![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bende de var .Her sene kasım gibi kızarıyor sararıyor kuruyor sonra martta dipten minik minik başlıyor .Çok güzel bembe çiçekleri var .Çok su verme güneşi seviyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. Suyu tahmin ettiğimden daha az vereceğim anlaşılan. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sanırım Hatice annem cevap vermiş bu sorunuza. Ona katılıyorum. Güneşi pek seviyor. Ve çok az su istiyor. Ve hiç zor değildir. Çiçek açınca da pek güzeldir ayrıca... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar, Bugün size son kaktüsümü tanıtacağım. Zaten toplamda 3 tane kaktüsüm var ![]() Kendisini 10 ay önce Bauhaus'dan aldım. O kadar minik ve tatlıydı ki, bırakamadım orada. Eve gelir gelmez saksısını büyüttüm. Fakat alışmamış olduğu kızgın güneşin önünde bir gün unuttum. Fark ettiğimde güneş gören tarafı buruşmuştu. O bölgeyi toplamasına rağmen o tarafındaki dikenlerini kaybetti. Zaten fotoğraflara dikkatli bakarsanız dikensiz kısmı da görebilirsiniz. 10 ay önceki hali ile şimdiki halini beraber ekliyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
4 numaralı mesajımda fotoğrafları olan 2 küçük boy süt ağacı çeliklerim sağ salim hayata tutundular. Yaklaşık 4 ay içinde yeni ortamlarına uyum sağlayıp gelişmeye başladılar. Şeffaf plastik su bardağına dikmiştim onları. Köklerinin toprağı sarmasını rahat bir şekilde gözlemliyorum. Ayrıca tepeden yeni yapraklar da vermeye başladılar. Toprağa diktiğimde yaranın kurumasını beklemeden hemen su vermiştim. Devamında da abartmasam da 15 günde 1 su vermeye devam etmiştim. Bir ara tutmayacak diye üzülüyordum. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam En kısa zamanda fotoğrafları ekleyeceğim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar, Bir şey merak ediyorum. Bu konuda da sizlere danışmak istiyorum. Bu çay servisi yapılan hafif sert plastik bardaklarda (fotoğrafı aşağıdadır) kaktüs ya da sukulent yetiştirmenin bir sakıncası var mıdır? Mesela köklere güneş ışığı geldiğinde bir zarar teşkil eder mi? Süt ağaçlarımı ve yılbaşı çiçeğimi bu tarz şeffaf bardaklara diktim. Şu an için bir problem gözükmüyor. Hatta kök gelişimi izlemesi oldukça zevkli Eğer sizlerden de negatif bir düşünce çıkmazsa; saksısını genişleteceğim lithops'larımı da direk bu bardaklara geçireceğim. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Süt ağaçlarımın gelişen yaprakları bana işlerin doğru yolda gittiğini gösteriyor. Büyük süt ağacı çeliğimde de aynı performansı görmek istiyorum ![]() Bu arada saksıda kendi kendine maydonoza benzeyen bir bitki bitti kendi kendine Hatta annem ve babam onun maydonoz olduğuna emin. Davetsiz misafirimize misafirperver davranıyorum şimdilik. Ama sonumuz ne olacak bilmiyorum![]() |
|
|
|
![]() |
|
|