![]() |
Acaba nem ve gübre eksikliği mi çekiyor sayın dkp? :( Bitki kendini güçsüz hissediyorsa çiçeklerini büyütemez çünkü. Sorun nerede acaba? Dökülen tomurcukları gördükçe içim gidiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın İlknur Aşık, Saylan çiçeği (Hoya Multiflora) görevini tamamlamak istiyor, bu sefer kararlı galiba. :D Bugün fotoğrafladım.
|
1 Eklenti(ler)
12.05.2011 perşembe, durumu iyi gibi :)
|
Dilaver Bey, Gerçekten heyecan verici bir durum. Sanırım hoya multiflora yı, Türkiye'de ilk çiçek açtıran Siz olacaksınız. Görüntü Sizin seradanmı yoksa Ege Üni. Botanik Bahçesindenmi?
Birazda genel bilgi verebilirmisiniz müsait bir zamanınızda, Hoya multiflora nın nelerden hoşlanıp hoşlanmadığı ve genel bakımı konusunda. Heyecanınızı paylaşmak çok güzel, Kutlarım sizi... Hoyalara çiçek açtırabilmek gerçektende zor, Ellerinize sağlık. |
Bu sefer olacak Dilaver Bey.
|
Saylan Çiçeği
2 Eklenti(ler)
Evet İlknur hanım.. 27.05.2011 tarihinde... :)
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeğinden çok, verdiği sürgün karşılığını buluyor beklentilerimde. :)
|
Saylan Çiçeği
4 Eklenti(ler)
Saylan çiçeğimizi bugün fotoğraflayabildim. 31.05.2011 tarihinde açmaya başlamıştı, (bir dostumuz fotoğraflamıştı) ancak zaman bulabildim. Bir gurup çiçek daha oluşuyor diye sakin olmaya çalıştım.. :)
|
Saylan Çiçeği
4 Eklenti(ler)
Kokusu yok, üç yaşında, geçen sene bu aylarda başarısız bir çiçek sapı oluşturmuştu, bu yıl nisan-mayıs aylarında sürgün ve yeni yapraklar ile birlikte çiçek saplarını oluşturdu. Yeni sürgün sevindirici. Fotoğraf çekebilmek için saksı pozisyonunu bozduk ama, yaprağın büyüklüğüne bakarmısınız !
Sayın İlknur Aşık, Hoya Serpens için tekrar teşekkür ederim, seneye çiçeklendiğini görmeyi diliyorum.. :) |
Saylan Çiçeği
5 Eklenti(ler)
17.06.2011 İkinci çiçek sapıda açtı, 15-20 gün sonra yeni gelen sürgünü kuvvetlendirmek için çiçekli gövdeyi budamaya karar verdik. Çiçeklerini ilk gördüğümde renklerine şaşırmıştım, internette gördüklerim tutuncuya çalan renkteydi, baktığım sanki yeşile çalan bir beyazdı. Bugün eski ve yeni çiçekleri birlikte görünce farkını anlıyorum, eski çiçekler daha iri ve turuncuya çalan renkteler.
Eklenti 225805 Eklenti 225806 |
Sn İlknur Aşık ve Sn Dkp;Saylan çiçeği isim annesi gibi zarif ve narin.İnşallah onun kadar da azimli olup bütün hoya severlerin evini ve gönlünü şenlendirir.Daha nice Saylan'ların yetişmesi dileğiyle selam ve sevgiler.
|
Çok uzun bir aradan sonra yine hoyalara yavaş yavaş dönüyorum. Bir sürü olumsuzluktan elimdeki pekçok türü kaynettim.
Bugün itibariyle kalanlar; Hoya australis, Hoya carnosa crinkle, Hoya pubicalyx silver pink, Hoya sp bogor, Hoya sp cv mathilde (çelik) Hoya shepherdi (çelik) Eh bunun iyi yanı da az olduğu için saymak kolay. Kesin karar verdim, bir şekilde elimdeki türleri topraksız ortama taşıyacağım. |
İlknur Hanım, habere sevindim ben de diyordum bizden önceki hoyacıların bazılarının hoya'ya karşı ilgileri neden azaldı!
Benden önce sayfa açıp da sayfalarını, okumadığım yer kalmadı. Aranıza ben mi hoş geldim, siz mi geldiniz tartışılır!! En iyisi biz buna duraklama diyelim.. Kabul ederseniz bildiğimle destek verir, yardımcı olurum...:) yani benden önce siz zaten vardınız..;) |
Sevgili Yeşillim teşekkür ederim. Elbetteki kabul ederim. Ben her ne kadar sizden eskiysem de görüyorum ki siz beni fersah fersah geçmişsiniz. Dün akşam hoyalarımdan çelik alarak diatomite diktim. Yeni bir başlangıç...
|
Bende bu eski hoyacıların hoyalarını bir görsek, ne kadar büyümüşlerdir.. diyordum...:)).
Çok kayıp vermişsiniz İlknur hanım neyse...sağlık olsun, tekrar toplarsınız inşallah... |
2 Eklenti(ler)
İlknur hanım, merhaba bir büyüğüm ricası ile gönderiyorum...
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025