![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik
|
Sevim K./ Kaktüs ve Sukulentlerim
Doğrusu bu bölümde değerli arkadaşların birbirinden güzel, sağlıklı, bakımlı kaktüslerini, sukulentlerini, sedumlarını gördükçe hem sevgiyle hem de özenmeyle bakmadım değil. ![]() İlk kez kaktüsmü almıştım sukulent mi hatırlamıyorum bütün bildiğim "seviyorum şu dikenli şeyleri" dediğimden bu yana otuz yıla yakın bir zamanın geçmiş olduğu. Zaman zaman kaktüs dostu arkadaşlara söylemişimdir hiç bir zaman onlarca kaktüsüm olmadı ama her zaman o üç beş kaktüsüm veya sukulentim baş köşe konuğu oldu yüreğimin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik
|
Aristatayı ne zaman almıştım hatırlamıyorum. Bakmayın öyle bir çırpıda adını yazabilmiş olmama. İsim hafızam çok zayıftır. Bana kalsa "emine" derdim "ne kadar ilginç çiçekleri var" dediğim zaman çok çabuk çoğalıyorlar diye saksısından hemen bir tane yavruyu çıkarıp bana veren emine'yi anmak adına ![]() Bir diğeri ayşe. Akçakoca'ya gittiğim bir gün ayşe abladan almıştım nohut kadar bir yavruydu. Doğrusu o annenin büyüyeceğine, onlarca yavru vereceğine ihtimal vermedim bir iki yıl boyunca inatla nohut büyüklüğünü koruyunca. Öyle sevdim ki minicik krem rengi çiçeklerini büyü demedim ondan sonra olur ya gücenir diye ![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 04-06-2010 saat 22:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() Çiçeklerine vurulmuştum gördüğüm zaman bu yılan kıvrımlı şeylerin ![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 14-04-2011 saat 13:58 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-08-2010
|
Sevim hanım, çok güzeller...ellerinize sağlık. Şu yılan gibi kıvrımlı olanı merak ettim aporo kaktüs mü acaba? oysa ben de fotoğrafta görüp çok aradım ama hiçbir yerde bulamadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
gerçekten harika görünüyor. benimde var ama nedense gelişmiyor kök kısmından çürümeye başlıyor. bu ayda dışardalar acaba ondanı oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Kaybettik
|
Benim hep dışarda durdular edasu. İki yıldırda kapalı balkondalar. Balkonunuzda durmasında bir sakınca yok, dayanırlar soğuğa. Ama yağmur altında kalırsa kök çürümesi olabilir. Kışın kar altında kalırsa don olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
![]() teşekkürler ben topraktan diye düşündüm toprağını değiştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Kaybettik
|
Arkadaşlar üstüste yaşadığım yorgunluklardan sanırım üst üste aksilikler yaşadım son zamanlarda. e- posta adresimle ilgili bir sorunum oldu. O sorunumu çözemediğim için ağaçlar.net için yeni şifre talebinde bulunamadım kısacası isteğim dışında bir süre uzak kalmış oldum. Fatih Bozoklar arkadaşımızın iletişim kurmamda destek olmasıyla yeniden siteye merhaba demiş bulunuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Kaybettik
|
Bir sürü telaşlı koşuşturmayı savdık sağolsun arkadaş dost desteklerini gördük artık yeniden bitkilerimizle birlikte sayfamızda olma zamanı. İhmal ettiğim tüm dostlarım en kısa zamanda telafi edeceğimi umarım, sevgiler ![]() İkinci ve dördüncü fotoğrafta lila rengi sakız sardunyam var. Orkuncum çok özür diliyorum senden benim için aldığın sakız sardunytaları yetiştirmem mümkün olmadı yaşadığım onca şey arasında. İnan verdiğim para için üzülmedim sevgili öğretmenim emeklerin için üzüldüm. Birinci fotoğraftaki sempervivum Düzce'den geldi. Bu arada sempervivum türlerime yenileri de eklendiler Üçüncü fotoğraf echeverialarımdan biri, çiçekte Düzenleyen sevim.K : 21-02-2013 saat 12:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Alıntı:
Canınız sağolsun, sayfanızdaki 4. mesajda sözünü ettiğim kaktüs var.Selamlarımı gönderiyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Kaybettik
|
