![]() |
|
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili skaraca ellerine saglık hepsi birbirinden güzel tek gecelik gelinin çiçegini çok merak ettim inşallah görebiliriz Mersinden sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklar
Evde bulunan ve kışı kapalı cam balkonda geçiren kaktüslerimde ilk tomurcukları görmeye başladım. ![]() Mammillaria ![]() Mammillaria Elongata sarı diken ![]() Gymnocalycium horridispinum (?) ![]() Mammillaria Prolifera |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
|
Evde yeni aldığım ve ilk aldığımda tomurcuklu olup, çiçeklerini açan kaktüsüm yeniden tomurcuklanmaya başladı. ![]() Buda birkaç ay önce aldığım, yaprak uçlarını kalbe benzettiğim sukulentim. Yeni yapraklar çıkartıyordu, yapraklarını çıkartırken sanırım aradan pembe bir çiçeğide çıkartıverecek. ![]() Bu kaktüsümde yeni aldıklarımdan ve daha önce fotoğrafını yayınlamıştım. O zaman üzerinde üç tomurcuk oluşumu vardı. Ancak oluşumlardan biri gelişip, diğerlerinde gelişme olmayınca elimle dokunduğumda gelişmeyen oluşumların kuruduğunu gördüm. Ancak sonra ayrı yerlerden iki yeni tomurcuk gelişimi tekrar başladı. Bir tanesi net olarak görülüyor, diğeri ise pencerenin aydınlık kısmına denk geldiği için tam seçilmiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili skaraca elinize saglık çok güzeller |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Çiçeklenmeler artıyor, herkesin sayfası şenleniyor. Tebrikler sayın skaraca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Kaybettik
|
Süleyman bey çok güzel. Gözlerimiz gerçekten bayram ediyor sayfaları dolaşırken. Benim sağolsun bir miniş kaktüsüm üzülmeyeyim diye çiçeklendi artık diğerlerine bakıp duruyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mrmusti, sayın Periş, sayın AizoaceaeFAN, sayın sevim.K teşekkür ediyorum ziyaretiniz için. Tomurcuklanma için tam zamanı ama istediklerini verirsek. Ben çok fazla istediklerini verdiğimi sanmıyorum (ör.düzenli vitamin) ama onlar herşeye karşın yine tomurcuklandılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Sevginiz, emeğiniz ve biraz güneş yeter onlara Sayın Skaraca. Vitamin miktarı da toprağına göre... Hem, çiçeklensin diye sürekli vitamin takviyesi yapılan kaktüslerin ömrü daha kısa oluyor. Somun pehlivanı gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın PlentyPlant... Vitamin konusu forumda çok geçiyor ama somun pehlivanı konusundan ilk siz söz ediyorsunuz. O zaman bilmeden kaktüslerime bir anlamda iyilik etmişim demek ki! Tüm bitkilerime çok nadir olarak vitamin veriyorum. Onun dışında birazcık köklenme konusunda takviye gerektiğini düşündüğüm çeliklere genele göre fazla veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Benzerlerini daha önce göndermiş olsam da bunlar yeni açan çiçeklere aitler. Ne yapalım, aynı anda açan 7/8 ayrı tür kaktüs/sukulentim olmayınca çiçek açan aynı bitkilere ait birden fazla fotoğrafı sayfama ekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-08-2010
|
Aynen katılıyorum size Sayın skaraca... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüsleriniz, çiçekleriniz ve çekimleriniz her zamanki yine güzel Sayın Skaraca. Bir kez daha ellerinize sağlık. Vitamin konusuna tekrar gelirsek... Sadece kaktüsler değil, tüm bitkilerde zorlayıcı vitamin takviyeleri benzer sorunlara yol açıyor. Kaktüsler özelinde ise durum toprağına bağlı. Suyu neredeyse hiç tutmayan karışımlarda veya sadece inorganik malzemelere ekilen bitkilerde vitamin biraz daha gerekli galiba. Yurtdışındaki bazı kaktüs satıcıları, kaktüslerinin tohumdan ve organik yetiştirildiğini özellikle belirtiyorlar. Doğrusu-eğrisi kendilerinin boynuna. Bir ara bu konuyu araştırırken Sayın Taner Angay ile yapılmış bir söyleşiye rastlamıştım. Söyleşide, kaktüsler ile ilgili bilgi verirken, Taner Bey de benzer bir cümle kullanmıştı. "O halde yanılmıyorum" diye aklımdan geçirdiğimi hatırlıyorum. (Söyleşiye tekrar ulaşabilirsem, paylaşabilirim.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
