![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2010
|
4'lüleri ayırma işlemi
4'ü birarada büyükçe bir saksıdaydı ama o da yetmez hale gelince bunları ayırıp ayrı ayrı dikeyim dedim. Bu tip kaktüslerde kökler saksıyı tamamen sarıyor ve neredeyse bunları elle ayıklamak mümkün olmuyor. Ayırma işlemi sırasında kökler kopuyor ve zarar görüyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Tombik
Bu kaktüsüm Ocak ayında Jakarta'dan İstanbul'a gelince 20 dereceden fazla bi sıcaklık düşüşü yaşadı. İlk görünümü daha tombik iken şimdi gövdede büzülmelerin olduğunu görüyorum ![]() ![]() aylar sonra gelen edit: notocactus magnificus imiş.. ama hiç gelişme göstermedi. Orijinal kompostu tahta ağırlıklıydı. Ucuza kaçmak için yapıldığını düşünüyorum. Saksısını değiştirip kaktüs toprağı kullanmayı deneyeceğim. Düzenleyen Joe-Dalton : 03-07-2010 saat 01:28 Neden: isim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Analı Kızlı
Echinopsis oxygona'm yavruladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Mammillaria Donatii
Evet.. Ben bunları donatii ye benzetiyorum. Büyüyüp çiçeklenince son kararımı vereceğim. Resimler aşağıda ![]() sn. sckn Echinopsis oxygona da her kaktüs gibi yavaş büyür ve sadece uygun şartlarda büyür. Kışın hiç büyümez. Köklenme esnasında da büyümez hatta gövdeden yediği için biraz büzülür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2007
|
Peki diğerlerine nazaran en hızlı büyüyen kaktüs türü nedir biliyor musunuz? Mesela şöyle yılda 3-5 cm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sevgili sckn ben size bir tür önerebilirim.Yanlış yazmıyorsam Aporocactus Flagelliformis.Bendeki o kadar uzadıki anlatamam yanından da bir sürü sürgün verdi..Çok fazla olduğunda da çok güzel görünüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
avarel, jack, joe, kaktüs, william |
|
|