agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-03-2010, 22:39   #181
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Eskilere bir bakış... 2

Eskilere göz atarken bir tanesini unutmuşum. Aslında fotoğraflarını çekmiş ve sonra beğenmediğim için makineden silmiştim. Sonrasında yeniden çektiğimi düşünüyordum ancak fotoğraflarım arasında bulamayınca gerçekte yeni çekim yapmadığımı anladım. Bugün fotoğraf makinemi işyerine götürdüm ve çekim yaptım.

Name:  IMG_4912 1.jpg
Views: 2402
Size:  36.8 KB

Hatiora salicornioides... Antalya Taner Angay serasından. Açık renk sürgünler bana geldikten sonra çıktı. Şu anda bu sürgünlerden büyümesini tamamlayanlardan ikinci sürgünler çıkıyor.

Fotoğraf genel bir çekim olduğu için görünmüyor ama bir yerden dört sürgün birden verdi. Şu anda öğleyin 13 ten gün batımına kadar güneş alan bir pencere önünde duruyor. Gelişimide iyi yerini değiştirmeyi düşünmüyorum.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2010, 22:46   #182
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yenilere Devam 2

Yenilerden unuttuğum ise bir stapelia (leş kaktüsü). 27-28 Şubatta Bursa'ya gitmiş ve gece Mudanya'da kalmıştım. 28 Şubat sabahı ilçede gezerken bir evin önünde gördüğüm leş kaktüsünden aldığım çelikler. Bir tanesi biraz köklü idi.

Bu arada Mudanya'nın bir sardunya cenneti olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Her evin önünde birkaç saksı veya teneke kutu içerisinde sardunyalar. Sezon nedeniyle açmış yoktu ama mutlaka her renk ve her tür sardunya vardır.

Name:  IMG_4830 1.jpg
Views: 2321
Size:  50.6 KB

İkili ve birli olarak iki çelikti. Toprağa dikim sırasında ikili olanda birleşme yeri çok yakın olduğu için tüm gövdeyi toprak içerisine aldım. Böylece köklenme sürgünde de gerçekleşirse ayırma daha kolay olabilir. Evin önünde kaldırım kenarında duruyordu. Sanırım yeterince soğuk almıştır. Köklenme sonrası güzel çiçeklerini görmeyi umuyorum.

Eski 17-03-2010, 22:54   #183
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Çiçeklenen Kalonchoe...

63 nolu mesajımda sayın Hhatice tarafından gönderildiğini belirttiğim kalonchoe aradan geçen sürede biraz daha gelişti. Çok fazla büyümedi ama tomurcuklandı ve sonunda açtı.

Name:  IMG_4936 1.jpg
Views: 4284
Size:  39.6 KB

Yaklaşık bir haftadır çiçekli. Gündüz saatlerinde açıyor, akşam saatlerinde kapatıyor. Dörtlü çiçek yaprakları olmasına karşın bir çiçek üç yapraklı olarak oluştu.

Denizardacan ve _Esin_ beğendi.
Eski 17-03-2010, 23:04   #184
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Ve incimde sıra...

Mammillaria Prolifera... Birkaç gün önce tomurcuk fotoğrafı eklemiştim. Sayın berduray'ın göndermiş olduğu çeliğe aitti. Ancak bu çelik evde ve çiçeğini gündüz saatlerinde özelliklede güneşi tam olarak gördüğü öğle saatlerinde açtığı için göremiyorum.

Ancak Mersin'e gittiğimde ablamdan getirdiğim ve işyerinde bulunan M.Prolifera çelikleri vardı. Köklenmişler ve üzerinde bulunan tomurcukları geliştirmişlerdi. Bunlardan birisi, hatta içlerinde en miniği çiçeğini hafta başında açmaya başladı. İlk gördüğümde çok şaşırdım. Çünkü çiçeğin açmış olarak boyutu, kaktüsün toprak üzerindeki boyutundan daha fazla. Gerçi benzer, büyük çiçeklerin olduğu kaktüs fotoğraflarını görmüştüm.

Name:  IMG_4921 1.jpg
Views: 2144
Size:  36.8 KB

Name:  IMG_4935 1.jpg
Views: 2082
Size:  30.3 KB

İncimden iki ayrı görüntü.

