agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Üyelerin Kaktüs ve Sukulentleri
(https)




Beğeni Düzeni4037Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-06-2016, 11:45   #11
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Kalanchoe Pink Butterflies

Sahip olmak için çok uzun zaman aradığım, en çok da Kalanchoe daigremontiana ile karıştırılan tür. Bu karıştırma sebebiyle üretimi basit dense de kolay üretilemeyen bir tür. Yaprak ucundaki pembe rozetler daigremontiana kadar kolay üretilemiyor. Köklenme başlasa da 4 yapraklık bir rozet oluşturup ardından gelişmeden kuruyor.

Kalanchoe Pink Sparkler olarak da tanınan bu türü özel kılan yeşil yapraklar üzerindeki pembe minik rozetler.

2012 yılındaki hali birkaç yaprak ve minik tek dallık bir gövdeydi.

Name:  Kalanchoe Pink Butterflies Pink Sparkler - Ekim 2012.jpg
Views: 1220
Size:  27.9 KB

Buraya taşındıktan sonra yaprak kaybetmeye, yaprakları kurumaya başladı. Boylandı ama tek gövde olarak kaldı. Zamanla iklime uyum sağladı. Şimdi hala tek gövde ama boyu uzadıkça uzadı. Yaprak sayısı arttı ve pembe gözyaşları yoğunlaştı.

Name:  IMG_1664.jpg
Views: 971
Size:  53.9 KB

Kalanchoe daigremontiana kadar arsız bir tür olsa ne olurdu sanki. Geçen çiçek sapında bile yeni bitki oluşturuyor dairemontiana.

Name:  IMG_1657.JPG
Views: 926
Size:  68.2 KB

Ya da gövde üzerinde kolay dallanabiliyor.

Name:  IMG_1658.JPG
Views: 944
Size:  54.1 KB

Gövdeden çelik alarak tepe kısmını kesip üretmeye çalışanlar var yurtdışında ama kimisi başarılı olmuş, kimisi tutturamadıklarını paylaşmış. Ben de zaten tek dal olan bitkiyi kesmeye cesaret edemedim. Yaprak alarak üretmeyi birkaç kez denemiştim ama olmamıştı. Bu sefer ümit var galiba. Bakalım gelişmeye devam edecek mi?

Name:  IMG_1656.jpg
Views: 909
Size:  35.3 KB

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026