![]() |
|
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı çiçeklerinin deli olduğuna hükmettim artık. ![]() ![]() ![]() ![]() Ve yine tomurcuklanan atlasım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Annenizin kaktüs fotolarını paylaştığınız için teşekkür ederim. Tenekelerde ekili bitkilere bayılıyorum. Ya da peyzajcı gibi muhteşem düzenlenmemiş bahçe, balkon vs görüntülerine de. Böyle daha doğal geliyor. Aslında küçüklüğüme dönüyorum. Tarsus' ta babaannemin bahçesindeki bitkiler gözümün önüne geliyor. Hele dama çıkan merdivene dizilmiş teneke( tabiiki Vİta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri kadar dikenleri de dikkat çekici Mammillaria'nın. Çok güzel, beyaz çiçekler ne kadar asil gözüküyorlar. Annenizin bitkileri de çok güzel. Ne zaman bir yağ tenekesinde coşmuş bir bitki görsem evdeki tüm saksıları atıp yağ tenekesi bulmak istiyorum. Plastik saksılar ya da çömlekler o yağ tenekelerinin yaptığını yapamıyor. Ben de Bozcaada'ya gittiğimde benzer yağ tenekesi örneklerini görünce döner dönmez markete gittim. Eşime inatla yağ tenekesini gösterince gülmeye başladı. "Evde yağ var" demekle yetindi. "Olsun hep lazım" dedim. Sonra toprak, saksı, bitki taşımanın yanısıra şimdi de yağ tenekesi mi taşıyacağım deyince kıyamadım ona ![]() Düzenleyen selenn : 20-04-2012 saat 13:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
Bunu yapmak zorundaydım... ![]() Öğleden sonra şehir dışına çıkacağım ve bir kaç gün evde olamayacağım için bu çiçeği görmek zorundaydım... Sabah mami'nin çiçeği açacak gibiydi. pencere pencere güneşi takip ettik, olmadı, tam açılmadı... ![]() ![]() Sonra balkona direkt güneşe çıkardım, hava rüzgarlı olduğu için üzerine bardak kapattım. Çiçeğin açması için gerekli ISI ve IŞIK şartlarını oluşturdum... ![]() ![]() Ve açtı... Mükemmel renk... Mammiliaria'larımın sürekli pembe tonlarında açmalarından sıkılmıştım... Üstelik sarı en sevdiğim renk... Ama bütün bu övgülerimin yanında öyle güzel, öyle yoğun bir kokusu var ki... Çiçeğin açtığını görüp içeri almak için bardağı kaldırdığımda nefis kokular yayıldı balkona... Limon çiçeği kokusunda, kesinlikle bu kaktüsten(mammillaria surculosa) edinmenizi tavsiye ederim... Minik bir çiçek ve bu kadar güzel koku , inanmıyorum... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rengi, kokusu güzel ve bir hafta oldu, çiçek hala sağlam, sabah açılıp akşam kapanıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs - Sukulent Kardeşliği Bahçem olsaydı eğer çim yerine yerörtücü olarak kesinlikle bu iki güzel sukulenti kullanırdım. Ama maalesef şimdilik saksılardalar ve kaktüslere arkadaşlık ediyorlar. Sarkarak büyüyecekler. Kışın çeliklenmiştim, baharla birlikte ilk çiçekler göründü. İnşallah tüm saksıyı kaplamış, yoğun çiçekli hallerini de görürüm. Delosperma cooperi ve buz çiçeği ![]() (sarı, kırmızı, beyaz gibi renklerini de bulmak lazım, karışık renkli olarak büyük saksılarda aranjman güzel olabilir) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sakdag Bende ikisinin de kırmızısı var.. Ama moru daha güzel.. Umarım seneye sizinki de saksıyı doldurur ![]() Bu görüntü kırmızı olsaydı bu kadar dikkat çekici olur muydu?.. (Fotoğraf: Bir okulun penceresi) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne? Seneye mi? Bu sene dolmaz mı saksı acep? ![]() Fotoğraftaki başka bir tür mü acaba? Acem halısı denilenden galiba, daha sık çiçekleri oluyor onun, daha güzel görünüyor. (ilk fotoğraftaki yılbaşı aşım nasıl... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı aşınız bana ilham oldu.. Kaynana diline ben de denedim bakalım tutacak mı? Ordaki tuttu mu peki? Temennimiz o saksı bu sene dolsun.. Hattâ taşsın ![]() Fotoğraftaki tür, acem halısıyla sizdeki türün arasındaki bir akrabası sanırım.. Yürüttüğüm tek dal ![]() Çiçek açmaya çalışıyor ama yaprakları buruşmuş.. Sanırım tutmayacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu temenni daha iyi geldi bana. ![]() Sizin ki de tutar büyük ihtimal, arsız oluyorlar biraz. Bu aşı kışın ki, başarısız denemelerimden. Diğerleri kurudu, bu sağlam, tutmakla tutmamak arasında ama tuttu galiba. Şöyle bir çekiştirdim, dala yapışmış, olmuş bu olmuş. ![]() Ben de birkaç deneme daha yaptım aynısından, bu sefer daha iyi sabitledim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Daha öncede pek çok kez denedim yapraktan üretimi. Ancak