![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Delosperma güzel kokulu çiçekleriyle balkona neşe veriyor. ![]() Tesadüfe bakın, Vildan Abla'da bu iki sukulenti aynı saksıya dikmiş. Yeni farkettim.Tabi onunki çok güzel gelişmiş, benimkiler henüz o kadar büyük değil. ![]() Kalanşo ve arkadaşı sedum... Kışın minicik bir çelikti ikisi de. ![]() ![]() Pencereden bir görünüm... ![]() Kare saksılara geçişim devam ediyor. Bitkiler müsait oldukça,vakit buldukça devam ediyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2 lt suda bir çay kaşığı ya da bir şeker kaşığı (tam hatırlayamadım) gübreyi iyice eritip hepsine paylaştırmıştım azar azar. Bu gibi gübreleri kullanırken çok dikkatli olun lütfen, biraz fazlası çiçeğinizi öldürebilir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafı gördüm önce, amma tesadüf derken mesajını gördüm. Bilmem aynı saksıya ekmek iyi mi, ben bu yıl ayırmak istedim daha rahat büyüsün diye. Kökler öyle birbirine karışmış ki ayıramayıp sadece saksıyı büyüttüm. Bu arada silvestrin yürek yakan cinsten yani ![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Gymnocalycium Vatteri Daha 2 gün önce bir şeyi yoktu kaktüsümün. Renginde bir tuhaflık sezdim, kahverengileşmeler vardı. ![]() Hemen saksısını boşalttım, çürüme mi var dedim ama kökünü iyice yıkadım, sağlam. Kaktüsün gövdesinde yumuşama, içine çökmede yok. Anlamadım ki ne oluyor bu kaktüse. Tam da tomurcuk çıkarmaya niyetleniyordu. ![]() Sadece merkezdeki dikenleri sallanıyor. Sanki içten içe bir şeyler oluyor kaktüse. Bu durumda ne yapmalıyım bilemedim. Bir şeyler olduğu kesin. Kesmeli miyim acaba? ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdilik kesme, güneşe koy biraz beklesin. Şayet merkezdekiler güneşte sertleşmez ise zaten çürüme içten içe oraya ulaştığı için yapacak birşey yok demektir. Şimdilik güneşte beklet suladığın zaman ortada biriken su nedeniyle yumuşma oluşmuş olabilir. Yumuşama sadece oradaysa üstten sert olan bölgeye kadar kes topraga yerleştir, kesilen bölgelerdeki köşelerden yeni yavrular gelir. |
|
|
|
![]() |
|
|