![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Nurtopu gibi lithopslarım oldu... :)
Nihayet lithopsum bölünme aşamasını tamamladı. Saksının yanındaki mercimek lithopsumu maalesef kaybettim, nedenini bir türlü çözemedim. Şimdi iki sorunum var, yardımlarınızı bekliyorum. 1. Hala yeşil olan tohum kesesi 2 lithops arasına sıkışmış durumda, bunun için beklemeli miyim, ne yapmalıyım bilemedim? 2. Kasım ayından bu yana hiç sulama yapmadım , ne zaman başlamalıyım? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Cılız bir şekilde, tek dal halinde uzayan senecio'ya kızıp üç parçaya böldüm. Aynı saksıya diktim, umarım daha yoğun bir görünüme kavuşur. Kök uzantıları büyütmüştü zaten dalında, toprağa hafifçe batırdım. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Sn sakdag, son kaktüsleriniz de çok güzel ama saksı harcında yanmış hayvan gübresini duyunca endişelendim. Çok yerde okuduğuma göre kaktüslerde kesinlikle hayvan gübresi kullanılmaması gerektiği yazılıydı. Ben de bu konuda tecrübeli değilim ama forumda deneyimli kişilerden okuyunca ben aklımın bir köşesine almıştım bunu. Umarım zarar görmezler ya da harcı değişseniz mi acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Kedi tırnağı; ben de okuyorum hayvan gübresinin kaktüs grubu bitkilere zararlı olduğu ile ilgili bilgileri ama hiç zararını görmedim şimdiye kadar. Yaklaşık 10 yıldır kaktüslerim var, en başından beri kullandım yanmış hayvan gübresini. Hiçbir zarar gelmedi kaktüslerime, aksine daha canlı ve güzeller... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdağ 313. mesaj, 1. fotoğraf, orta sıra, soldan 2. kaktüsün adını öğrenmem mümkün mü ? Yol tarifi gibi oldu ama adını bulamamıştım Lithopslarınız çok güzel olmuşlar. Ben benimkileri suladım Her zaman aceleciyim nedense ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm kıi susuz bırakmıştım bende, aklıma düşüverdi dün birden, kana kana su verdim Ben bu lithopsları hep öldürüyorum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Cemo Abla, ben de bütün kış su vermedim ama susuz kalıyor diye kendimi çok rahatsız hissettim bir yandan da. En sonunda gözümün görmeyeceği bir yere koydum, susuz acı çekiyor gibime geldiği için... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Benim lithopslarımı birkaç aydır 15 günde bir biraz suluyorum. Zararı olmadı. Benimkiler çok küçük olduklarından mıdır bilmem çok muntazam kabuk değiştirdiler, böyle zar gibi görünmüyorlardı hiç. Kabuk değişimininden önce de sonra da 2 lob halindeler.Çoğalmaları için biraz büyümeleri mi gerekiyor? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Elta; bilmediğim yerden sordunuz sorunuzu? ![]() ![]() Ben de lithopsumu bu kışın başında aldım, yeni yeni tanıyorum bu aileyi.Bölünmelerini izlemek çok ilginç.Tek bildiğim kışın su yok, yazın da çok çok az miktarda verilmesi. Sorunuzu konunun ustaları daha iyi yanıtlar umarım. Ben de merak ettim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Ben de okumuştum kışın su verilmemesi gerektiğini ama benimki kalorifer peteğine yakın ve öğleden sonra iyi güneş alan pencere önünde olduğundan vermeden duramadım ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2011
|
Eğer lithops'unuzun eski yaprakları iyice kurumuş suyu çekilmiş ise yavaş yavaş fısfıslama yapabilirsiniz. Ama bu konuda cimri davranın lütfen. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Sayın Sagdag, bir hayli çalışmışsınız. Baharın gelmesi ile saatlerce kaktüslerin başında vakit geçiriyoruz. Kare saksı seçimi ile oldukça az yer kaybettiğinizi görüyorum. Daire saksılar yer kaybına ve diplerinin daha dar olması sebebi ile ağırlık merkezleri kolay devrilmelerine sebep oluyor. Bu saatten sonra kare saksıya dönmekte gözümde büyüyor. