![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dün bir arkadaşın daveti üzerine kaktüslerinin saksı değişimleri için evine ziyarete gittim.Oldukça büyük boy bir kaktüsün kurumakta olduğunu farkettim.Köklü kısmını toprakta bırakarak.Üst kısmını kestim ve yeni bir kaktüs toprağı hazırlamak ve kurumasını beklemek üzere eve getirdim.Evde yaptığım kontrolda gövdesinin odunlaştığını ve etli kısmının ise büzüştüğünü fark ettim. Fotoğrafları buyrun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi ben parçalara ayırdığım bu kaktüsü kuruttuktan sonra direk kaktüs toprağına diksem mi ? yoksa köklendirme hormonu kullanarak mı diksem ? Birde bilen arkadaşlardan bu kaktüsün ismini rica edeceğim.Bilgilendirmeleriniz için önceden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Tabii kaktüs saksılarını değiştirirken kendime de biraz ganimet çıkarttım.eve gelip saksıladıktan sonraki durumları ; Kalanchoe Blossfeldiana small ![]() ![]() Kalanchoe nun minişleri diatomite dikildi ![]() opuntia subulata ![]() Not:İsimleri kati değildir yanlışlık varsa düzeltilmesini rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Harika olmuşlar. Çek bir karışık sukullent türlüsü olmuş. Düzenleyen sevgice : 22-02-2012 saat 23:14 Neden: düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Yener Bey kuruyan kaktüsü kurtarma çabalarınızı merakla takip ediyorum umarım sağlığına kavuşur. Aranjmanlarınız her zamanki gibi yine renkli ve çok güzeller. Ayrıca türlere göre saksılara yerleştirmeniz bakımları konusunda çok iyi bir fikir. Ellerinize sağlık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgice teşekkür ederim.Kullandığın saksı yoğurt kabıdır.Aynı zaman da güzel bir türlü güveç te yapabilirsiniz.Benim için ise her şey saksı olabiliyor. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zenfree büyük boy kaktüsü kurtarmak için kesim yerlerinin kurumasını beklerken arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini beklemekteyim., Aranjmanlarımı beğendiğinize memnun oldum.Elimde fazla biriken cinsleri bir tabağa dikerek saksı enflasyonunun önüne geçiyorum.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
Yener Bey, 3-4 aydır köklendiremediğim bir kaktüsümü ve aşırı derecede buruşmuş kaynana dilini (hiç umudum yoktu yaşayacağına) , %70 ince dere kumu %30 bahçe toprağı karışımına dikip , kaloriferli oda camına koyup, her gün fısfılayarak suladım, kum karışımım çok geçirgen olduğu için üstü 1-2 cm kupkuru oluyordu. Geçen gün kökünü şöyle bir karıştırdım, gözlerime inanamadım, püskül gibi kök salmış ikiside. Oysa 2 kaktüsümü de gözden çıkarmıştım.... En azından bir parça da denemenizi tavsiye ederim... Bir parçanızın boyu epey var sanırım, en tepesine su çekmesi sorun olabilir diye düşünüyorum, yani boyunu kısaltmanız daha iyi olabilir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Selam, uzun süredir bende de olan, 39 no'lu mesajınızdaki ilk ikisinin adını öğrenebilirmiyiim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2011
|
Yener Bey, umarım kaktüs ve sukulentlerin pabucunu dama atmadınız. Çuhalar mevsimlik olduğunu hatırlatmak isterim. Doğa sever olarak onları bizimle paylaştığınızı düşünüyorum. Saygılarımla,.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Yener bey torunlarınız hayırlı olsun maşallah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Yurdaer bey iyi dileklerinize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
Yener Bey, diatomitteki minikleri ilgiyle takip edeceğim. Sormak istediğim birşey var, diatomiti hiç kullanmadım, bitkinin büyümesi ve gelişmesi için diatomit uygulamalarında sıvı gübre kullanıyor musunuz ve bunu hangi aralıklarla tekrarlıyorsunuz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
olması gerekiyor.Köklenmiş olan çeliklerde 1/4 oranında sıvı gübre vermeye başladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2008
|
Alıntı:
Filizlenen tohumları görmenin hazzı da bir başkadır değil mi... Ben de bir miktar toprak düzenleyici almıştım. Leonardit mi klinoptilolit mi bilemiyorum ama dün toprak karışımı hazırlarken toprağa sihirli bir toz karıştırıyormuşum edasıyla karıştırdım ![]() Siz nereden aldınız diatomitinizi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
|
Sayın elta diatomiti aşağıdaki lingtte bulabilirsiniz.Fakat diatomit toprak düzenleyici olarak kullanamazsınız.diatomiti topraksız ortamda kullanabilirsiniz. eyma iekilik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|