![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Resimlere devam.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Ve son ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Sayın Aizoaceaefan, bizi yine mest ettiniz. Bu resimlerin üstüne daha ne denebilir ki? Hayırlı muvaffakiyetler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-10-2008
|
Bu muhteşemlik Erzurum gibi bir yerde yapılabiliniyorsa bunun tek bir açıklaması tek bir kelime ile yapılır. AŞK... AizoaceaeFAN, çok çok cok teşekürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sayın oguzhansev, değerli görüşlerinize teşekkür ederim. Sayın kartalpin ve Faruk bey, bence gerçek sevgi ve aşkla bitkilerin ruhuna hitap edilebilir. Onlar, ancak o zaman bizlere gerçekten mutlu olduklarını bu muazzam çiçekleriyle hissettirebiliyorlar. Yüreğinize sağlık. Saygı ve sevgiler sunuyorum hepinize.. Bugün 5 tomurcuğunu da aynı anda açan minik kaktüsüm.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2010
|
mükemmel görünüyor hepsi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Faruk bey, Sevim hanım, Jojoba çiçeği ve Mustafa bey çok teşekkürler. Sayın Jojoba çiçeği hepsi için yorum yapabilirsiniz, teşekkürler. Faruk bey ve Sevim hanım sanırım Mustafa beyin dediği gibi Turbinicarpus. Tam tür ismini bilmiyorum ama. Bugünün çiçekli bitkileri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, İsimlerini hatırlıyamadıysanız Son iki bitki Stultitia tapscottii, önceki Huernia angolensis.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler mustafa bey, son bitkinin ismini bilmiyordum, makbule geçti yani... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
muhteşemler.. özellikle 154 nolu mesajdaki resimler. Bende krem açanı var. pembesini görmüştüm, şimdi de bunu.. yapmayın böyle, aklım kalıyo, ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Bugün açan bitkilerim... Mammillaria lar Huernia Frithia Delosperma Turbinicarpus... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Şimdilik son... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Eksik olmayın sevim hanım, sizin bitkilere de maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, Huernianızın ikinci ismi boleana, Frithia diye yazdığınız bitkinin yapraklarının üzeri pütür pütür ise Frithia, Ben pek pütür göremedim. Sanırım Fenestraria. İsterseniz Taner abime resmini gönderirseniz size yardımcı olmaktan sakınmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Ağaç Dostu
|
Evet Sayın AizoaceaeFAN, Benim çiçek açan ile karşılaştırdım, Turbinicarpus laui. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bitki Frithia pulchra, dediğiniz gibi pütürlü yüzeyi var. Ben yurtdışından getirttim bu frithia yı. Taner bey de malesef yoktu. Elimde 6 frithia cinsi bitki ( Frithia humilis 3, Frithia pulchra 3) ve 9 tane de Fenestraria cinsi bitki var (Fenestraria aurantiaca 5, Fenestraria rhopalophylla 4). Zaten fenestraria sarı ya da beyaz çiçek açtığından frithia dan ayrılıyor bu yönüyle.. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, olurmu öyle şey, bildiklerimizi paylaşıyoruz. Benim hocam Taner abim. Ne biliyorsam ondan öğrendim, Allah razı olsun ve sizlerle birliktede paylaşıyoruz. Taner abimin elindeki frithialar da öldü maalesef arayıp duruyor. Bir tanesini kurtarabilmiş sanırım pulchra o da. 20 gün önce oradaydım, ufacık bir şey. Gözü gibi bakıyor büyüsün diye.. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Satı Uğurtan ve sayın yağ-mur çok teşekkürler. Mustafa bey yorumlarınızı ve katkılarınızı her zaman beklerim, saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslar ve conophytumlar yavaş yavaş çiçek vermeye başladı. Bir kaç resim ekleyelim. Devamı gelir inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|