![]() |
|
![]() |
#121 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2010
|
sevgili musbet kaktüslerinize bayıldım çok sağlıklı görünüyörlar maşallah deyip dilimi ısırdım bende kaktüs hastasıyım umarım birgün bende sizlerle kaktüslerimi sizlerle paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
ben geçen sene bu zamanlar kaktüs hastalığına yakalandım 4 tane kaktüsle başladı aramızdaki aşk, şimdi elimde toplam 45-50 ye yakın tür var ![]() işin ucu kaçıyor iyice ![]() eskiden eşime, ben nekadar ![]() ![]() yani benim kaktüs deliliğim gittikçe artıyor ![]() Bu arada sizin türlerinizde harika sayfanızı ziyaret ediyorum sıksık. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Yenilerle başlayalım... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sukulentleri saksılarıyla birlikte bu saksımsının içine koydum ve üzerlerini yapraklarla örtüm. hem yer tasarrufu hemde hoş gözüktü biraz ![]() ama en kısa zamanda tek tek saksılanacaklar ![]() ![]() buda deli kızın penceresi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
bir pencere dolusu kaktüs daha ![]() bunun gibi 2 pencere daha var ama onları göztermiyim ![]() ![]() yapraktan üretmeye çalıştığım bebişlerim, bu konuda pekte fena sayılmam galiba ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
|
Sizin gibi kaktüslerinin güzelliği dillere destan birinin bitkilerimi beğenmesi beni çok mutlu ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Evet en güzel gözüken pencere orası, diğerleri karman çorman, bitki çok olunca itiş tepiş sıkıştırıyorum pencere önlerine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Müspet Hanım, Saatlerce sayfanızı gezdim. Harika kaktüsleriniz var. Ellerinize sağlık. Bu güzellikleri bizimle de paylaştıgınız için ayrıca teşekkür ederim. Yapraktan üretim hakkında size sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevinirim. **Yapragın ne kadarını topraha batırıyorsunuz. **Hangi sıklıkta su veriyorsunuz/ ya da bu dönemde besin takviyesi yapıyormusunuz. **Nasıl bir ortamda ( yani bulundugu yerin sıcaklıgı) Cevap için şimdiden teşekkürler Selam ve sevgiler Asu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
**yaprakları toprağa batırmıyorum öylece toprağın üzerine bırakıyorum. **çok nadir su veriyorum, sulamıyorum desem yeridir, toprak çoğunlukla kupkuru oluyor. **besin takviyesi yapmadım hiç, daha önce kaktüs tohumu ektiğim toprağı kullanıyorum. **23derece sıcaklıktaki oturma odamda güneye bakan pencere önünde bol güneş alan bir yerde duruyor. umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fatih beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Sevgili Müsbet Hanım, Ziyedesi ile yardımcı oldunuz. Cok teşekkürler. Bende bu yöntemi denemek istemiştim. Fakat hafifçe topraga batırdım. Diğer özellikler aynen yazdıgınız gibi salonda ve bol güneş alan pencere önündeler. Artık ellemiyeyim öylece dursun bakalım neler olacak. Belki geç köklenir (ama umarım toprağa batırdım diye çürümez) Gelişmeleri paylaşırım yine sizinle. Selam ve sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın musbet, yeni bitkileriniz hayırlı olsun güle güle büyütün. 126. mesajın ilk bitkisi Pleiospilos, yani bir mesemb. Kışın suyu sevmeyen bir bitki. Size tavsiyem bahara kadar 1.5 ayda bir 1-2 çorba kaşığı su verin enfazla. Ama mümkünse 2 günde bir de suyu spreyle üzerine sisleme şeklinde uygulayın. Bu bitki güney afrikada sis ve çiğ sayesinde ayakta duruyor kışın. Cam kenarlarındaki bitkiler çok güzel. Artması dileğiyle sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yaprak çeliklerinin çoğu sevgili bettyycimin güzellerinden geldi. umarın büyüyüp geliştiklerinide hep birlikte görürüz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tavsiyenize uyarak sisleme yapayım bu güzele. Pencere önleri eskiden bibloyla doluydu, şimdi yerlerini canım kaktüslerim aldı ve her geçen günde sayıları gittikçe artıyor, güzel bir raf bulmam lazım bitkilerime. