![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Hey allahım, ne zaman dürüst olacagız biz sevgili zenfree, esnaflık bumudur allahaşkına, offf ya offf (içimden daha neler geçiyor ama yazamıyorum) ne kadar üzücü bir durum değil mi ![]() sevgili Zenfree, Paylaşımınız içincok teşekkürler. Bende eminönüne bitki almaya gideceğim. Bilgi için teşekkürler iyiki paylaşmışsınız bizlerle, dikkatli olalım. sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Ağaç Dostu
|
Ankstel arkadaşımız Ediz Hun'u tanıyormuş , kendisinin bu yönde ticari hiçbir faaliyeti olmadığını söyledi. Fiyata gelince, 25 - 20 derken 15 Tl'ye indiler. Ama kesinlikle 45 TL demedi. Sanıyorum akşam saati fiyatları bilmeyen biri sattı bana. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
O halde siz şanslısınız sevgili vildan hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
Biz de sizin renk renk sukulentlerinizi seviyoruz, Sayın Zenfree. Ama şu Burrito'lara hep imreniyorum. Benimki, kimse dokunmadığı halde, kuşlar tarafından taneleri yenmiş kel üzüm salkımları gibi. Çözemedim bir türlü sırrını. Ellerinize, emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili zenferee,ağzım açık seyrediyorum çok güeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım teşekkür ederim. Sayın PlentyPlant, size de teşekkür ederim. Kuşlardan ben de muzdaribim malesef. Kaya saksımı tamamen dağıttılar. Burrito'yu kuşların ulaşamadığı bir konumda tutuyorum. Sonbaharla birlikte sarkan dallardaki yapraklar seyrekleşmeye başladı, daha doğrusu yapraklar arasındaki dallar uzadı. Sanırım ışık yetersiz kaldı. Ayrıca yapraklar dokunulduğu anda pıtır pıtır dökülüyor bu da suyun yetersiz kaldığını gösteriyor sanırım.Fotografladığım kısım göbek bölümü. Yeni büyüyenler daha sağlıklı. Son bir ayda bitkiyi daha ışıklı bir yere aldım. Sarkan uzun dalların ucunda yapraklar yeniden sıkılaşmaya başladı. Bir ara fotograf eklerim. Sardunyalarımın dibine diktiğim çelikler hem dayanıklı hem de daha diriler ve haftada bir sulanıyorlar. Kısacası bitkinin genel görünümü yaz aylarındaki gibi keyfili değil. Sanrım budama yapmam gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Kış renkleri ne kadar güzel offf. Ayrı kaldım bu renklerden diye üzülmüyorum, siz dostların renkleri ile sevinmelerdeyim. Burino mu neydi adı, düşen yapraklarını daldırdım ben de, bakalım sürgün verecek mi. Dağlara baktım burada, ne sedumu ot bile yok şu an ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zenfree, bitkilerinizin tümü çok sağlıklı ve güzeller. Ellerinize sağlık. ![]() Küçücük bir, yeni dikilmiş burrito sahibi olarak, sizinkinin ne kadar zamanda bu hale geldiğini merak ettim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cemo sürgün vermesi biraz zaman alıyor, ama mutlaka kökleniyor. ![]() Sevgili SDurul, burritoyu yetişkin bir bitki olarak almıştım. Fotografı burada.http://www.agaclar.net/forum/772849-post8.htm On ayda iki katı büyüdüğünü söyleyebilirim. Ayrıca çok fazla çelik de aldım. Yabancı sitelerden takip edebildiğim kadarıyla; -1 ve -2 'ye kadar dayanıklı olduğu yazıyor ancak genellikle dondan korunması gerektiğini yazan siteler çoğunlukta. Hava durumunu takip ediyorum donlar başladığında içeri alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
Taner Angay Bey'den aldığım crassula springtime tomurcuklandı. Bitkinin üzerinde beyaz un gibi oluşumlar var. Seradan ilk geldiğinde de böyle idi. Büyüteçle takip ediyorum unlu bit değil. Umarım hastalık belirtisi değildir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
Küllemeye benziyor, bir araştır istersen. Seralarda da hastalıklı bitkiler satılabiliyor. Bahçede bu oluşumu gördüğümüzde, diğer bitkilere bulaşmasın diye, hastalıklı yaprakları veya bitkiyi ortamdan uzaklaştırın derler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sevgiyle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Mustafa Bey'in serda çektiği fotograftaki bitki de aynı görünümde. http://www.agaclar.net/forum/765368-post925.htm Açıkçası serada fotograflanmış bir bitkideki görüntünün hastalık olabileceğini düşünmemiştim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Ağaç Dostu
|
Zenfree yakın zamanlarda aldık, benimkinin yaprakları yemyeşil, pırıl pırıl ama tomurcuklanmadı... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Muhteşem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
e.subdenudata morado, red chief, s.burrito, sedum treleasei, spathulifolium purpureum |
|
|