|
Sayın gürkan63, teşekkürler ziyaretiniz için. Evet ustalar gibi aynı anda birden çok açan çiçeklerimize sahip olmak içen daha çok aşama geçirmemiz gerekiyor. Sayın PlentyPlant, teşekkürler ziyaret için. Vitamin konusundaki açıklamalarda benim ve bu konuda tereddütlü arkadaşlar için bilgilendirici olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Sayın skaraca, bitkiler, tomucuklar ve çiçekler hepsi çok güzeller. Bu mesajınızdaki ikinci fotograftaki bitkinize nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Bende fenestraria var. Yumuşama var diye su vermiyordum. Aksine yumuşama olunca su verileceğini öğrendim. Sizin bu konuda bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Stapelia tomurcuk
Stapeliam aynı yerden üç kez tomurcuk çıkarttı. Ancak çıkan tomurcuklar fazla gelişemeden kurudu ve düştü. Bu dördüncü tomurcuk ve şimdilik gelişmeye devam ediyor. ![]() ![]() Çiçek sapı hariç petal yaprak boyu şimdilik yedi cm. Beş petal yaprağı var. Eğer bu gelişmesini tamamlar ve açarsa, bir aksilik olmadığı takdirde geride gelişmekte olan dört tomurcuk daha var. İki adet tomurcuk hemen bu tomurcuğun yanında. İki adeti ise sol yan tarafta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
|
Stapelia açtı...
Yukarıda tomurcuk hali görünen stapeliam açtı. Yalnız yanında bulunan dört adet tomurcuk bu açış ile solmaya başladı. Bu arada çiçeğin dış sap kısmına doğru bükülmesi nedeniyle hafta sonu açtığını ve şu anda solmaya başladığını düşünmeye başladım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Muhteşem kareler. Tüylu tomurcuk olan Echinopsis güzel büyük çiçekleri olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2011
|
skaraca, kaktüsşeriniz çok güzelleşmişler ama stepelia lar bir başka, hele o son resimdeki.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Stapelia çok güzel açmış ancak dediğiniz gibi bu çiçek diğer tomurcukları solduruyor. Bitki çok güç kaybediyor. Belki besin takviyesi denemek iyi gelebilir. Bendeki 3 tomurcukta solmuştu. Ben bir daha açarsa bol gübreli su vereceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, Bir süredir sayfama girip, yorumları yanıtlamamıştım. Evet gerçekten de stapelia çiçeklenme döneminde oldukça güç kaybetmişti. Hatta ben solacağından korkmuştum. Ancak korktuğum başıma gelmedi, çiçek solduktan sonra yeniden toparlandı, güçlendi ve yeni tomurcuklar çıkarttı. Fotoğraflamadım ama öncekinde olduğu gibi bir tanesi yine büyümeye başladı. Büyük olasılıkla açacak. Sayın Dudi, PlentyPlant, mrmusti, Oğuzhan, zenfree ve kaktussevdası ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Sayın Oğuzhan tüylü Echinopsis üzerinde bulunan iki adet tomurcuktan bir tanesini açmak üzere uzatmaya başlamıştı. Aşağıda açma öncesi tomurcuk fotoğrafları olacak. Ancak çiçek tam açmadan benim bir süreliğine il dışına çıkmam gerekti ve döndüğümde çiçek açmış ve geçmişti. Açmış halini görüntüleyemedim. Ancak üzerinde bulunan diğer tomurcukta da bir gelişme yok halen. Birden açma hazırlığına başlar mı bilemem! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği |
|
|