Eski 18-03-2010, 03:01   #185
Ağaç Dostu

oki_1655's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2009
Sevgili Süleyman Abi Mudanya dan aldığınız çeliğin tam adı ne acaba?
Bu arada sardunyalar konusunda haklısınız.Siz birde baharda ve yazın görün onları.Benimde mudanya güzelyalı da yazlığım var ve sizi yazın misafir etmek isterim.Sadece sardunyaları değil daha bir çok güzelliklerini yazın görebilirsiniz mudanyanın.Havası bir başkadır..

oki_1655 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 09:09   #186
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

sayın oki 1655,

Mudanya'dan aldığım çeliğin tam adını inan bilmiyorum. Ancak çiçeklenme halinde stapelia alt türü olarak bulunabilir sanırım.

Davetin için teşekkürler. Güzelyalı sanırım Mudanya girişinde sağ tarafta feribot iskelesinin olduğu yerdi. Ben geçen yılda iki kez gelmiştim. Mudanya'da Gümrük Müdürlüğü misafirhanesinde kalmıştım. Bir kezde Gemlik'te Gübre Fabrikalarının otelinde kalmıştım.

Her iki yerde güzel. Mudanya'daki sardunyalar tabi mevsim itibariyle pek çiçekli değildi. Ama çok güzellerdi. Hiç olmayan evde 3-4 saksı sardunya vardı. Ayrıca Kumyaka köyüne doğru gitmiştim. Sayın kumyaka2010'un köyünde de aynı şekilde sardunyalar bol miktarda vardı.

Eski 19-03-2010, 22:28   #187
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Kaktüs çiçeği

Sayın berduray'ın göndermiş olduğu mammillaria prolifera çeliğinde oluşan tomurcuğun fotoğrafını daha önce yayınlamıştım. Ancak gündüz saatlerinde işte olduğum için evde bulunan çiçeğin açmış haldeki fotoğraflarını görüntüleyemiyordum.

Name:  IMG_4943 1.jpg
Views: 2095
Size:  26.8 KB

Name:  IMG_4944 1.jpg
Views: 2241
Size:  36.6 KB

Sonunda bir öğle arası eve gelerek, çiçeği görüntüleme imkanı buldum. Bu çelik ilk geldiği günlere nazaran birazda büyüdü. Şu anda açan dışında üç tane daha tomurcuk var üzerinde. Açan çiçek ise bugün ömrünü tamamlamış olmalıki, akşam geldiğimde uç kısımlarından buruşmuştu.

Olsun... Hiç değilse güzelliğini görüntüleme ve emanetinin son halini sayın berduray'a gösterebilme imkanını bana verdi.

Eski 19-03-2010, 22:31   #188
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yeşim ağacı çeliği

Belediye serasında gezerken yere düşmüş bir yeşim çeliği buldum. Baktığımda hafif köklenmelerin oluşmaya başladığını gördüm. Aldım ve işyerine geldiğimde saksıya aktardım. Şu anda iyi görünüyor.

Name:  IMG_4948 1.jpg
Views: 2100
Size:  36.4 KB

Bunun yanında anaç yeşim ağacı saksısında düşmüş ve toprak üzerinde kendiliğinden köklenmiş bir yaprak vardı. Köklenme olmasına karşın sürgün oluşmamıştı. Belki sürgün oluşturur düşüncesi ile aldım ve işyerinde bir saksı kenarına koydum.

Yeni sürgün oluşturursa, oluşmuş sürgünü ile birlikte fotoğraflarım diye düşünüyorum.

Eski 19-03-2010, 22:44   #189
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Seradan...

Belediye serasından aldığım, köklü ve köksüz olan kaktüs ve sukulent çelikleri.

Name:  IMG_4955 1.jpg
Views: 2051
Size:  43.2 KB

Clindropuntia subulata...

Name:  IMG_4958 1.jpg
Views: 2114
Size:  36.0 KB

Opuntia Brasilica. Yeni sürgün. Henüz üzerinde dikenleri dahi oluşmamış durumda.

Name:  IMG_4956 1.jpg
Views: 2065
Size:  48.0 KB

Graptopetalum Paraguyense... Küçük bir çelik. Köklenmesi için saksılandı. Ayrıca bu çeliğin bulunduğu saksı içerisinde minik bir yaprak, köklenmiş ve sürgün vermişti. Aldım ve biraz gelişmesi için, işyerinde bir saksıda toprak üzerine bıraktım.

Name:  IMG_4959 1.jpg
Views: 2129
Size:  56.6 KB

Mammillaria Gracilis... Kollarını açmış bekliyor...

