agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)

Beğeni Düzeni1511Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-12-2009, 07:46   #11
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Galeri: 39
Selenn hanım,

Önerileriniz için teşekkürler. Küçük kaktüsü belki bir umut diye ayırdım. Küçük bir kaktüs saksısına aktardım. Ayırdığım sırada incelediğim kadarı ile köklerde bir sorun yoktu. Sadece toprak altında kalan kısımda sanki çürümeye benzer bir beyazlaşma vardı. Ama dokunmakla veya gözle tespit edilebilen bir çürüme yoktu. Küçükte yer değişikliği yapmadan hemen önce büyük kaktüsün toprağa yakın alt kısmında da buruşmalar oluşmaya başlamıştı. Küçüğü aldıktan sonra eksilen toprak ilavesi sonrasında büyükteki bu buruşmalar azaldı. Biraz dolgunlaştı. Küçük ise duruyor işte öyle.
Titanopsisin tomurcuğu üzerinde duruyor. Ancak ilk aldığım gibi canlı değil, çiçek tomurcuğuda hafif buruşuk. Artık kısmet seneye. Yeni yaprak oluşumları tomurcuğun altından görünmeye başladı.
Bu arada üç minik kaktüs daha aldım ama henüz fotoğraflarını yüklemedim. Üzerine bol miktarda sahte çiçek koydukları için, onları çıkartırken biraz yaralandılar. Şu anda kendi saksılarında duruyorlar.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
kaktüs, sukulent, yılbaşı çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026