![]() |
|
![]() |
#661 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir. Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır, eski kısım iyice incelince suyu arttıtabilirsiniz. Kışın bir defa su verirseniz bitki ölebilir. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin. Temmuz-Ağustosta biraz gölgeye alıp suyu azaltın. Lithops toprağı mineral ağırlıklı olmalıdır. Alıntı-Kaktüs ticaret. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Gülegüle büyütün Yener bey çok güzellermiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sayın yenerT. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs çeşitlerim; İsimleri konusunda yardımlarınızı bekliyorum ilk fotoğraftaki Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' (Sayın Ykolko ya teşekkürler Düzenleyen yener.T : 13-10-2012 saat 15:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
#669 mesajda birinci fotoğrafta uzun olan '' Echinocereus '' türü diğeri '' Gymnocalycium '' ( benim görüşüm ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Bu sayfaya bayılıyorum.Bitkileriniz harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2011
|
ne muhteşem şeylermiş tarihi eser koleksiyonu gibi çok değerli göründüler gözüme ki eminim öyledirler yarın gidip kendime bir sukulet alıp başlıyorum bu işe hayranlığımı tarif edemiyorum anlaşıldı sizin sayfanın da takipçisiyim iyi geceler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
![]() işaretli olan Crassula atropurpurea var anomala'ya benziyor. Böyle sağlıklı ve çeşitli türlerle bizi bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Yener bey çeşitleriniz çok artmış maşaallah. Ama en çok peperomia koleksiyonu beğendiğim. Benim de aradığım bir peperomia türü var, Peperomia rotundifolia. Bakalım bulabilecekmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN peperomia türlerine rastladığım zaman alıyorum.Ben de dediğiniz Peperomia rotundifolia çeşidini aramaktayım.Sarı kız bitkisine benzeyen çok güzel bir çeşit bilhassa sarkan saksılarda çok güzel duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah Yener bey adeniumlar gelinlik çağına gelmişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Ağaç Dostu
|
Yener bey ilk defa (#687 ) Echeveriaları beğeniyorum formları çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|