Name:  IMG_4975 1.jpg
Views: 2060
Size:  48.7 KB

Opuntia Brasilica. Bu çelikte ana bitkiden kırılmış ve yere düşmüştü. İki ayrı parçadan oluşuyordu. İlk önce fark etmemiştim. Ancak daha sonra baktığımda büyük parça üzerinden çıkan sürgünün kalp şeklinde olduğunu gördüm. Bu görüntüyü sizlerle paylaşmak istedim doğal olarak.

Eski 19-03-2010, 22:47   #190
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yeşim Ağacı...

Belediye serasında görmüş olduğum yeşim ağacı. Yaklaşık 10-15 yaşlarında olduğu belirtiliyor. Ancak yaşı konusunda kesin birşey yok.

Name:  IMG_4972 1.jpg
Views: 2553
Size:  70.2 KB

Name:  IMG_4973 1.jpg
Views: 2674
Size:  59.6 KB

Kalınlaşmış ve gövde yapısı odunsulaşmış. Görünüm itibariyle bonsaiye dönüşmüş.

Denizardacan ve _Esin_ beğendi.
Eski 19-03-2010, 22:54   #191
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Üniversite serasından

Anadolu Üniversitesi serasını gezdim hafta başında. Burada genellikle üniversite salon ve koridorlarında kullanılacak bitkiler yetiştiriliyormuş. Kaktüs ve sukulent çeşitleri fazla yoktu. Ben yinede kendim ve işyerindeki personel için bazı çelikler aldım.

Name:  IMG_4953 1.jpg
Views: 2909
Size:  45.7 KB

Kaynana yumruğu görünümünde bir kaktüsün sürgünü. Anaç görünüm olarak oval olmasına karşın sürgün boyuna uzamıştı.

Name:  IMG_4964 1.jpg
Views: 2574
Size:  39.6 KB

Hawortia Fascianata. Bir tanesi köklü, bir tanesi ise köksüz olarak iki çelik aldım. Köksüz olanı deneme amaçlı olarak köklenmesi için suya koydum.

Name:  IMG_4967 1.jpg
Views: 2065
Size:  53.6 KB

Mammillaria Prolifera... İşyerindeki personelden isteyenler vardı. Onlara vermek amacıyla anaç bitkiden kırılan sürgünleri aldım. Bu sürgün ise şekil olarak değişik olduğu için kendime ayırdım.

Eski 19-03-2010, 23:06   #192
Ağaç Dostu

Vildan Sönmez's Avatar

Giriş Tarihi: 01-08-2005
Galeri: 1126
Sayın skaraca yeni kaktüslerle oldukça zenginleştiniz.
Yeşim ağacı da çok çok güzel, yapraklar ve gövde oldukça güçlü görünüyor, sizin ektiğiniz çelik bu ağaçtan herhalde.

Vildan Sönmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 11:22   #193
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Sayın Skaraca'yı zenginleştirelim derken, türde bizi geçti maşallah...

Bakıyorum arayıp, buluyor, böyle bir hastalık...İnsan bütün türlerden edinmek istiyor

Misal ben de Hatiora salicornioides, noel ağacı, Myrtillocactus geometrizans,
Crassula Collum, Eceveria perle von nürnberg , Euphorbia submammilaris , Sempervivum Oddity ,Euphorbia Mammilaris yok

Hemen eş ikna edilecek, seralar gezilicek....

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 13:30   #194
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2009
Galeri: 15
Sayın berduray, durduğun kabahat, Nisan Mayıs tam almanın zamanı, çiçeklerini baharda kendi evinde görürsün.

mrmusti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 18:23   #195
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Vildan hanım, diktiğim çelik ve köklenmiş yaprak, fotoğraflarını yayınladığım yeşim ağacına ait. Güçlü bir yapısı vardı. Serada nem oranıda yüksek olduğu için güzel kökleniyorlar. Ayrıca kullanmış oldukları humik asittende bir miktar aldım. Hem gelişimi, hemde köklenmesine katkısı olduğunu belirttiler.

Eski 20-03-2010, 18:29   #196
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın berduray,

Evet siz "kaktüs çeşitlerinizi artıralım mı?" dediğiniz zaman gerçekten çok azdı. Sonrasında birkaç tane marketlerden aldım. Yazdıklarınızdan noel ağacı dışındakileri ise Taner Angay serasından sayın mrmusti seçimi olarak aldım.