Öyle deme ümit. Hem zamansızlık hem de ara ara nükseden rahatsızlığım nedeniyle belki. Biraz da tembellik mi benimki ![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 06-06-2010 saat 06:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Kaybettik
|
Geçenlerde yirmi yıllık toprak kabının dökülmeye başladığını görünce değiştirme zamanı gelmiş artık diyerek yeni saksılarına aktardım bu emektarları. Çoktular. Keyifle çoğalırlardı birken üç beş yedi olarak. Taşarlardı saksıdan salkım salkım. Azaldılar, üzüldüler belki de kim bilir ilgilenemediğim zamanlarda ![]() ![]() Düzenleyen sevim.K : 07-06-2010 saat 08:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Kaybettik
|
O ne balkon öyle asuman diye diye bıktırmış olmalıyım. Susturmanın başka çaresi yok anlaşılan demiş olmalı sevgili Asuman ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili sevim hanim, kaktüs sayfan hayırlı olsun güzel kaktüslerinle gözümüz gönlümüz açılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili Sevim Hocam , Sizi de bu sayfa da gördük ya gam yemem desem yeridir .Sayfanız hayırlı olsun .O gönlünüzün bir teline dokunan '' sevdiğiniz dikenli şeyleri '' bizlerde burada görüp paylaşmanızdan zevk alacağız . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() ![]() Stapeliayla berduraydan gelen güzellerle tanıştım. Doğrusu leş kaktüsü diye hakaret etmişler bu güzel şeylere demiştim o desenli dünya harikası çiçeği gördüğüm zaman her ne kadar bu saksıda görünmüyorsa da ![]() graptoveria echeveria Diğeri de Echeveria Topsy olabilir Düzenleyen sevim.K : 04-12-2011 saat 07:42 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Kaybettik
|
Sedumları, yer örtücüleri çok seviyorum. Bir türlü fırsat bulup hazırlayamadığım köşemde yerlerini almak üzere bekleyen yer örtücülerim. Yardımcım her geldiğinde Sevim hanım bizim köye gittiğimde görüyorum bunları. Dönüp bakmıyordum hiç. Ama burada görünce sanki bir başka gibi görünüyor gözüme diyor ![]() sedum sermentosum sedum reflexum sedum acre sedum album sedum spirium sedum hispanicum Düzenleyen sevim.K : 07-06-2010 saat 10:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevim.K, Kaktüslerinizden çok kaktüslerinizi sevdiklerinizle özdeşleştirmeniz ve bunu bir çırpıda anlatıvermeniz hoşuma gitti. Sizde bu sevgi olduktan sonra da, nohut tanesi kadar olan bir kaktüs öylesine nasıl çoğalmaz. Hoşgeldiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Kutlarım Sevgili Sevim Hanım. Kaktüsleriniz hiç de az değil ve çok da güzeller.. Hani tek saksıya ektikleriniz var ya (9 nolu mesaj), biraz zaman geçsin büyüsünler kabına sığmayacaklar. O yılan gibi olan bende bu gün açtı yıllar sonra. Sadece , Fotoğrafları biraz daha büyük yükleyin. tek tek detayları da paylaşın bizimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik
|
p Evet sedumlar. Balkonu kapatalım. Bu yaz taşınalım mı ![]() ![]() Tabi bu arada "çalış senin de olur" cümlesine yanıt olabilir mi bilemiyorum. Ne dersiniz ![]() Biraz daha. Sevgili jineopa sevgilerimle ![]() sempervivum sedum palmeri Düzenleyen sevim.K : 14-04-2011 saat 14:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hani utanmasam şimdilerde gençlerin kullandığı bir söz var onu söyliyeceğim ![]() Hem de ne yanıt olmuş yani. Bir de 'iste senin de olur' kısmı var onu da unutmayalım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Kaybettik
|
Kıskandım doğrusu Vildan hanım o zarif beyaz çiçeği. O çiçeğin çıktığı gövdeyi. Koca bir kap dolusu hemde. Baktıkça al beni diyor. Üstelik benim güzellerim henüz çiçeklenmemişken ![]() Bu güzelliğe sahip olmamı sağlayan sevgili arkadaşıma teşekkürler. Pembe çiçeği de çok zarifmiş değil mi ![]() Adromischus cooperi Adromischus Cristatusum da vardı kışın yaprakları döküldü. Güçlü yaprakları çelik yapmıştım. İki üç tanesi köklenmiş. Filizlensin diye bekliyorum ![]() Düzenleyen sevim.K : 09-06-2010 saat 12:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|