![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz Sayın Selenn. Sizin de bildiğinizden eminim; Fredlerin çok farklı formları var. Aklımda olan iki-üç türün yanına Fred ekleyip, özel bir koleksiyona bile kalkışabilirim. Viscosa'nın çiçeklerindeki kristalize detayı ise kırmızı örümcek aramada kullandığım büyüteçle incelerken tesadüfen gördüm. Normal gözle (en azından benimkiyle) seçmek zor. Göstermek lazımdı. Fotoğraf makinesi-Photoshop işbirliği, benim yerime halletti. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başlığınıza, bitkilerinize ve sunumunuza gösterdiğiniz titizlikle örnek bir başlık sizinkisi. Bizlere gösterdiğiniz tüm güzellikler için tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Unlu bit avı deyince aklıma geldi. Biliyorsunuzdur; Neem Yağı diye bir ürün var. Organik tarımda da pek çok haşerat ile mücadele kullanılıyor. Son üç haftadır deniyorum. Melisa'nın tümü unlu bit ile kaplı. İlaç çare olmadı. Birer hafta arayla bu ürünü kullandım. Hala canlı bitler var ama bitki yapraklarının kuruyup dökülmesi durdu, aksine canlanma başladı. Bitlerin büyük çoğunluğu kuruyup öldüler. Önce bitkinin bünyesine, oradan da onunla beslenen canlının bünyesine geçiyor. Canlının beslenmesi kesiliyor, üremesi ve kabuk değiştirmesi duruyor ve beslenemeyen, üreyemeyen canlı ölüyor. Birkaç bitki üzerinde deniyorum şimdilik. İlk sonuçlar olumlu görünüyor. Bu konuda bilginiz, deneyiminiz (veya bilgisi olan üye arkadaşımız) varsa, paylaşmanızı rica edeceğim. Önemli bir avantajı da hafif doz aşımlarında, diğer zehirler gibi bitkide yakıcı etki yapmıyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|