Noel ağacı ise belediye serasında idi. Çelik olarak göndermeyi isterdim ama çok zayıf bir yapısı var. Benim köklendirmek için aldığım çelikler dahi birkaç saat içinde kendini bırakmıştı. Şu anda iki çelikten bir tanesi umut veriyor, diğeri ise kötü durumda. Son gittiğimde durumu anlatınca köklenmiş küçük bir noel ağacı verdiler.

Ben bir ara gittiğimde serada küçük bir saksıya köklendirmelerini rica edeyim. Köklenme sonrası sizin için yola çıksınlar olmazsa...

Düzenleyen skaraca : 20-03-2010 saat 18:31 Neden: Yanlış yazım
Eski 20-03-2010, 21:09   #197
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Teşekkür ederim Sayın SKaraca, önce tutsunlar, gelişsinler, sonra bakarız bir hal çaresine...

Buralardaki seralarda bulamazsam rica ederim.

Nazik teklifiniz için tekrar teşekkürler.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 21:39   #198
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Galeri: 21
Kaşla göz arasında ne kadar çok ve güzel fotoğraflar koymuşsunuz, Sayın Karaca. Yeşim Ağacı da dikkatimi ayrı çekti. Birkaç bonzai çalışması yapıyorum yeşimlerle. Ancak, benimkinin gövde yapısı farklı. Sizinkinin gövdesi İskenderun Kauçuğu gibi da düz bir yapıda. Bonzai çalışması için de çok uygun. Yeşim ağaçlarının kaç türü olduğu konusunda bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz memnun olurum. Ayrıca araştırmayı düşünüyorum bu türü.
Tekrar ellerinize sağlık. Saygılarımla...

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 10:31   #199
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın PlentyPlant,

Fotoğrafını yayınladığım yeşim ağacı bana ait değil. Ağaçsı görünümlü olan yeşim ağacı, Eskişehir Tepebaşı Belediye serasında, sera ortamında büyümüş bir bitki. Tür olarak Crassula arborescens (yeşim ağacı). Crassula bildiğiniz gibi alt türleri olarak oldukca geniş bir aile. Sitede Portulacaria Afra ve bazı alt türleride; bazı başlıklarda yeşim olarak adlandırılıyor. Ancak gerçek yeşim fotoğraftaki olmalı.

Eski 27-03-2010, 07:35   #200
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Sevgili SKaraca Mammillaria Proliferanın ne kadar güzelmiş çiçeği çayım elimde daldım gittim Hatiora salicornioides daha önce görmediğim bir çeşit iyi ki sonradan unuttuğunuzu farketmişsiniz stapelia bana da siteden bir kardeşim yolladı .Satın aldıklarımdan daha fazlası sitedeki kardeşlerimden geldi ,paylaşımın güzelliğini yaşattılar bana tüm eski güzel değerlerin yok olduğu çağımızda, karşılık beklemeden yüzlerini bile görmediğim insanlardan tohum çelik geldi.
Çiçekleri sevmek böyle bir şey işte ...

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 20:53   #201
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Teşekkürler sayın Hhatice,

Yeni yetiştirmeye başladığım kaktüsler içinde ilk çiçeklenen Mammillaria Prolifera... İlk göz ağrım yani. Belkide geldikleri yerler nedeniyle erken çiçeklendiler. Önemli olan bundan sonra çiçeklenmelerini devam ettirebilmek. Hatiora Salicornioides gerçekten çok güzel. Değişik bir yapısı var ve çiçekleride oldukça değişik bence. İlk fotoğrafı ile birlikte internetten bulduğum çiçekli bir fotoğraf eklemiştim.

Ağaçlar net gerçekten güzel bir aile... Hiç tanımadığım birisi (sayın berduray) hiç ummadığım bir anda "kaktüslerinizi çoğaltalım mı?" diye sorabiliyor. Bir başkası teklifsiz isteğime olumlu yanıt verebiliyor. Ya da sizin gibi gönderdiğimden daha fazlasını bana gönderebiliyor.

Dediğiniz gibi, herşeyin çıkar karşılığı yapıldığı bir zamanda, site üyeleri karşılıksız olarak bir başkası ile seve seve sevdiği çiçekleri paylaşabiliyor. Bunu da insanlardaki çiçek sevgisi başarıyor.

