![]() |
|
![]() |
#1082 |
Kaybettik
|
Bende kalanşoları seviyorum ama beni çok zorlayan bitkiler kalanşolar. Unlu biti çok seviyorlar veya unlu bitler kalanşoları seviyor. Ne zaman kalanşo büyüttüysem unlu bit mücadelesinden yoruldum. Yaz boyu yine uğraştırdılar. Ne yapsam yayılmalarını engelliyemiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Ağaç Dostu
|
Bakın bundaki şekil bozukluğu da yapraklarda. Ortada bir grup yaprak daha güçlü ancak aşağı doğru sarkık ve iç içe sıkışık bir durumda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım bu yıl unlu bit olmadı ama yine de kaybettiğim kaktüs ve sukulentler var. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Kaybettik
|
Geçen kış benimde böyle olmuştu aynı üstteki gibi. Orta kısmından kök çürümesi olmuş gibi gitmişti. Bu yıl bir astrophiytumumu kaybettim. Sanki içi boşalmıştı. Her ikisininde sebebini anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Ağaç Dostu
|
Hay Allah bunun adını arıyorum ne zamandır Vildan abla. Sanırım sen de bilmiyorsun. Ne edeceğiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaç Dostu
|
Hemen kontrol ettim. Doğru görünüyor. Sadece benimki tek filiz henüz. Çiçek açmış haline de bayıldım, inşallah o günleri de görürüz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaç Dostu
|
Taner Bey'den almıştım. Susuzluktan kuruduğunu düşünmüyorum, fazla sulamadan çürümeye de benzemiyor. Aklıma gelen sebep ısı değişikliği olabilir. Grldikten sonra uzun süre klimalı ortamda (soğukta) kaldı. Sonra eve getirdim güneşte sıcakta kaldı. Bilmiyorum sebep hangisi ama giden gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
kaktüsüm var bir tane ama ve türünü biliyorum ne de başka bişeyini? geçen kış elime geçmişti daha yeni bir sene oluyor ufacık kaktüsüm yaklaşık 2 cm kadar uzadı. benim merak ettiğim kaktüslerin çiçek açıp açmadığı. sizin veya bu konuyu okuyanların bilgisi varsa cevap verebilirler mi? kısacası kaktüsüm çiçek açacak mı diye beklemeye devam edeyim mi lütfen bilgi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs ve sukulentlerimzi tanıttığımız başlıklara göz atarsanız nasıl güzel çiçekler açtığını göreceksiniz. Bazen yılda bir kez, sadece bir gün dayanan çiçekleri görebilmek için sabırla ve heyecanla bekliyoruz. Büyük ihtimalle sizin kaktüsünüz de açacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Ağaç Dostu
|
Bauhausa gidip kaktüs almadan dönülmez. Kırık saksısında alt tarafı hafif kahverengi olmuş bu kaktüs dikkatimi çekti. Toprağın üstünde birkaç kök benzeri uzantı vardı. Onları da toprağın altında kalacak şekilde saksısını değiştirdim. Top kaktüs değil, kaynana dili benzeri yassı ama oldukça tombul. Dikenleri de renkli. Kaktüs satıcıları numaralandırırken birde isim yazsalar keşke.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Top kaktüsleri beraber dikmek yer acısından oldukca kazanç sağlıyor. Ben kaktüsleri bebek küvetine ve balık kasalarına diktim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
|
Toplu halde fotografa bayıldım. ![]() Tacitus bellus'ta ki gelişmeyi okuyunca soluğu bendekinin başında aldım. Sanırım yakın zamanlarda almıştık. Bir heyecanla yapraklarını kaldırdım. İki yavru da bendekinde var. Dediğiniz gibi buruşuk ve durgun görüntüsü vardı. Çok büyük sürpriz oldu. Teşekkürler Vildan Hanım, sayenizde farkettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|