![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bir kısmı donmaktan son anda kurtulan aşkın göz yaşları çeşitlerimi ve tepesinde çiçeği donduktan sonra yarıdan kestiğim kalanchoe longifoliayı bir saksıyla aldım, bu saksı biraz uzun boyluları bir arada gördüğümüz bir aranjman oldu. ![]() ![]() ![]() Bir saksıda da cylindropuntia subulata kaktüsüm ile 2 çeşit leş kaktüsümü birleştirdim. Leş kaktüslerin ikisi bir arada ekiliydi, kökleri sarmaş dolaş olduğu için ayıramadım. Öylece oturtmak zorunda kaldım saksıya. Şimdiden dolu dolu görünüyor saksı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Assolistimiz, yeterince büyüktü ve görkemi nedeniyle sahneye tek başına çıkmayı tercih etti. Mayıs ayındaki görkemli çiçekleriyle yanına ne koysam sönük kalacaktı... ![]() ![]() Saksı değişiminde en çok zorlandığım tür Prenses chamaecereus silvestrii oldu. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Echeverialar... Bu çiçeği (sağdaki) ilk defa mahallemizde bir evin duvarında görmüştüm. Sahibini annem tanıyordu, annemi göndermiştim bir dal istemeye. ![]() Bu da 7-8 yıllık falan, aranjmalara katmaya kıyamadım. Böyle tek seviyorum. Yapraklarının altında upuzun bir sapı var, palmiye gibi oldu artık. Boğumlarından yaşı sayılabiliyor. Soldaki saksıda da yeni yetmeler büyüyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hatta Kaktüs Albümündeki fotoğrafını da yenileriz bu vesile ile ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüslerin saksı değişimi oldukça zor olmasına rağmen verim sürekliliği ve güzelliği için katlanılıyor. Ellerinize emeklerinize sağlık. Desenize Mayıs'ta görsel bir şölen bizleri bekliyor ![]() Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, sayfamı ziyaretinize çok sevindim. ![]() Paskalya çiçeği; Paskalyalar çiçek açmak için bol ışık ister, uzun gün çiçeğidir. Bazı paskalyalarda tomurcuklar görünmeye başladı. En kısa sürede tomurcuk görmek istiyorsanız, bitkinizi bol güneşli ve gün içinde uzun süre güneş alan bir yere konumlandırın, yer değişikliği yapmayın. Benimki gün boyu güneş alan güney cepheli pencere içinde. ![]() ![]() Adeniumlar, 2 posta halinde ektiğim adeniumlarım, oldukça keyifliler. İlk ekilenler 6 yaprak oldular bile, 2. ekilenler şimdilik 2 yaprakcık. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şöyle bir şeker pembesi G. baldianum çiçeği bekliyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |