide bunlar birbirine daha çok benzediği için türünü bulmak için o kadar uğraşmadım. Düzenleyen tapi : 27-03-2018 saat 21:17 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Echinopsis subdenudata
Echinopsis subdenudata Kaktüs cinslerine ait tür sayısına bakacak olursak, Echinopsis cinsi kaktüs Opuntia ve Mammillaria cins kaktüslerden hemen sonra gelmekte. Echinopsis cinsine ait 129 tür bulunmakta. Echinopsis cinsi kaktüslerin genel özellikleri çiçeklerinin nisbeten büyük oluşu. O nedenle elimdeki Echinosis subdenudata nın çiçek açmasını sabırsızlıkla bekliyordum. Echinopsis subdenudata kolay bulunan ve pekçok hobicinin sahip olduğu bir tür. Anavatanı Bolivya ve Paraguay (Güney Amerika). Yaklaşık 3-4 hafta önce oluşmaya başlayan iki adet tomurcuk 8 haziran da iyice belirginleşti. 8 HAZİRAN Çapı 8cm yüksekliği 5cm Echinopsis subdenudata ![]() 10 HAZİRAN tomurcuk sapı giderek uzuyor... ![]() 11 HAZİRAN tomurcuk sapı 18 cm uzunluğa ulaştı. Gece çiçek açmaya başlıyacak... ![]() Çiçek açma işlemi aynı gece saat 23:00 de başladı ve yaklaşık 6,5 saat sürdü, sabah saat 5,5 te tamamlandı. Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 11:14 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Echinopsis sundenudata, devam
Echinopsis sundenudata devam 12 haziran sabahı Çiçek çapı 10cm. ![]() Sonra, çiçekler düştü. ![]() Çiçek ömrü için 12 saat diyebiliriz. Not: Çiçek açma dönemini daha iyi yansıttığını düşündüğüm için bir adet Timelapse hazırladım. Ancak bu sitede video upload olmadığı için ekleyemedim. Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 11:15 |
|
|
|
![]() |
|
|