Düzenleyen skaraca : 27-03-2010 saat 20:55 Neden: *'lı kelime
Eski 01-04-2010, 23:22   #202
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yeniler (Sayın Asuman Dilek hanımdan)

Sayın Asuman Dilek hanımın sayfasındaki kaktüs ve sukulentlerin isimlerini yazma hakkı olarak gönderilen kaktüs ve sukulentler.

Name:  IMG_4996 1.jpg
Views: 2006
Size:  34.9 KB

Crassula Ovata. Asuman hanım gönderirken pamuklu bitlerle birlikte geldiğini belirtmişti. Bende biraz korkmuştum. Ancak korktuğum gibi çıkmadı. 3-5 tane idi. Biraz fiziki temizlik, birazda deterjanlı su ile temizlik yaptım. Şu anda iyi. İki-üç kök vardı. Biraz daha kök geliştirmesi gerekiyor.

Name:  IMG_4998 1.jpg
Views: 1981
Size:  41.6 KB

Bunun ismini bulmamıştım. Crassula türlerine benziyor. Pembemsi yaprakları ile güzel görünüyor. Köklü olarak geldi. Yolda düşen birkaç yaprağı vardı. Onları da yaprak köklendirme için bir saksı üzerine aldım.

Name:  IMG_4999 1.jpg
Views: 2018
Size:  66.2 KB

Cereuslardan. Üç ayrı çelik olarak geldi. Sağ üstteki küçük olan çeliği ters dikmişim, sonradan fark ederek düzelttim.

Name:  IMG_5001 1.jpg
Views: 2000
Size:  44.9 KB

Euphorbia enopla olarak Asuman hamına isim vermiştim ancak gelince gördüm ki üzerinde minik yaprakları var. Euphorbia olmakla birlikte alt tür olarak mammillaris olabilir.

Ayrıca Rhipsalidopsis gaertneri çeliği göndermişti. Köklenmesi için suya koydum. Köklenme gerçekleşip, toprağa aldıktan sonra onunda fotoğrafını sayfama eklerim.

Eski 01-04-2010, 23:37   #203
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Yaprak köklendirme çalışma sonuçları...

Sayın berduray, bana ilk kaktüs ve sukulent gönderirken yaprak köklendirme içinde iki sukulent yaprağı göndermişti. Ancak o yapraklarda başarılı olamadım ve çürüdüler.

Sonrasında ise Antalya'dan gelen Echeveria perle von Nurnberg, sayın Lale76'nın göndermiş olduğu Graptopetalum Paraguyense ile yaprak köklendirme denedim. Bunlarda başarılı oldum. Ki forumda echeveria türleri ile köklenmenin daha uzun sürede gerçekleştiği belirtilmişti. Buna rağmen denedim. Gerçektende iki ayı aşan bir sürede köklenme ve sürgün verme gerçekleşti. Bunu görünce başka bir echeveria türü ilede yaprak köklendirme denemesine başladım.

Name:  IMG_5002 1.jpg
Views: 2125
Size:  44.8 KB

Name:  IMG_4984 1.jpg
Views: 2083
Size:  45.6 KB

Echeveria perle von Nurnberg. Antalya'dan gelişi sonrasında toprak dışında olan köklerini toprak altına alırken yaptığım düzenleme sırasında birkaç yaprağı kopartmıştım ve yaprak köklenme denemesi yapmıştım.

Sonuç olumlu oldu. Yukarıdaki iki fotoğraf bunun kanıtı. Öğleden sonra güneş gören aydınlık pencere önünde bulunan Yuka ile aynı toprağı paylaştılar. Genelde sabah ve akşam bir iki fısfıs yaptım, ancak minik fıslar şeklinde. Sadece ıslatacak kadar.

Name:  IMG_5007 1.jpg
Views: 1939
Size:  22.0 KB

Yeşim yaprağını belediye serasından köklenmiş olarak almıştım. Aldığımda sürgün yoktu veya başlamıştı ancak görünmüyordu. İşyerinde bir başka saksının üzerindeki toprakta gelişti ve sürgün attı.

Name:  IMG_5008 1.jpg
Views: 1895
Size:  28.8 KB

Graptopetalum Paraguyense... Köklenmiş ve sürgün vermiş veya köklenmeye başlamış olarak dört tane yaprak var. Ben içlerinden en büyük sürgünü olanın fotoğrafını çekerek sizlerle paylaşıyorum.

