![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
unlu bit!
Birer Sedum ve Sempervivum'a davetsiz misafirler gelmişti. Pazar günü arap sabunuyla banyo yaptıktan sonra biberiyeyle güzelce yağlandılar, bebek gibi oldular Saksıları da tarçınlandı, akşama yerlerine dönerler artık. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Alıntı:
Bu uyguladınız işlemleri daha açık yazabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
Önce gözüme çarpan unlu bitleri ataç, kürdan, toplu iğne vb ile topluyorum. Sonra mercimek kadar arap sabunu karıştırdığım suyla yıkıyorum sukkulenti. Bunun yerine aktarlarda satılan biberiye yağından 4-5 damla damlattığınız yarım litre suyu, bitkinin her yerine (bilhassa yaprakların altına ve gövdeyle birleştikleri yerlere) fıs-fıslayabilirsiniz ya da pamuk yardımıyla sürebilirsiniz. Fazla yağ zamanla yapraklarda kararma ve şekil bozulması yaratabiliyor (maalesef tecrübeyle sabit); o yüzden suyun çok ağır biberiye kokmamasına dikkat ederek bir ölçü tutturmaya çalışmak en iyisi. Toz tarçın ise bildiğim kadarıyla bu tür zararlıları kaçırıcı özelliğe sahip- o yüzden yeniden dikim öncesi saksı toprağına da biraz tarçın serpiyorum. Umarım işinizi görür. Forumda bir arama yaparsanız aynı işlemi zeytinyağıyla uygulayan üyelerin tariflerini de bulabilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kaktüs, sukkulent, sukulent |
|
|