![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve işte beni bu bitki dünyasına sokan, bitkilerle haşır neşir olmamı sağlayan bitkim. Daha doğrusu sukulentim; yani lithops'um Kendisini 3 yıl önce alana kadar evimde hiç bitki yoktu. Evimizin önündeki küçük bahçemizde bazı bitkiler vardı; hatta kendim çimlendirdiğim ve şuan 7 yaşında olan bir at kestanem var. Fakat evin içine hiç girmemiştim.Derken Eminönü'nde akvaryumcuları gezerken Tamer Bey'in yaşayan taş diye sattığı lithops'ları gördüm. İşte o an benim için dönüm noktası oldu. 5 liraya hemen bu bitkiyi aldım. Zaten bu siteyi de o zaman keşfettim. Fotoğrafları tarih sırasına göre koydum. Farkedildiği üzere ilk aldığımda 2 kök vardı fakat birinci yılını dolduramadan köklerden biri hakkın rahmetine kavuştu. Fakat tecrübe kazandıkça lithopsuma daha iyi bakmaya başladım. O da beni geçtiğimiz sonbahar çiçekle ödüllendirdi. Malesef çiçekli halinin fotoğrafını kaybetmişim. Diğer çiçekli lithopslarımla bu eksiğimi kapatmaya çalışacağım ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu lithops'um ise ikinci aldığım bitkim. Zavallı lithops'uma susuzlukla terbiye etmişim de haberim olmadı. Fazla su verip çürütmeyeyim dedikçe daha az su verdim. Saksısı da büyük ve bunu hesaba katmamıştım. Bir ara kurumanın eşiğine geldi. Sonra kaybedecek neyim var diyerek bol bol su verdim. O zaman kendini toparladı. Ha bu susuzluk dönemi yaklaşık 1 yıl sürdü. Tecrübesizlik işte ![]() Şimdi ise durumu canavar gibi Geçen yıl çiçek vermedi. Olsun. O kendini toplasın da. Artık bu sonbahar görürüz çiçeklerini![]() Fotoğraf çekim rahikleri sırasıyla: 27.05.08 / 24.05.09 / 03.06.09 / 13.04.10 |
|
|
|
![]() |
|
|