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
Yeni kaktüslerine de , pencere önündekilere de bayıldım arkadaşım, ne kadar şanslısın, kaktüs - sukulent temin edebileceğin mekanlar var, koleksiyonun zenginleşiyor. Ben burda hiç bir şey bulamıyorum.... ![]() ![]() Köklenen yapraklarını da çok sevdim, o kabın içinde hayat var gerçekten, bir sürü saksı siparişin bunlara mıydı yoksa ![]() Bir de saksıların geldi mi bilmiyorum ama nasıl, tavsiye eder misin? Ben de almayı düşünüyorum da. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili saksag cicişlerimi beğenmene çok sevindim izmit e-5 üzerine baumax açılması çok işime yaradı. çarşıya her gittiğimde eve dönerken vaktim varsa mutlaka uğruyorum, 3er 5ere bitkiyle dönüyorum eve. Kare saksı siparişlerim hem küçük bebişler için hemde saksılamadığım kaktüsler içindi ama güzel güzel saksılara alıştıktan sonra siyah saksılara o güzelleri nasıl ekicem bilemedim doğrusu. Saksılarım geldi bu sabah ama dediğim gibi insan alıştığı güzel görüntüyü arıyor, **** ben biraz mızmızda olabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag ne desem yalan olur valla ![]() kaktüslerin isimleriyle uzaktan yakından bi alakam yok malesef ![]() benim isim hafızam çok iyi değildir, onun için hiç öğrenip ezberlemeye çalışmıyorum. sadece aramızda büyük bir aşk var, çok kötü grip oldum 1 haftadır mahfetti beni,hiç böyle ağır grip olmamıştım, hasta masta demedim sevdim onları hep, onlarda çok güzel çiçeklerle mükafatlandırdılar beni. biraz daha iyi hissettiğimde fotoğrafları paylaşıcam inşallah. herkese sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Bu kışın güzeli ![]() ![]() Yeni kare saksılarımız. ![]() Bu sukulentim stor perdeye takılıp kırılmıştı, bizim sakarlıklarımıza inat büyüyor. ![]() Çiçek geliyor ![]() ![]() Yılbaşı çiçeğimde açmaya hazırlanıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
yanılmıyorsam bu minicik yaprak paskalyaydı, oda tomurcuklandı. ![]() Kırmızı dikenlimde açtı, daha çok çiçekli fotoğrafları vardı ama bulamadım ![]() ![]() Yer tasarrufu için 4ü bir arada güzeller. ![]() Kare saksıya geçen cam güzelleri... ![]() Bu kaktüsümü çok seviyorum ama biraz içine çöktü gibi, kökleri sağlamdı gerçi, bir derdi var ama anlayamadım.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
En son resimdeki kaktüsten benimde var Musbet, ismi gymnocalycium multiflorum. Diken yapısı ve dikenlerin kaktüsü kafes gibi sarmalamasını ben de çok seviyorum. Yanlız benim ki sanırım 4 yıllık ama daha hiç çiçeğini görmedim , senin ki açıyor mu? Ve tabi ki kabak çiçeği kaktüsün çok güzel ,epey zamandır çiçek açıyor galiba, kaktüs dediğin böyle olacak, benim bir tanesi kasım ayından beri çiçekli.... Kare saksıların hoş görünüyor, estetik açıdan... Ben biraz simetri takıntılıyım da... ![]() Bir de camın dış tarafında neler oluyor öyle... Sanki bir şey içeriye göz atıyor gibi... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sakdag gymnocalycium multiflorum henüz çiçek açmadı, gerçi açıp açmadığını da bilmiyorum, ben kaktüsümü alalı çok zaman olmadı, umarım düzelir ![]() Kare saksılar başta gözüme hoş gelmemişti ama sonradan benimde hoşuma gittiler. canım dışarsında soğuk havadan saklanan portakal ve mandalina el sallıyor bize ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|