ya çürüdüler, ya kurudular. Bu sefer ''uğraşmayacağım sizinle, ne haliniz varsa görün'' deyip, saksıya saçtım öylesine. Fazla alakayı sevmiyorlar sanırım... ![]() Sizin delospermanın türünü bulmaya çalıştım ama 2 seçeneğe indirebildim. Delosperma ashtonii veya delosperma sutherlandii... Karar vermek için canlı canlı incelemek gerekiyor. Belki ikisi de olmayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Bir de yapraktan üretimin zorlayıcı tarafı var; bazılarını öylesine bırakıyorsunuz bazıları ise farklı bir işlem istiyor.. Bunu anlamak zor.. Kalanchoe panda ve türevleri ortadan kesilerek üretiliyor sanırım.. Crassula yaprakları da öyle.. Ama gel gelelim bende tutmuyor.. Toprağın da sürekli nemli olması gerekiyor değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Benim yaprakçıklarım, oluşturmaya çalıştığım sedum aranjmanımın içine serpiştirilmiş durumda. Çok nemli olduğunu söyleyemeyeceğim. 2-3 günde bir suluyorum. Yüzeyi geniş olduğu için toprak çabuk kuruyor. Benim üretimlerim tamamen şans diyebilirim. ![]() ![]() Bu yaprakları da iri oldukları için uçlarını toprağa gömmeyi tercih ettim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
İnci tanelerim açmaya devam ediyor.Sıradaki Gymnocalycium vatteri, iki tomurcuğu vardı ancak ben evde yokken biri kuruyup düşmüş. Susuz kalmış sanırım. Çok, çok güzeller. Çiçek taç yaprakları ipek gibi, renk geçişleri, hareler mükemmmel. Minicik kaktüsler kendilerinden büyük çiçek açıyorlar. Çiçekleri kokusuz ancak görsellikleri yeter bence. G. Baldianum'da G. vatteri'de dün saat 15.00'de tomurcuklarını patlatıp açma yarışına girdiler. 16.00'da açmışlardı, 2 saat açık kalıp sonra kapandılar.Çiçek taç yaprakları çok sert, bu yüzden yoğun güneş ışığı ve ısısına ihtiyaçları var. Aslında video çekimi yapmak isterdim çiçek açma anlarını ama birden açıverdiler. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Camdan bakan güzeller... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Sıkı bir baldianum hayranı olarak gıptayla seyrettim sizinkini. Dikenlerini benzetip 2 tane almıştım, birinde tomurcuklar oluşuyor. Bahtıma ne çıkacak bakalım ![]() Gymnocalicium vatteri'nin renk tonlamaları da müthiş. Gymnoların hemen hepsi çok güzel açıyor ama bu ayrı bir güzel. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Nevsune Hanım, gymno çiçekleri gerçekten çok güzel, seyrine doyum olmuyor. Birkaç gündür gözlemliyorum. Evim komple güneş almasına rağmen saat 15.00'den önce açmıyorlar, 2 saat içinde de kapanıyorlar. Aklınızda bulunsun güzellikleri kısa sürüyor. Ama olsun; bu kadar kusur kadı kızında da olur demişler.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Mevsimini şaşıran güzel...
Baharın gelmesiyle kaktüslerim bir bir açılmaya başladı, kışın tomurcuklarını döken (Beyaz?- Sarı? olduğunu belirleyemeyen, aslında beyaz diye alınan) yılbaşımda tekrar açmaya heveslendi. Kışın 2 ayda büyüyen tomurcuklar, baharda 1 ay olmadan açıldı. Rengini gösterdi bana... ![]() Fazla söze gerek yok, işte güzelim: ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Bu rengini hiç görmemiştim.Üstteki kaktüslerin de renkleri çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
İnanın ben de görmemiştim Ayseldeniz hanım, bu yüzden açmasını diğer kaktüslerimin açmasından daha fazla heyecanla bekledim. ![]() Evden ekmek almak için A101'e gidip bu güzeli almıştım 4.90 tl'e. Yanımda 5 tl olduğu için ekmek alamamıştım tabi. Bir kere daha ekmek almaya dönmüştüm markete... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Chamaecereus silverstrimden tomurcuklar lar lar lar . ... ![]() ![]() ![]() 150 taneye kadar saydım, biraz daha vardı sayılacak, sıkıldım saymaktan... ![]() ![]() Bu kadar tomurcuğu büyütmeye çalışırken bir yandan da yavru vermeye çalışıyor çılgın... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Sarı yılbaşının yanına kırmızı paskalya iyi gider bence. ![]() 3,5 yapraklı paskalyamda çiçeklerini açtı, 3 çiçek, bir tomurcuğu var, iri çiçekli cinstenmiş. Bana bu çeliği gönderen arkadaşıma tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Bir varmış, Bir yokmuş. ![]() ![]() Bir günlük yokluğumu fırsat bilip açtı nankör çiçek! Bir sene beklemiştim onu halbuki.Umarım 2. çiçeği kaçırmam.Gittiğim yere onu da götürecektim ama ellerim doluydu. Önce can, sonra canan... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|