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Kare saksılarım 7*7 cm , kaktüslerime çok iyi geldiler doğrusu. Yanyana dizince de gözüme güzel göründüler. Yavaş yavaş kare saksıya dönüştüreceğim ben bütün bitkilerimi. Yer sorunu ve gelecek kışı düşününce kesinlikle kare saksı diyorum. Hafta sonum eve kum, çakıl, toprak, gübre taşıyarak geçti. (Kaçak inşaat yapar gibi ) |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili sakdag kare saksılara geçmişsiniz, hayırlı olsun, gerçekten çok hoş gözüküyorlar. bende geçen hafta bütün kaktüslerimi kare saksılara geçirdim tam 4 saat uğraştım delimiyim ne? ve hepsini kaktüslerim için aldığım rafa dışarıya koydum, sizce erkenmi oldu biraz? size bol kaktüslü ve çiçekli günler diliyorum Sevgiler... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşım, kare saksıları sevdim ben de. Ama biraz süslü olsalar fena olmazdı değil mi? Kaktüsleri artık dışarı alma vakti, bence erken değil. Hele bir de balkonunuz güneş alıyorsa, değmeyin keyiflerine. Balkona attıklarımda da birer birer tomurcuklar belirmeye başladı. Her gün bir tomurcuğun gelmesini izlemek çok keyifli. Ama streste yapmıyor değil, ya birşey olursa diye. Birkaç gündür bir çift kumru dadandı, korkuyorum zarar verecekler diye. Gerçi hayvanlar ne yapsın, onlarca balkon var etrafta, bir tek benim ki yeşil duruyor. Bitkilerime zarar vermeden yuva yapsalar keşke; balkonu kirletmelerine razıyım ben.. Raf işini ben de düşünüyorum, gerçi duvara monte edemem. Isı yalıtım mantosuna zarar vermemem gerekiyormuş... Başka birşey düşünmem gerek. Aslında duvarlara asılan saksılara da bayılıyorum ama, elden birşey gelmiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Not: Hazır sizin sayfanıza yazıyorken denk geldi, bir ricam var (aslında bu genel olarak bütün kaktüscü arkadaşlardan bir rica). Kaktüs fotoğraflarınızı yüklediğinizde isimlerini de yazabilir misiniz lütfen. Birkaç arkadaşın dışında pek önemsenmiyor bu. Bilmeyenler bilenlerden öğrensinler. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
![]() Benim rafım daha doğrusu dolabım duvara monte değil 5 raflı masif ağaçtan yapılma bir raf dolap, çok aradım ama sonunda istediğim gibi birşey bulabildim. Bu arada benim kaktüslerim evin güney cephesindeler şimdilik hallerinden memnunlar, umarım havalar yeniden soğumaz... |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Sayın Sagdag bitkileriniz ve onlarla olan iletişiminizi izlemek çok güzel,ara sıra bir iki kayıp üzücü oluyor,sayfanızın başındaki #2 mesajınızdaki beyaz açan kaynana topuzunuzu kaybetmenize üzüldüm,bendede hep pembesi hem beyazı vardı fakat beyaz açanı bir kaç sene önce kaybettim ve bir daha beyazını bulamadım,pembesi var hatta ayırdığım bir,iki tane yavrusuda mevcut,isterseniz size gönderebilirim. Sağlıklı ve bol çiçekli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın Ykolko, bir yanlış anlaşılma oldu galiba, kaynana topuzum ölmedi, duruyor. Çiçek rengi çok açık pembe, ilk sayfadaki resmi acemilikle flaşlı çektiğim için beyaz gibi duruyor. Sizin için eski fotoğraflardan gerçek rengini ekliyorum. Beyazından bende de yok. Echinopsis subdunata var ona benzeyen, ondan var bir tane. O şimdi tomurcukta, açınca resmini eklerim. Bir tane de koyu pembesi var, en son siparişimde almıştım ama daha çok küçük ceviz büyüklüğünde.![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Balıkesir'deyim Nevsune Hanım, burası yarı ılık, yarı soğuk bir iklim. Benimki kışı dışarda geçirdi, aşırı ayazlarda (max -9) üstünü örttüm sadece. Annemler Edirne'de, onda da var bu çiçekten o da çıkarmış dışarı. Bayağı dayanıklı bir tür zaten... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Echinopsis dayanıklı bir tür herhalde, Edirne'de soğuklara dayanmış olabilir haklısınız. Genel olarak sormuştum. Balıkesir'de gece gündüz farkı çok olmasa gerek. Bu saatten sonra oralarda kaktüslere açık havada birşey olmaz sanırım. Biz biraz daha beklemede kalacağız ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|