![]() |
|
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Genus: Haworthia Doğal yaşam alanı olarak Afrika'nın Güneyini seçen Haworthialar Asphodelaceae familyasına dahildirler. Bu genus botanikçi, böcek bilimci ve aynı zamanda bir onkolojist olan Adrian Hardi Hawort'ın araştırmalarından sonra adlandırılmıştır. Genellikle kolay kültüre alınmaları, birçok sukulente göre alçak ışığa daha tölereli olmaları ve yapraklarındaki çeşitlilik (yeşil, kırmızımsı ve kahverengimsi renklerde, ince, dolgun, sert, dikenimsi, yarı saydam ve saydam) nedeniyle tercih edilen bir cinstir. Haworthialar iç mekanda kolaylıkla yetiştirilebilirken, don olmadıkça dış mekanda da bakılabilirler direk güneşi pek sevmezler ve güneş yanığı olabilirler, güneşte bulunan Haworthiaların rengi kaherengi, kızılımsı bir renk alır, kısmi güneş alan batı ve doğu pencereleri güney pencerelerine kıyasla daha çok tercih edillebilir. Beyaz renkte, küçük ve türler arasında bezerlik gösteren çiçeklere sahiptirler. Haworthia tesellata ![]() ![]() Haworthia hybrid ![]() ![]() Haworthia cymbiformis ![]() Düzenleyen nesli6 : 28-08-2011 saat 20:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia fasciata ![]() Haworthia cuspidata ![]() ![]() Haworthia herbacea ![]() ![]() Düzenleyen nesli6 : 28-08-2011 saat 21:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia limifolia ![]() ![]() Haworthia nitidula ![]() ![]() Haworthia attenuata ![]() Düzenleyen nesli6 : 28-08-2011 saat 23:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia bollusi blackbeardiana ![]() ![]() Haworthia ![]() Haworthia fasciata ![]() Haworthia clorophylla ![]() Düzenleyen nesli6 : 28-08-2011 saat 23:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili nesli ellerine saglık hepsi çok güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia tuberculata ![]() Haworthia rigida ![]() Haworthia retusa ![]() Haworthia reinwardii ![]() ![]() Düzenleyen nesli6 : 29-08-2011 saat 00:00 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia pygmaea ![]() son olarak Haworthiaların karekteristik çiçekleri ![]() Düzenleyen nesli6 : 29-08-2011 saat 00:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nesli6 paylaşım için teşekkürler. Türlerinizi baya arttırmışsınız. Bir haworthia sever olarak zevkle inceledim fotoğraflarınızı. Ayrıca haworthiaların özellikleri hakkında bilgi vermeniz de çok iyi olmuş. Ellerinize sağlık. İyi günlerde yetiştirin. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Burak alkan beğenmenize sevindim teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Haworthialara yoğunlaşmış görünüyorsunuz Sayın Nesli. Çok zarif bir tür gerçekten. Melez türler üretmeye de oldukça elverişli bir tür. Hedef listenize bir katkı da benden olsun: Haworthia Springbokvlakensis... Çok nadir bulunur, hatta kolay kolay bulunmaz ama Haworthia koleksiyonunuza çok şey katacaktır. Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nesli6, Haworthialarınız harikalar. Ben özellikle tesellatayı çok beğeniyorum. Güneşte renk değişimi çok güzel oluyor. Yeşil tonlardan bordomsu bir renk değişimi oluyor. Çok güzeller. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Sayın selenn, teşekkür ederim. Benimde en beğendiklerim arasında tesellata renk değişimini henüz görmedim merak ettim doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın nesli6, Haworthialarla ilgili çalışmanız çok başarılı. Bitkileriniz de bir hayli çoğalmış. Haworthiaların çok geniş bir tür sayısı var. Dünyada sadece haworthia ile ilgili kulüpler bile var (örnek : Haworthia Society). Haworthialar konusunda japonları tek geçerim. Muhteşem hybridler üretmişler. En ucuzu yüzlerce dolara satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Aizoaceaefan teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi Japonlar bu konuda baya ilerlemişler onlar gibi bizlerde üretebilsek hibritleri çok iyi olucak, Türkçe kaynaklarda yok denilecek kadar az buradan bilgi paylaşımı artırmak niyetindeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Anneannemin Kalanchoe sunu koleksiyonuma ekledim ![]() Kalanchoe ![]() Graptppetalum paraguayense ![]() Gasteria carinata ![]() Astrophytum asterias ![]() Düzenleyen nesli6 : 29-08-2011 saat 00:09 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın zenfree, beğenmenize sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
selam canım kız kardeşiminde de kalanchoe var ama uzayıp gidiyor sürekli, çiçek açmıyor hiç seninkisi çok güzelmiş nasıl bir ortamda duruyor çiçeğin güneş ışığını nasıl alması gerekiyor cam önüne konabilirmi yardımcı olursan sevinirim canım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın mrmusti, beğenmenize sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Sayın musbet, kalonchoe akşam güneşi alan aydınlık, batı konumlu bir pencere önünde duruyor, bahçeden alınmış kuma dikilmiş torfa değil, kendi haline bırakılmış ama halinden memnun bir bitki, umarım kardeşinizin kalanchoe suna bu bilgilerin faydası dokunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
kalonchoe yi güneye bakan camımız vardı onun önüne koyduk yaprakları kalınlaşmaya ve büyümeye başladı boyunun uzaması durdu çok şükür demekki güneş istiyormu bizim çiçeğimiz cevabın için ayrıca teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|