![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Hay hay efendim ![]() ![]() zaten benim de yeni eklemek istediğim resimler de vardı...Bir kaç yeni çeşit |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Acanthorhipsalis monacantha (syn. Rhipsalis monacantha)Koyu sarı turuncumsu çiçek açıyor çiçekleri küçük rhipsalislerde olduğu gibi. Nem ihtiyacı çok yüksek.... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Lepismium cruciforme (syn. Rhipsalis cruciformis)Henüz çiçek açmadılar havai kökleri çok fazla.Yanındaki saksıda Cynanchum messeri diye tahmin ediyorum.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Rhipsalis trigona 2 yılda lütfedip uçlardan birer tane küçük sürgünler verebildi... ![]() .Diğeri de rhipsalis micranta |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da rhipsalis çeşidi ama yaprakları atlas çiçeği gibi geniş çok tembel oldukları için isimlerini yazmıyorum işte.2 yılda sadece bir tanesi tek bir sürgün verdi... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
1.resim öylece geldiği gibi doruyor. Rhipsalis heteroclada, 2.resim Rhipsalis fasciculata yapı olarak Aporocactus flagelliformis e benziyor dalları daha ince. 3.resim Rhipsalis platyclada çok ince ve hassas bir yaprağı var neredeyse hergün az az su vermek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Rhipsalis clavata 2 denemem olmasına rağmen pek yaşamadı gibi....Tohumdan yetiştirdiğim atlas çiçekleri... |
|
|
|
![]() |
|
|