agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni3199Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2014, 14:36   #1
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
Sayfanız hayırlı olsun, nasıl açtırıyorsunuz bu kaktüsleri böyle, ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim sayın Sumeyra47; Kaktüslerin hepsi bu şekilde çiçek açsa ne kadar güzel olurdu. Bazı kaktüsler daha fazla çiçek açıyorlar. Bazılarını açtırmak ise daha zor oluyor. Bunları ben küçükken almıştım. Keşke daha fazla alsaymışım. Zaman içinde büyüdüler ve her yıl çiçek verdiler. Şu anda çok fazla kaktüs var elimde. Bir kısmı kaloriferlerin kapatıldığı arka odadalar. Fazla aydınlık olmadığı için bu yıl ne yapacaklar ben de merakla bekliyorum. Bir kısmı da ön tarafta güneş gören yerdeler. Hangi taraftakiler bunlar gibi çiçek açarlar mı ilerleyen günlerde göreceğiz. Ben genelde toprağını değiştirebilirsem kendi yaptığım karışım ile saksısını değiştiriyorum. Biraz büyük saksıya dikiyorum. Güneş gören yerde olanlar tabi ki daha iyi gelişiyor. Bu iki kaktüs her yıl nerede ise pençere kenarında kaloriferli odada. Yazılanların aksine çiçek veriyor. Her bir dikenin oradan tek çiçek çıkıyor. Aynı yerden ikinci çiçek çıkmıyor. Büyüdükçe çiçeklerin büyüklüğü ve sayısı artıyor. Bakalım bu yıl çiçek açacaklar mı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2014, 14:58   #2
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Ben genelde toprağını değiştirebilirsem kendi yaptığım karışım ile saksısını değiştiriyorum. Biraz büyük saksıya dikiyorum..
Sizle aynı fikirdeyim. Her aldığım bitkinin, öncelikle saksısını değiştiriyorum. Daha büyük saksıya alıyorum.
Gecen sene, bahceye diktiğim kaktüsü cıkartmakta epey zorlandım. Öyle bir kök salmıştı ki. Ne kadar cok kök, o kadar çok çiçek diye düşünmeye başladım.

Bol çiçekli bir yaz dilerim.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2014, 09:36   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sizle aynı fikirdeyim. Her aldığım bitkinin, öncelikle saksısını değiştiriyorum. Daha büyük saksıya alıyorum.
Gecen sene, bahceye diktiğim kaktüsü cıkartmakta epey zorlandım. Öyle bir kök salmıştı ki. Ne kadar cok kök, o kadar çok çiçek diye düşünmeye başladım.

bende yeni aldığım çiçeklerin köklerini biraz kısaltıp, öyle dikiyorum yeni saksıya sanki traş gibi, bu durum genelde çiçekleri coşturuyor, çiçek besini kullanıyormusunuz?

Tohumcu Nılgun ve Muda beğendi.
mlevent.aktan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2014, 15:34   #4
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mlevent.aktan Mesajı Göster
bende yeni aldığım çiçeklerin köklerini biraz kısaltıp, öyle dikiyorum yeni saksıya sanki traş gibi, bu durum genelde çiçekleri coşturuyor, çiçek besini kullanıyormusunuz?
Ben genellikle çiçek besini kullanmıyorum. Zaman zaman aldıklarım arada verdiğim oldu. Hazırladığım toprak karışımı içerisine bulabilirsem yanmış gübre veya koyun gübresi koymaya çalışıyorum. Dün bir arkadaş arkadaşının solucan gübresi sattığını, çok küçük miktarlarda bitkilerin yapraklarına püskürterek kullanmasına rağmen bitkilerin bir anda değiştiğini ve büyüdüğünü anlattı. Onu denemeyi düşünüyorum.

mlevent.aktan beğendi.
Eski 10-02-2014, 15:31   #5
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster

Bitki ne kadar güçlü ise o kadar güçlü çiçek açabiliyor. Çiçek açtırmak için daha küçük saksılarda bırakılabiliyor ancak önce bitkiyi büyütüp daha sonra küçük saksıda daha fazla çiçek açmaya zorlanabilir. Ben genellikle bu saksıyı değiştirmeyi unutmak dışında kullanmıyorum.
Size de bol ve her çeşitten çiçekli bir yaz dilerim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025