agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni7044Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2014, 14:23   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-02-2014
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 1,027
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili esin çok teşekkür ediyorum, sayfayı açarken biraz tereddüt ettim, sayfa açacak ne kadar bitkim var ki demiştim ama hepsini bir araya toparladıktan sonra kararımı değiştirip yeni sayfa açmam gerektiğini düşündüm.

Sedumnar evet saksılarını doldurdular hele de çiçeklenince çok daha hoş görüntüleri oluyor.

Crassula ovatanın adını sizden öğrenir öğrenmez hemen notumu alıp fotoğrafın altına adını yazdım, çok teşekkür ederi.

Çiçek açtıran zengin olduğunu yazmışsınız. Hiç duymamıştım şimdiye kadar onu da öğrenmiş oldum, pek zengin sayılmayız ama çok şükür başımızı sokacak bir ev, yazlık bir de arabamız olduktan sonra daha ne olsun, zenginlikte hiç gözüm yok, çocuklarım, torunlarım ve bitkilerimle daha zenginim onlar beni mutlu ediyorlar. Allah bu kadarını herkese her isteyene nasip etsin dilerim.

Daha sizlerden çok şeyler öğrenecemiz var. Sevgiler
Para konusu işin şaka kısmı Nasıl kılıç çiçeğiyle ilgili boyu bir metreyi geçerse çiçeğin sahibi ev alır diye bir efsane varsa crassula ovata ile de ilgili böyle bir söylence var. Maksat gırgır olsun tabii Yoksa sizin de dediğiniz gibi en büyük zenginlik aile

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 17:04   #2
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,785
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi -Esin- Mesajı Göster
Para konusu işin şaka kısmı Nasıl kılıç çiçeğiyle ilgili boyu bir metreyi geçerse çiçeğin sahibi ev alır diye bir efsane varsa crassula ovata ile de ilgili böyle bir söylence var. Maksat gırgır olsun tabii Yoksa sizin de dediğiniz gibi en büyük zenginlik aile
Elbette sevgili Esin çok doğru söylüyorsunuz, ben de inanırım zira sizin de dediğiniz gibi seneler evvel bir tane kılıcım vardı ve bir metreyi geçmişti, onu gören arkadaşlarım bana dediler ki içinden bir dilek tut dileğin gerçekleşene dek kimseye söyleme dileğini, dileğin gerçekleşirse eğer o kılıç ölür demişlerdi ve inanırmısınız gerçekten de böyle oldu, ve kılıcım öldü.

Bir dileğim daha vardı, çalıştığım yerde ki arkadaşlar arasında biribirimize ufak ta olsa 7-8 arkadaş bir araya gelip doğum günlerimizde hediye alırdık. Sıra bana geldiğinde yine bana bir dilek tut hediyeni öyle aç demişlerdi, aldıkları hediye ise, yedi taneden oluşan minik fillerdi, bunları kapıdan içeriye doğru dizersen dileğin kabul olur ve dileğin kabul olduktan sonra bir tanesi kaybolur demişlerdi, aynen öyle de oldu, o fillerimi şimdi hala 6 tane olarak saklıyorum.

Bu tuttuğum dilekler gerçek miydi, zaten olacağı mı vardı bilemem ama ben içimden çok inandın. Sevgiler selamlar.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025