Yeni köklendirme için koyduğum yaprakların fotoğraflarını ise daha sonra paylaşırım.

Eski 02-04-2010, 00:28   #204
Ağaç Dostu

umıt79's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2009
Tebrikler skaraca yine zoru başarmışsınız.Hayranım sizin şu sürekli merakla yaptığınız denemelere...Zor iş vesselam ,mutlulukta zoru başarmakta olsa gerek.Acaba kaktüs aşılarıyla da uğraşıyormusunuz merak ettim doğrusu?

umıt79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 06:33   #205
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Merhaba Sevgili skaraca;
Dün, Sayın Hhatice'nin balkonu dikkatimi çekti. Baştan sona inceledim. Tam bir kaktüs ve sukulent cenneti! Üstüne üstlük, daha fazlasıyla yazlığında olduğunu söyledi.
İlk kez bir kaktüsseverin sayfasını gezmiştim. Hayranlık ve takdirle karşıladım.

Bu sabah, erken uyanınca siteye girdim. ''Yeni Mesajlar'' a gözattığımda, yine aşina bir isim ve yine kaktüsler.
Tüm yazılanları okuyamadım ama tüm kaktüs ve sukulentlerinizi, tek tek inceledim. Zaten siz, onların gelişimlerini fotoğraflarla, o kadar güzel aktarmışsınız ki; sadece bir bölüm açıklamaları okumak yeterli oldu.
Onlarca, kaktüsün latince isimlerini de yazmanız, sayfanıza araştırma amaçlı giren kişilere, tam bir bilimsel kaynak olmuş diye düşündüm. Bu nedenlede sizi kutluyorum. Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 07:56   #206
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın umit79,

Sözleriniz için teşekkürler. İlk başarısız denemem sonrasında ikinci denememde başarılı olmam tabi ki benim için bir mutluluk kaynağı. Yaprak uçlarından çıkmış minicik sürgünleri ilk fark ettiğim an gerçekten önemli. Aşı konusuna gelince başarısız bir denemem var. Difenbahyaya yılbaşı çiçeği aşısı yapmaya çalışmıştım ancak olmadı. Bu linkte görebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...nbahya&page=42

Düzenleyen skaraca : 02-04-2010 saat 07:57 Neden: *'lı kelime
Eski 02-04-2010, 08:01   #207
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Orhan bey,

Sayfamı ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkürler. Kaktüs ve sukulentlerimin mümkün olduğunca isimlerini yazmaya çalışıyorum. Böylece hem kendim, hem sayfamı ziyaret eden arkadaşlar için yararlı olacağını düşünüyorum.

Ben tam olarak kaktüs ve sukulent yetiştirmeye dört ay kadar önce başladığım için çok fazla tür yok. Bir kısmı aynı türler ama bir ara saydığımda 120 civarında kaktüs ve sukulent saksısı olmuştu.

Eski 02-04-2010, 08:04   #208
Ağaç Dostu

Dudi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2008
Galeri: 54
Ne kadar güzel olmuş kaktüslerimiz sevgili skraca Epeydir uğramamıştım bu başlığa, ellerinize sağlık çok güzeller.

Dudi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 08:05   #209
Ağaç Dostu

asumandilek's Avatar

Giriş Tarihi: 20-05-2007
Galeri: 87
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skaraca Mesajı Göster
Bunun ismini bulmamıştım. Crassula türlerine benziyor. Pembemsi yaprakları ile güzel görünüyor. Köklü olarak geldi. Yolda düşen birkaç yaprağı vardı. Onları da yaprak köklendirme için bir saksı üzerine aldım.

Euphorbia enopla olarak Asuman hamına isim vermiştim ancak gelince gördüm ki üzerinde minik yaprakları var. Euphorbia olmakla birlikte alt tür olarak mammillaris olabilir.
Sayın skaraca; Graptopetalum ismini bulamadığınız çiçek. Dedim ya isim işinde hiç iyi değilimdir ama bu ilk sukulentlerimden biri olduğu için bunu biliyorum.)

Euphorbiaya gelince yanlış mı anlamışım? Çok özür dilerim. Diğerinden de ilerleyen zamanlarda gönderirim. Bu seferlik böyle olsun.

asumandilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 08:41   #210
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Sayın Dudi, ziyaretiniz için teşekkürler... Yavaş yavaş sevgili dostların sayesinde artıyorlar ve bakımları hakkında bilgide ediniyorum.

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025