![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ahtopotum'u 3 sene önce aldım. İki senedir çiçek açıyor. Evimin güneye bakan penceresinin önünde duruyor. Yani dış mekanda ve bol güneş alıyor. Fakat çiçek açmaya başladığı zaman, üzerine güneş geleceği saatte hemen içeriye gölgeye alıyorum, güneş geçtikten sonra tekrar yerine koyuyorum. Tecrübelerle sabittir ki kuvvetli güneş çiçeklerini yakıyor maalesef. Eğer siz çalışma hayatının içindeyseniz çiçeklenmeye başladığında (tüm gün) gölgeye almanızı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili gül batur, kaktüslerin çok güzel ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Sevgili arkadaşlar bir düzeltme yapmama izin verin Osculari deltoides mesemb ailesinden bir sukulent olup fotosu ekteki linktedir http://www.flickr.com/photos/luis_bo...ez/3638550601/ Gül hanımın btkisi sütleğengillerden yani euphorbia ailesinden euphorbia caput-medusae http://www.flickr.com/photos/20699359@N00/3249064043/ sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Tekrar merhaba. Bu sefer önceki mesajıma düzeltme yapmam gerekiyor. Oscularia deltoides doğru tespit edilmiş. Yanlış okuduğum için kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gül teyzeciğim senin ahtop öğrendiğime göre çok kıymetliymiş haberin olsun . Ayrıca sorduğumuz kaktüsünse Euphorbiaya Monadenium lugardiae'mış ![]() Ayrıca bunlarda harikalar güle güle büyüt. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Skaraca, Verdiğiniz linkteki ahtapot ne kadar da görkemli. İnşallah bizdekiler de öyle bol çiçekli olur. Linkte o kadar değişik çiçekler var ki bazılarını ilk defa gördüm, paylaşımınız için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.Coyote ve Sn.Sevim4; Çok teşekkürler daha güzelleri sizlerin olsun. Sevgili Günebakan; Ben de elimden gelen ihtimamı gösteriyorum ahtapotuma, bir önceki mesajda yazdığım üzere, içeriye....dışarıya.....bütün gün emrine amadeyim ![]() Euphorbiaya Monadenium lugardiae'nin ismi için de çok teşekkürler, sağolsun çocuklar bakımı ile ilgili bilgileri arama motorlarından bulup çevirisini de yaptılar, keyfime diyecek yok artık.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Gül hanım maaşallah. Çok sağlıklı görünüyorlar. Açtıkları zaman resimlerini paylaşırsanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Çok güzel ellerinize sağlık gül hanım. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar çok güzeller Gül teyze demekki çok üstlerine düşmemek lazımmış ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
maşallah gül hanım hepsi birbirinden güzeller...iç geçirmeden seyretmek imkansız...hele ahtapot bir harika olmuş...hep çiçekli kalsınlar inşaallah...sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Gül teyzeciğim ahtapot harika görünüyor maşallah bana verdiğin ahtapot çelikleri ne yazıkki tutmadı. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Belki tekrardan alttan verir .Benim de bazı kaktüslerim sıcağa dayanamadı .Oğluma sulama ben geldikçe sularım demiştim .15 günde bir suladım ama sanırım yetmedi . |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
İzmir sıcağı bu sene oldukça fazlaydı Gül teyzeciğim ne yapalım kalan sağlar bizimdir diyerek teselli bulalım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
Gül Hanım ahtopot un bozulmasına çok üzüldüm hayranlıkla gelişmelerini seyrediyordum hatta bir çelik göndermenizi rica edecektim.Hatice Hanımın dediği gibi inşallah tekrar yeşerir. |
|
|
|
![]() |
|
|